reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dzień Dobry widze, że 1000 mamy za sobą (chętnie bym opiła :eek: )

Kate też jestem zdania że z Papieżem to już przegięcie, każdemy należy się szacunek ale dlaczego telewizja PUBLiCZNA(bo chyba nie jesteśmy Państwem Wyznaniowym:-p ) od 17:00 nawija o Papieżu :confused: ktoś chyba zapomniał, że w tym kraju mieszkaja ludzie innych wyznań

a moja się ślini i ślini i kurna echo....

reklama
Oto mail od mojej Sunsilkowej kolezanki:

"Witam,
Po obejrzeniu reklamy, dotyczącej szczepień p. pneumokokom, i oburzeniu jakie na mnie i znajome z forum wywołało, postanowiłyśmy napisać protest, którego treść zamieszczam poniżej. Jeżeli jesteś tak samo oburzona/y tą reklamą dołącz do nas.

Pozdrawiam ciepło i serdecznie
Edyta ( lea)

protest - nieetyczna reklama szczepionki:
Szanowni Państwo,

Zwracam się do Państwa z prośbą o interwencję w sprawie kampanii reklamowej
szczepień przeciwko pneumokokom, która od pewnego czasu emitowana jest w
telewizji oraz innych mediach.

Chciałabym zaprotestować przeciwko formie, w jakiej kampania ta jest
prowadzona, gdyż jako matka uważam ją za nieetyczną i niedopuszczalną.

Reklamy szczepienia, zarówno w wersji prasowej jak i telewizyjnej, zostały
skonstruowane w taki sposób aby wywołać u odbiorcy poczucie strachu i
zagrożenia. Zdjęcia przedstawiające ciężko chore dziecko w szpitalu i rozpacz
jego matki poczucie to potęgują, mimo że polskie prawo wyraźnie zastrzega, że
reklama nie może wykorzystywać takich uczuć konsumenta jak np. strach przed
śmiercią. (Ustawa z dnia 16 kwietnia 1993 r.o zwalczaniu nieuczciwej
konkurencji Art. 16. 1. ust. 3) „Czynem nieuczciwej konkurencji w zakresie
reklamy jest w szczególności: reklama odwołująca się do uczuć klientów przez
wywoływanie lęku”). Hasło „Nie pozwól, aby twoje szczęście zniknęło” buduje
narzucające się skojarzenie – twoje dziecko umrze, jeżeli go nie zaszczepisz.

W mojej opinii reklama odwołująca się do takich skojarzeń i emocji, zwłaszcza
skierowana do grupy młodych matek, dla których priorytetem jest zdrowie
dziecka, jest nieetyczna. Tym bardziej, że kampania ta jest nazywana kampanią społeczną a w rzeczywistości służy promocji jedynej na polskim rynku szczepionki przeciwko pneumokokom zalecanej dla niemowląt, co stanowi wyraźne obejście zakazu reklamy leków dostępnych na receptę.

W związku z powyższym bardzo proszę o uważne skontrolowanie w/w kampanii pod kątem nadużyć etycznych i prawnych.

tu wstaw: imię, nazwisko miejscowość, email nalezy wysłać na adres:dnr@uokik.gov.pl

Ja wysyłam!

Fanti dziękuję że chociaż Ty mi odpisałaś, bardzo podbudował mnie twój odpis:-) miło z twojej strony.

Ja chyba nie bede tu tak często zaglądała bo i tak większość mnie olewa...:-(
Trzymajcie się laski!
Może za jakiś czas zajrzę. Pa

smutek mi się włączył i już...:-(
Pisze pisze... zaglądam pozniej i są już zapisane aż 3strony ale na moj post tylko Fanti odpisała. Miło że chociaż ona.
Wyjeżdzamy dziś za Iławe więc i tak mnie nie będzie a zresztą co to za różnica czy ja jestem czy nie..
Wy już ze sobą jestescie spiknięte to widać.. a ja czuje się tutaj jak odludek któremu czasami ktos odpisze z grzeczności.
Życze wam i waszym bobasom wszystkiego najlepszego!
Pamietajcie o mnie i moim FILIPKU.. Ciao

Dopiero Fanti tak marudziła... ojeju - przewrażliwione te nasze dziewczyny....
Każda jest tak samo ważna, tak samo czytana i tak samo traktowana!!!!!
Ale ja swoje a dziewczyny swoje...:dry:

nieistotna
- ja też wysyłam!!!!!

Halo Laski, moj maz wczoraj zaslyszal w radiu ze pneumokoki maja wejsc w szczepienia obowiazkowe i za tydzien maja byc juz jako szczepienia refundowane, czyli za darmo

Acha no i my juz zabkujemy. Mala maruda ze hej, jesc nie chce ze hej, a wczoraj plakala mi do polnocy i marudzila i myslalam ze zje sobie rece ze hej!!! Hahahaha Lece dzisiaj do apteki

reklama
Kinga nie wkurzaj mnie!!! ;-);-);-);-);-)
Ja nieraz pisze i nie ma reakcji na moj konkretny post i co? Pisze dalej. Czasem tak jest, ze wlasnie jest na tapecie inny temat. Ale to nie znaczy, ze Cie nikt nie czyta ani takie tam. Wrrrr..... A juz z tym odludkiem to przegielas. Przeciez jestes tu chyba dluzej niz ja! Cholera jasna. Masz tu byc z nami razem z Filipkiem!
Glowa do gory i wirtualne usciski na twoje smutki przesylam!

Ja wlasnie wstalam. Na glowie mam bajzel jakich malo, ale jestem szczesliwa, ze pospalam prawie do 9.
Wczoraj mialam nerwy na mojego starego, ze hej. Ale to inna bajka.
Ciekawe czy to z tymi szczepieniami to prawda.
Co do reklamy, jak sie tylko oporzadze to tez wysle, a co!

Do góry