reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

squomage miło mi :tak: znaczy się na pierwsze masz "?" a używasz drugiego imienia ;-)

ja nie daje d3 ani tranu ale moja pije 3 x 270 mleka z kaszą i codziennie je danonka więc się zapytam lekarza jak będę teraz na szczepieniu co i jak :tak:

u nas z zasypianiem różnie ale stosowałam tą samą metodę co Kicia :tak:

reklama
Miłka w dowodzie ma Edyta ale teraz sie budujemy czyli zmieniamy lokum i trza bedzie dowod zmienic wiec pojde do urzedu zaplace 50zl i pozamieniam imiona.Dobrze bedzie.

no Ditka zdrowia dla dziewczyn :tak:

50 zeta za taką zmianę... a musisz jakoś to komentowac czy tylko płacisz i Ci zmieniają ??

Lucky i Kasu
- moj Filipek wlasnie dzieki tej metodzie sam spi pieknie od dawna :-) ani w dzien, ani wieczorem nie lulam, w nocy tez sam zasypia, jak sie przebudzi (no chyba, ze dramat jakis straszny sie przysnil albo boli cos).

natomiast mam problem maly z Maksem. jak nie spi to domaga sie byc ciagle na rekach (moich). jak nie jest na rekach albo na cycku to ryczy. juz zapomnialam.. czy to normalne??? jakos nie chce sie na smoczek uspokoic, chyba ze wkladam mu go 20 razy, pielucha na leb (metoda przy Filipie ;-) ) nie dziala rowniez. poza tym - np teraz - wybudza sie, chwile poplacze i zasypia dalej. nie wiem, o co kaman. cos go boli czy co..?? ladnie kupka (wydaje mi sie), specjalnie sie nie prezy.. no nie wiem.. jaki macie patent na samodzielne usypianie noworodka? Lucky, helpnij, prosze, jak nauczylas mala spac i polegiwac w dzien samej..?

Aenye w dzień nie spię już od kiedy Domis sie urodził, teraz to nawet nie próbuję, bo nie ma jak. Mam za wiele roboty by spać. Zarosłabym razem z dzieciakami brudem. Mi od początku (z wielkąbardzo bolesną konsekwencją) po karmieniu, odbiciu i 10 minutach na wszelki wypadek w pionie na rękach, jest odkładana do łózeczka gdy ma spać, albo na leżaczek gdy ma się pogapić (leżaczek działa na max 5 minut). Lil zagaduje małą zawsze jak nie śpi więc mała guga do niego i mam spokój.
A u Maksia na bank jest skok. Mi też tak miała, i chciała cycolić cały czas, nawet jak lało się z niej wszystkimi dziurami. Cały czas za mało jej było. Mineło po 4 dniach:-)

Aenye z moich doswiadczen kazde dziecko inne.
U nas tak samo. Kazde inne i zupełnie inaczej na wszystko reaguja:-) Kosmos!! I wez kazdemu dogodź:baffled::laugh2:

Sugar nie mam własnej chusty, miałam pozyczona od szwagierki, ale nie wiem jaka to była. 5 metrów materiału paski niebiesko zielono zólłte.

Zdrowia dla chorowitek.

squomage - normalnie nie daruję. Takie piękne i zacne imię ccesz zamieniać, wrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

;-);-)

Żart oczywiście, jeśli czujesz sie Magdaleną a nie Edytą to pewnie masz rację;-) Ps. Ja jestem Edyta, a mam siostrę Magdalenę;-)

Śpią moje kobiety, nie rzygają, dobrze się czują, Ale jutro nawet chyba do szkoły poślę, Nat dostała czopa i śpi.
Ja sącze dnio-mamusiowe winko i tesknię za urlopem,hehe;-)

no i zasnoł sam w łóżeczku
u nas to taki postęp, że hoho
bo wcześniej musiał trzymać mnie za rękę i wkłądał mojego paznokcia w dziurke w smoczku no kosmos!
mam nadzieje, że się utrzyma takie zasypianie

squo wow nie wiedziałam, że tak można sobie zamienić kolejność
znam kupe ludzi którzy kozystają z drugiego imienia:tak:

Lucky ucałuj chłopców i księżnicze od nas:sorry2:

sa_raa - brawo:tak::tak::tak:

Moja niestety zakochana w smoku, kocyku i wózku, co prawda śpi całą noc (jeśli akurat jej ząb nie wychodzi) ale z zasypianiem tragedia.....
Aha - hehe, w Hajduszoboszlo młodej czwórka wylazła:tak::-D:-D:-D

squomage - normalnie nie daruję. Takie piękne i zacne imię ccesz zamieniać, wrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

;-);-)

Żart oczywiście, jeśli czujesz sie Magdaleną a nie Edytą to pewnie masz rację;-) Ps. Ja jestem Edyta, a mam siostrę Magdalenę;-)

Śpią moje kobiety, nie rzygają, dobrze się czują, Ale jutro nawet chyba do szkoły poślę, Nat dostała czopa i śpi.
Ja sącze dnio-mamusiowe winko i tesknię za urlopem,hehe;-)

Ja mam uraz do tego imienia z dziecinstwa i tak sie to za mna wlecze.W domu od malego wolaja mi Magda a moja mama mowi za Edyta dostalam z rozsadku (moj ojciec chcial Wandzia po swojej mamie) a Magdalena z milosci.Cos w tym jest.

Sara mnie moj szanowny Yang uswiadomil.

reklama
Do góry