reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Ullana sliczny :)

Ollena ja obserwuje szyjkę juz kolo 3 lat z przerwą ciążową oczywiscie i nadal mnie czasami zaskakuje:):)

MOU ja jak zasżłam w ciąży to przez 20 dni miałam taką samą temp 37,1 potem po 20 dniach podskoczyla o 0,1 stopień :p także masz wykresik obiecujący:) a mnie test wyszedł tydzień po terminie @ i to bladziutkie krechy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
nie wiem kiedy była u mnie owulacja?? nie mam pojęcia, bo ja nie robię testów owulacyjnych itp.
Teraz z ciekawości będę mierzyć temperaturę... hm.. już sama nawet nie wiem kiedy mam się następnej @ ewentualnie spodziewać bo teraz wyszło na to że miałam cykl 25 dniowy...;/ więc nawet nie wiem jak tutaj z tą owulką mogło być. Zła jestem sama na siebie że się jak głupek bez sensu nakręcałam:( trudno działamy dalej:D

Karolla prawidłowa faza lutealna trwa od 14-16 dni wiec odejmij sobie od ostatniego dnia cyklu i wtedy wypadnie Ci mniej wiecej termin owulacji bo zapewne nie wiesz jaką masz długą fazę lutealną to bedziesz miała poślizg 2 dni

Kasiik - Ty żyjesz !!! :-D fajnie że byłaś u lekarza, teraz wszystko pójdzie z górki... !!!
Pajkaa - to sporo Ci się trzymała na stałym poziomie, najważniejsze żeby mi też nie spadła...
Ullana - cudne dwa groszki... i sama wiesz że już niebawem będą na mecie... to tak szybko leci... :) bardzo Ci zazdroszczę - ALE POZYTYWNIE ZAZDROSZCZĘ !!! :tak:
Karola - ja mam ten sam problem, owulacja przypada mi na 15-16 dzień cyklu, a cykle mam 25 dniowe... czyli u mnie najdłuższa faza lutealna to 10 dni! jest to jeszcze dla niektórych lekarzy norma, u mnie stwierdzili że jest to normą, bo nie mam niedomogi ciałka żółtego...
Sweety - Ty nie panikuj, szczególnie że plamienie ustało. Niektóre kobitki mają plamienia całą ciążę, które są taką ich naturą a nic nie grozi dzidzi, więc śpij spokojnie ;-)

U mnie dalej nic... nie widać @ - szyjka jakby napuchnięta ale twarda pod tym, no i tak wysoko była przed chwilą że musiałam się natrudzić w jej dosięgnięciu. Mdłości zniknęły całkowicie, od 2 godzin nic, więc raczej @ przyjdzie, raczej bardziej na tak że przyjdzie, i myślę że nastąpi to jutro, bo na razie nie mam najmniejszych - choćby śladowych ilości krwi wokół szyjki, nawet śluz nie jest nijak zabarwiony. Wiem bo wacikiem sprawdziłam :) hi hi

Czekam znów do rana najpierw na tempkę a później na testa...

aaa... Ollena - te niebieskie najbardziej mi się podobają... uwielbiam taki jaskrawy niebieski...

mOU ale taka szyjka to raczej nie @ :p tzn na wysokość :p ja sie troche dziwie o np moja pani doktor sprawdzala bo to nie jest kwestia niedomogi ciałka tylko, ze zagnieżdżenie moze nawet do 12 dni byc i dlatego ważne, zeby miala tą dlugość 14 dni...

Pajkaa - i właśnie o to mi chodzi z tą luteiną... ale skoro próbuje się zagnieździć i jest silne to powinno dać sobie radę, - jeśli ciałko żółte wytwarza wystarczająco progesteronu to będzie dobrze... i podtrzyma fazę lutealną... A powiem Ci że 3 cykle temu i 4c temu miałam robione badania w 21dc, i progesteron był na pięknym poziomie... po środeczku normy w dwóch przypadkach, i bardzo niska prolaktyna, czyli wszystko się okaże... ta szyjka też mnie pociesza...

MOU - Pajka dobrze mówi, szyjka trudno dosięgalna, czyli wysoko, to jest na owulkę i na ciążę... Poza tymi dwoma przypadkami szyjka powinna być nisko... Ale ja też miałam wysoko i dupa ;P

reklama
A się pokusiłam o jeszcze jedno grzebanko... (ale obrazowo :-D) no i kurcze jest tak wysoko że trzeba się natrudzić żeby ją "dopaść"
JA z kolei w poprzednim cyklu miałam dosłownie ze 2-3 dni przed @ nisko, była bardzo napuchnięta - i faktycznie otwarta lekko, w tym cyklu to zupełna jej odwrotność, pożyjemy - zobaczymy. Wkurza mnie tylko ta mała czułość testów. Mogły by być 10mIU - jestem głupia baba że sobie jednego nie zachowałam !!! - teraz dostaję po d... za to :-D

Rysica - bo mi się baaardzo wydaję że u Ciebie się nie zdołało porządnie zagnieździć - ale że coś tam było i szyjka mogła taka być.

Do góry