reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Laski trzymam kciuki za zdrowka waszych maluchow
Ospie i katarkom mowimy zdecydowane Nie :)

Kasia ja karmie w foteliku

Kura mać nie wiem jak to moje dziecko funkcjonuje albo bigunka albo nic ech
ostatnio robil w piatek rano a bąki wali jadowicie smierdzące :):-)

reklama
faktycznie z tymi lekarzami...
ja mysle ze kazda matka instynktownie wie co dobre dla jej dziecka, bo sluchajac wszystkich do okola mozna zglupiec!!
ja tez karmie w foteliku samochodowym
maly dostal specjalny fotelik do karmienia ale w instrukcji jest napisane ze jest od 6 miesiaca wiec jeszcze nie uzywam!

Ja swoje lekarce nie ufam wcale, ale nie mam alternatywy
wydaje mi sie ze maly ma cos nie tak z zebrami, jego glowa jest stresznie powichrowana a ona to olewa, moglaby chociaz przy mnie sprawdzic tak dla spokoju
durni lekarze
ja powinnam byc lekarka :)

Nieistotna - może Filipek nie ma witaminki D3? to może być objaw tej główki, żeber no i tego ciemiączka. Jeśli tak - moze warto jednak zmienić lekarza?

Moja Natka dostaje teraz witaminkę D3 bo ma ,,za płaską'' główkę (zniekształca się od leżenia - znaczy,że za miękkie kości). Podobno każde dziecko cycowe powinno dostawać tą wit., dzieci butelkowe tylko mają jej w mleku tyle ile trzeba - a czasem też trzeba jeszcze zwiększyć dawkowanie.

Roni - A NIE MóWIłAM???? hehe:-D:-p:eek::szok::tak: Dasz radę. Spoko. Tylko im później tym gorzej. Uwierz chociaż teraz. Ja miałam IDENTYKO z Alą.. i tak przez dwa i pół roku....:szok::wściekła/y::no:

Po twojej mała. I to dwa. Po jednej i po drugiej stronie. A nazywa się CYCE:-)

Spoko. Dasz radę. Jasiek po prostu kocha ciebie i twoje mleczko - dajesz mu to co najlepsze.

Ja z tego zrezygnowałam (choć nie do końca) - może jestem wyrodna, ale za to szczęśliwsza, spokojniejsza, wyluzowana... chyba o to chodzi.

Dita jemu glowka juz sie splaszczyla
a dostaje tak jak ma zalecone 1krople dziennie
przy tym strasznym poceniu dawalam mu 2 krople (samowolka) i ustąpiło

chyba musze wywalić znów kase prywatnie :sick:

Nat ma 2 krople zalecone oprócz tych, które jeszcze w dzień w bebilonie dostaje...
Kutwa, ta państwowa służba zdrowia...

reklama
nieistotna dawaj mu nawet 3-4 kroplew dziennie
lepiej zapobiegac bo potem mozesz miec powazne klopoty z malym
to juz nie ma zartow
a lekarza zawsze mozesz zmienic
nie lekcewaz bo krzywica to powazna sprawa i potem bedzie problem

Do góry