reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja jestem...czekam tylko az Patryka wykapie i poloze i juz sama bede mogla spokojnie polezec z laptopem:)
Rysica na bank ciaza! szukaj imion;) zazdroszcze bycia kwietniowka;)
Jak zajde w ciaze to na pewno Was nie opuszcze, nie chce mi sie znowu przedstawiac, mowic o sobie i przede wszystkim zapominac o Was, tu sobie zostane, tu mi dobrze;)
IiM ide na childcare:) o opiece nad dzieciaczkami sie poucze.
Ullana my nie mamy niani, jakos nie woobrazam sobie szukac;) u sasiadow zawsze mzemy zostawic P. ale nigdy jeszcze tego nie zrobilismy. MNie w ie nie ciagnie do wychodzenia, w PL nadrabiam:) Maz nie usiedzi na dupsku wiec ciagle gdzies biega i z kims sie widuje, ja jakos daje rade.

reklama
..oki - teraz my idziemy do wanny z niunią - dzwoniłam do lekarza - bo znów ma zaparcia - 4 dni kupki nie robi !!! Co prawda zawsze robiła co drugi dzień jako niemowlę, ale potem codziennie raz. A teraz już drugi taki przypadek. trzy dni nie robiła - nagle zrobiła takiego olbrzymiego bobka, i po tym bobku znów nie robi od 4 dni - i boję się że ją brzuszek może zaboleć. Lekarz powiedział że czasem tak jest i jak kolejne dwa dni nic - to żeby przyjść do poradni ...
Pije baardzo dużo płynów. Wczoraj wypiła trzy kubki kompotu z suszonych śliwek i dalej nic, całe starte jabłko, dziś też starte całe jabłko... już nie wiem co robić!!! Brzuszek wzdęty, wczoraj ciepła kąpiel nic nie dała... na szczęście nie boli brzunio - ale jak po tych poprzednich trzech dniach zrobiła tego bobka - to przy robieniu bolało ją...
idziemy spać z nią - poleżeć... poczytać - potulać...
Więc żegnam się do juterka :-D

MOU ja tam tylko sie przywitalam i raczej poczytalam co dziewczyny pisza, tloczno tam, a ja wole odrobine mniejsze grona, bo wtedy mozna sie bardziej zgrac. A jakas taka dzisiaj jestem "na nie". Pewnie dlatego tak pisze:-) Do tego jakies pryszcze mi wysoczyly, czekam na kolejne tygodnie, bo w ciazy mam piekna cere i super wlosy, tylko na poczatku jak hormony szaleja, to jestem taka rozlazla i pryszczata.

to ja dziś na koniec napiszę, że jestem po wizycie...uff
szyjka do bani, leki mam dobrze ustawione...nic tylko leżeć :-( no trudno
i nie wiem czy pisać czy nie.....a nie napiszę, to może jak to mówią nie zapeszę :-p:sorry:
po USG za 3 tyg dam znać

a na inne forum wstąpię po 12 tyg
no i stąd się nie ruszam
moje dziewczyny na październiku 07 urlopują i nic nie piszą :-(

idę spać, bo już wymiękam po tych emocjach
zamelduję się jutro

Mou powodzenia w przytulankach
a z tymi zaparciami, to dziewczynka z Lili przedszkola tak ma i jej mama była z nią w poradni dietetycznej - ustawili małej dietę i jest dużo lepiej....może w tą stronę spróbuj

MOU przykro mi z powodu brzuszka, moze faktycznie dieta? wiecej blonnika? musli wlasnej roboty, wszelakie produkty owsiane i orkiszowe, otreby, siemie lniane przede wszystkim. Ja Patrykowi zawsze do musli wrzucam lyzeczke ziarenek siemienia lnianego. Poza tym je tylko ciemny chleb, slodyczy nie dajemy i innych swinstw.
Moze jakis blad w diecie faktycznie?
Ullana lez wiec i odpoczywaj!

Ja musze sie czym zajac bo moj dol przeistoczyl sie w row marianski, siedze i wyje, co tego wczoraj i dzis nie moglam wyjsc bo mama na nocki chodzi, dopiero jutro i to juz bedzie ostatni wieczor:(
Nie wyobrazam sobie ze znowu nie bede mogla codziennie pogadac i posmiac z mama, Patryk nie bedzie mial ukochanych dziadkow, juz bede sama w domu, a tutaj ciagle z kims i ciagle bylo do kogo gebe otworzyc:( oj zle mi, nienawidze tego stanu... piatek zbliza sie wielkimi krokami a jeszcze lot mam wieczorem wiec caly dzien bede sie stresowac:(

Ullana - pisać pisać :D a co chciałaś napisać? serduszko słyszałaś?? :-)
Mąż się ze mnie śmieje, że noszę przy sobie test i cały czas się na niego gapię :-D
MOU - owocnych staranek :tak:

Kasiurek, wiem, że powinnam z porannego, ale ja w ogóle nie miałam w planach go kupować, ale jak usłyszałam, że beta najwcześniej na jutro, to się wkurzyłam i stwierdziłam, że zrobię jeszcze jeden...

Pajkaa - na prawdę, aż tak jaśniutki Ci wyszedł? :D pocieszające :)

tak :) a Ty masz taki rprzed a mi wychodzxily testy owu pozytywne:p

MOU przykro mi z powodu brzuszka, moze faktycznie dieta? wiecej blonnika? musli wlasnej roboty, wszelakie produkty owsiane i orkiszowe, otreby, siemie lniane przede wszystkim. Ja Patrykowi zawsze do musli wrzucam lyzeczke ziarenek siemienia lnianego. Poza tym je tylko ciemny chleb, slodyczy nie dajemy i innych swinstw.
Moze jakis blad w diecie faktycznie?
Ullana lez wiec i odpoczywaj!

Ja musze sie czym zajac bo moj dol przeistoczyl sie w row marianski, siedze i wyje, co tego wczoraj i dzis nie moglam wyjsc bo mama na nocki chodzi, dopiero jutro i to juz bedzie ostatni wieczor:(
Nie wyobrazam sobie ze znowu nie bede mogla codziennie pogadac i posmiac z mama, Patryk nie bedzie mial ukochanych dziadkow, juz bede sama w domu, a tutaj ciagle z kims i ciagle bylo do kogo gebe otworzyc:( oj zle mi, nienawidze tego stanu... piatek zbliza sie wielkimi krokami a jeszcze lot mam wieczorem wiec caly dzien bede sie stresowac:(
wsp,ółczuje :(

Witam!
Ja oczywiście po nocach,o tej porze wszyscy śpią.
My po wycieczce-fajnie było.Wrociliśmy ok. 21:00.Jutro na 6:00 do pracy.Dziś nadrobiłam zaległości w czytaniu,ale jutro znowu będę do tyłu.

Rysica życzę juro przyrostu...Dobrze jak niektóre wskażniki rosną.....Choć nie zawsze...;-)

No dobra idę spać bo nawet pisanie już mi nie wychodzi..

Zyczę wszystkim ładnej pogody na jutrzejszy dzień.

Dobrej nocki.....:rofl2:

DZIEWCZYNY!!! wybaczcie, ze nie pisalam caly dzien :-( Moj maz mial maly wypadek z okiem, troche farby mu kapło i do szpitala i wrocil no i caly dzien skakalam kolo niego jak dobra zonka :-)

MOU - no widzisz ale ze mnie wiesniara, Ty tu na mnie czekasz a ja co! A moj sluz kuzwa tak wodnisty ze sie zastanawiam czy to sluz w ogole jest czy co hahahaha. Mojego L. nie przekonalam do syropu, za to ja litrami MNIAMMM!

Kala - chyba razem bedziemy po tyłach na forum bo ja tez z czasem ciezko ostatnio ;-)

Rysica - ja tam widze cien :-) I trzymam kciuki i wierze, ze sie udalo :-)

Iza - zostan z nami, zostan z nami!!! Jak do papieza Ci wolam hehehe ;-)

Ullana - lez i dbaj o Was !!!!!!

Ollena - jeju ja tez zawsze przed wyjazdem juz kilka dni wczesniej mysle, mysle, martwie sie, stresuje i nie chce... Oj jak dobrze wiem jak to jest. A jak bardzo nie chcesz to po prostu nie lec :-)

Pajka - czekam na wynik Rysicy i wtedy Ci powroze. :-)

reklama
No to ja eszcze po ponownym przeczytaniu musze dopisac kilka rzeczy:

Mou - nie majstrowalismy dzisiaj bejbika i raczej nie bedziemy. Ja w ogole nie licze, ze od razu sie uda, to potrwa pewnie kilka miechów, chociaz chciaabym byc mama w 2012 :-) A sa u Was Mou jakies rozróby też? Pieprzone bezmózgie Angole zasrane :/

Iza - no nie za ciekawie jest u nas, ale bedzie dobrze, mieszkamy na obrzezach :-)

Rysica - kopiec kreta MNIAMMM!!!!!! Aha - test ciazowy juz Ci chyba dzisiaj dał odpowiedź :-) Krecha jest. Ani cień cienia, ani cień - po prostu krecha, jasna bo jasna, ale krecha. Powiem Ci, że ja o ciąży dowiedziałam się w 7tc. I test z moczu dziennego tez wyszedł podobny (W 7 TC!) a z porannego ciemna krecha była. :-)

Mou - powodzenia w starankach :-) :-) :-)

Powiem Wam dziewczyny, że jutro jade z Aleksem do koleżanki, ktora ma synka dwuletniego. I kurcze taaaaak mi sie nie chce, nie lubie jej za bardzo, ale chce, zeby Aleks sie mial z kim pobawic troche no i sama musze przeciez z kims gadac. Ale ja pierdziele, Polacy za granicą są zawistni jak nie wiem. WŁącznie z tą koleżanką. DLatego sie z nikim nie zaprzyjazniam. No, chyba, ze Mou lub Ollena bylyby moimi sasiadkami ;-)

Do góry