reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

u mnie tak goraco ze po mimo ze robie salatki na zimno tylko gotowalam tortelini na salatke to mi z dupy kapie za przeproszeniam jutro wsyztskim powiem o cicazy trzymac kciuki kochane i uciekam na farme i spac;]

reklama
KASIUREK - Tobie też wszystkiego najlepszego, i szczęśliwego rozwiązania w terminie i zdrowego maluszka :D

Karolla - ja mam nadzieję, że za bardzo nadziei Ci nie narobiłam, bo równie dobrze jutro może @ się zjawić, a to plamienie może być tego zapowiedzią... Także spokojnie do tego podejdź, na tyle na ile się da :)

MOU wstrzymaj sie z testami do terminu @, tego w 28 dniu;) ale ja po cichu trzymam kciuki.

Pajka jesli by tak liczyc od domniemanego dnia owu+14 to cykl wyszedlby mi 21 dni...cos nie bardzo.
BOli mnie mocno podbrzusze:/ moj organizm naprawde robi mi po raz kolejny kawal i po raz kolejny w cyklu w ktorym sie staram...

Od wczoraj robie zakupy w Crocsie i nie moge sie zdecydowac...dodaje usuwam buty i najchetniej kupilabym wszystkie:/

no mozesz taki mieć ja jeden miałam gdzie owu mialam w 7 dc a FL mam 15 dni... wiec masakre mialam :)

Wiola - ja się obawiam że zgarnęłam mdłości od IM i Ullany - i tylko tyle... ;-) one pewnie już nie mają mdłości bo wszystko na mnie przeszło... swoją drogą różne są opinie, jedne że mdłości od razu - a "mądrzy" lekarze twierdzą że po 6 tygodniach... Tak czy siak, mdłości są i to wyyyraaaźne.... ale fasolinki pewnie nie ma... to by było za piękne...

fasolinka :) trzymam kciuki,z eby tempka nie spadl:D

O kurczę - zaraz pójdę zwymiotować chyba!!! No szok !!!
Idę się położyć, może mi przejdzie i usnę... jak jutro tempka nie spadnie to mogę mieć nadzieję... trzymajcie kciuki żeby rosła, a ja trzymam za Was wszystkie :) :) :)

Kasiurek - no a czego ja Tobie mogę życzyć ??? Cudnych ciążowych miesięcy i łatwiutkiego rozwiązania!!!!

czekam na Twoją jutrzejszą tempkę :)

Ooo a u mnie sluz wrocil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czyli nic straconego! owu jeszcze przede mna:-)

to masz tak dziwnie jak ja w tym cyklu:)

Kasiurek WSZYSTKIEGO NAJ :)

to ladnie... w dzien pospalam i teraz nie moge zasnac!!! caly czas zbiera mi sie na wymioty wiec wcinam sucharki:) i teraz zastanawiam sie czy to ze stresu czy fasoliny, bo jesli z tego drugiego to ja dziekuje ! :):):):) :p napilam sie cieplego mleczka i jest troszke lepiej... na dodatek jak wyciagalam mleczko z micro to myslalam ze puszcze pawika wrrr bo poczulam zapach po wczesniej odgrzewanej pizzy! a jak smazyl frytki to myslalam ze go ukatrupie! objawy jak na ciezarna... a tu pewnie @ i tak przylezie.... ale ja Wam truje co? hihihi ... ale coz zrobic, spac nie moge wrrrr

MOU to ja sie z Tona podzielilam mdlosciami:-))) czekam na Twoja temperaturke i zaciskam kciuki.

U mnie w tej chwili znosnie, wiec weszlam zeby chociaz sie przywitac. Jedziemy dzisiaj do Ikea kupic Melisie lozko, bo nie przepada za swoim lozeczkiem, nie moze z niego wyjsc kiedy chce i probuje gora przekladac nozke - istnieje niebezpieczenstwo, ze wypadnie.

POstaram sie odezwac w ciagu dnia.

ps. MOU ja jestem zywym przykladem, ze mdlosci mozna miec duzo wczesniej, u mnie to juz 2 ciaza z takimi objawami, wiec to nie przypadek. no i tez zaczyna sie od slinotoku..
Buziaki

Ostatnia edycja:
Witam się! :)
MOU - kciuki dalej zaciśnięte!
a ja się zastanawiam, czy nie będę miała owulki wcześniej... Dziś tempka wyższa, śluz ewidentne białko jaja, właściwie takiego (sorry za zobrazowanie :p) gluta wyciągnęłam, ciągnął się na jakieś 10 cm!!! Czyżby mi wrócił cykl do normy 30 dniowej i czyżby oulka miała być za dzień/dwa?
aaaa szyjka tak wysoko, że nawet jej koniuszkiem paznokcia nie dosięgnęłam... więc nie wiem, czy miękka i czy otwarta ;P
ale wczoraj wieczoreb była otwarta i miękka...
czy to owu tak wcześnie??

reklama
Rysica - pewnie że może być wcześniej - ale Wy się tam non stop przytulacie, więc na 100% traficie w "ten" moment :-D :tak:
dziś kupię teścik, ale jestem raczej na nie... tzn. powiem tak - 90% na nie i 10% na tak...

Do góry