reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Iggy, Julka sto latek

oczekujaca daj troche naluz, ja nawet nie probuje sprzatac, bo jak tylko cos uloze to Hania stwierdzi ze wlasnie tym sie musi koniecznie bawic, wiec balagan u mnie ze :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:

Może ja właśnie mam deprechę!?

Wszystko, co piszecie to prawda, ale nie umiem zastosować tego w praktyce!

Ostatnio pomogło mi winko, ale jak będę częściej winkiem sobie pomagać, to zostanę alkoholiczką!

Koniecznie zwalcz ją w zarodku.. idź do specjalisty... koniecznie...
piszę ci to z doświadczenia... naoglądałam się różnych tragedii... w końcu pomagam ludziom właśnie tak...

To sprzątanie może być "ucieczką"... albo natręctwem...

Macie racje z tym sprzataniem. Ja sprzatam i sprzatam i ciagle brudno. Ale dzis sie zbuntowalam i zlew pelny zostawilam , sterta prasowanie tez czeka ... nie wiem kiedy sie za to wezme o pogoda super.
A do tego dziecko moje ma jakas szajbe. Kumpela i maz mowia ze widza ze jej zabki ida a ja chyba slepa jestem ... bo nic nie widze. No i jeszcze kolejna szczepionka jutro. Mam nadzieje ze sie uda bo tydzien temu musialam odwolac bo mala miala 37.3 temperature.
A wlasnie ... pytanko mam do bardziej doswiadczonych mamusiek.
Przyjakiej temperwturze ciala dziecka trzeba sie zaczac martwic. Dzis jak bylam wazyc mala to pielegniarka powiedziala ze 35.5-37.5 jest ok ale ja tym angielskim nieukom nie wierze. A jak u nas w Pl mowia?

Ja do 38 stopni nie zbijam niczym... niech organizm walczy!!!
potem już jest gorzej... i trzeba zbijać gorączkę...
każda powyżej 40 stopni to już schiza... Asię chłodziliśmy w wodzie... potem paracetamol w czopku... i do lekarza...

Chyba, że dziecko ma ponizej 38 stopni a cos jeszcze dolega i sie zle czuje... wówczas podaję ibuprom dla dzieci, bo Asia uczulona na doustny paracetamol:szok:

no i przy takim maluszku, to faktycznie do 37,5 moze byc norma tylko...

reklama
Do góry