reklama
Nieistotna
Grudniowa Mama'06 Terminator
Kate trzymam kciuki caly czas od 9
nic mi sie nie chce
slucham Maroon5 i myslami jestem dalekoo na stepach
a chata w syfie tonie
nic mi sie nie chce
slucham Maroon5 i myslami jestem dalekoo na stepach
a chata w syfie tonie
cześć
jakos ostatnio w ogóle nie mam czasu na neta...
Maja zrobiła się okropna, wczoraj podeszla do małego i ni stąd ni zowąd uderzyła go w brzuch, potem chciała jeszcze kopnąć ale nie zdążyła. Taki zazdrośnik się z niej zrobił... strasznie mi jej szkoda, bo nie mogę poświęcić jej tyle uwagi co kiedyś
zabiorę ją dziś na plac zabaw a małego zostawie z mamą
czy Wasze dzieciaczki tez reagują piskiem kiedy czegos nie dostaną lub im się coś nie uda?
jakos ostatnio w ogóle nie mam czasu na neta...
Maja zrobiła się okropna, wczoraj podeszla do małego i ni stąd ni zowąd uderzyła go w brzuch, potem chciała jeszcze kopnąć ale nie zdążyła. Taki zazdrośnik się z niej zrobił... strasznie mi jej szkoda, bo nie mogę poświęcić jej tyle uwagi co kiedyś
zabiorę ją dziś na plac zabaw a małego zostawie z mamą
czy Wasze dzieciaczki tez reagują piskiem kiedy czegos nie dostaną lub im się coś nie uda?
..aenye
Mama grudniowa'06
hejo hejo
ja dzis w chacie - sprzatanie ;-) kiedys trzeba ;-)
cosmo, moj maly na szczescie nie jest zazdrosny. odwortnie, tak kocha dzidzie, ze czasem z tej milosci robi mu krzywde ;-) (kladzie sie, przytula z calej sily, probuje podniesc, klepie, ciagnie za rece do zabawy, caluje, nieraz z calym impetem = wali w glowke itp)
ale ma akcje typu bicie, tylko on to robi zeby wyladowac swoj gniew - najczesciej wtedy czyms rzuca, co trzyma w rece, zazwyczaj smoczkiem (i dzis z calej sily rzucil nim i trafil w Maksia glowe), albo klepie (na szczescie nie mocno, ale potrafi 'poprawic') kogos, kto mu czegos zabroni, albo wlasnie - jak mu cos nie wyjdzie.. albo jak chce zwrocic na siebie uwage, albo zachecic do zabawy (kurcze, bije mi kuzynke, normalnie nie wierze, dotychczas ona go pchala i zabierala zabawki, a teraz sie chowa przed nim, bidula..).
mysle, ze to taki etap i minie.. oczywiscie w miedzyczasie tlumaczymy, zabraniamy, lapiemy za raczki, ale nic to nie daje
a co do reagowania placzem na zakaz czy cos to moj ma tak tylko wtedy, kiedy jest spiacy i rozdrazniony przez to.
ja dzis w chacie - sprzatanie ;-) kiedys trzeba ;-)
cosmo, moj maly na szczescie nie jest zazdrosny. odwortnie, tak kocha dzidzie, ze czasem z tej milosci robi mu krzywde ;-) (kladzie sie, przytula z calej sily, probuje podniesc, klepie, ciagnie za rece do zabawy, caluje, nieraz z calym impetem = wali w glowke itp)
ale ma akcje typu bicie, tylko on to robi zeby wyladowac swoj gniew - najczesciej wtedy czyms rzuca, co trzyma w rece, zazwyczaj smoczkiem (i dzis z calej sily rzucil nim i trafil w Maksia glowe), albo klepie (na szczescie nie mocno, ale potrafi 'poprawic') kogos, kto mu czegos zabroni, albo wlasnie - jak mu cos nie wyjdzie.. albo jak chce zwrocic na siebie uwage, albo zachecic do zabawy (kurcze, bije mi kuzynke, normalnie nie wierze, dotychczas ona go pchala i zabierala zabawki, a teraz sie chowa przed nim, bidula..).
mysle, ze to taki etap i minie.. oczywiscie w miedzyczasie tlumaczymy, zabraniamy, lapiemy za raczki, ale nic to nie daje
a co do reagowania placzem na zakaz czy cos to moj ma tak tylko wtedy, kiedy jest spiacy i rozdrazniony przez to.
Nieistotna
Grudniowa Mama'06 Terminator
Dita ? :-)
Kate i jak?
Kate i jak?
Hej, hej...
no egzamin jakos poszedł
praktykę umiem the best
ale teorii się nie za bardzo uczyłam
zobaczymy za tydzień
ale sądze, że spoko zdalam, tylko na jaką ocenę?
dodam tylko, że to była lingwistyka i akurat fonologia języka polskiego
Nieistotna o której będziesz za tydzień?
w piatek już? czy w sobotę dopiero?
Sa_raa a jak Ty z sesją? praca? itd?
Nonek to rozumiem, że oblewany w środę?
Cosmo - moja rada - każdego dnia poświęć córeczce czas tylko dla niej to może być nawet i 20 minut dziennie, ale tylko dla niej. Bez synka /może jak śpi/ i nie, że gotujesz, sprzatątasz, itp. Masz ten czas tylko na zabawę z córeczką.
no egzamin jakos poszedł
praktykę umiem the best
ale teorii się nie za bardzo uczyłam
zobaczymy za tydzień
ale sądze, że spoko zdalam, tylko na jaką ocenę?
dodam tylko, że to była lingwistyka i akurat fonologia języka polskiego
Nieistotna o której będziesz za tydzień?
w piatek już? czy w sobotę dopiero?
Sa_raa a jak Ty z sesją? praca? itd?
Nonek to rozumiem, że oblewany w środę?
Cosmo - moja rada - każdego dnia poświęć córeczce czas tylko dla niej to może być nawet i 20 minut dziennie, ale tylko dla niej. Bez synka /może jak śpi/ i nie, że gotujesz, sprzatątasz, itp. Masz ten czas tylko na zabawę z córeczką.
reklama
atol
Fanka BB :)
dzieki kate, ja obcykana w temacie paznokci bo mi niestety wrastaja i Helena po mnie odzeidziczyla paznokiety
T zrobil kurs teoretyczny, teraz lata, ale ze musi wylatac min 45 godzin a jak na razie udalo mu sie 7 to jeszcze to potrwa troche niestety
lata srednio dwa razy w tygodniu, ale jak wyjezdzamy to bedzie przerwa
T zrobil kurs teoretyczny, teraz lata, ale ze musi wylatac min 45 godzin a jak na razie udalo mu sie 7 to jeszcze to potrwa troche niestety
lata srednio dwa razy w tygodniu, ale jak wyjezdzamy to bedzie przerwa