reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

pozbyto sie jakiejs Polki :-D :-D :-D dobre, juz widze Dite nasza w suce, hehehe, zamknieta za zbyt nerwowe ssanie mietuskow :-D
kochana nasza, czytajaca badz nie, to z radosci naszej wszystko :-D trzymaj sie dzielnie i korzystaj z zycia!!!

Roni, jak Jasiulo? osluchany?

sugar, no prosze, co z lampami? ja tez mam sklonnosci do zapalenia zatok, w ciagu kilku lat ostatnich szczegolnie, zazwyczaj wlasnie zatoki mam zawalone, a nie katar zwykly..

Nieistotna
, to ile te 4 sztuki by kosztowaly? i co z ewentualnym zamowieniem na te fluffy np? bedzie M jechal zagamanicze?
a gorset, fak, nie doczytalam ze to M/L.. dla mnie chyba mimo wsio za duzy tez, bo ja max s/m nosze..

Agutka, ja robie na rozne modly. np:
1. wg przepisu rodzinnego D: wywar z kielbasy bialej, ziele, l.laur., zakwas, smietana + ziemniaki osobno + cebula smazona osobno
2. moj rodzinny przepis: wedzonka (boczek + zeberka), kielbasa b., czosnek, cebula, ziele, l.laur., zakwas, smietana, maka do zageszczenia, majeranek + jajko
3. typowy barszczun: wloszczyzna + kielbasa b. + czosnek + cebula + grzyby + ziele + lisc + ziemniaki do srodka + zakwas + slodka smietanka + mleka troche + maka do zageszczenia + zasmazana cebula na koniec + skwarki (taki wlasnie zrobilam teraz)
4. winiarowy: winiary, _musztarda sarepska_, smietana i osobno ziemniaki i smazona kielbasa b.:-D (to przepis na obiad w 5 min).

a jak sie jest na zwolnieniu to co, jakas ulga na dziecko jest? ;-) nie chyba

reklama
Aenye Marcin bedzie w niemcowni w piatek, zapytam czy znajdzie czas by wskoczyc do sklepu, jakby co to ile tych Fluffow?
a wiesz ze ja ostatnio swego wyrzucilam bo mi sie cwierc sloika przeteremionowalo bo nie dalam rady go zmeczyc

Maja jak dla mnie to dlugo bo ja zawsze place gdy dostaje towar :)

hehe, u nas fluffy to tylko dobre wspomnienie i jakies 2cm w kazdym pasie :-D

jesu, jakie wojny byly, kto ma zjesc ostatni sloik, hehehehehh :-D
(my tak jeden sloik na spole na jedno posiedzenie minimum).

a ile on stal w ogole, ten fluff? bo ja juz nie pamietam!
i ten czyscik, ile kosztuje? te 4 szt?

Pat, jedziemy na 12.50 do lekarza
ciszki w polowie pzebrane, mozesz przybywac ;-)
jeszcze dzis reszte przerobie, tylko wyprac musze

to sa te flufy? ;-)
ja bym poprosila ten jakis proszek do prania w plynie ;-)

Roni, oszalalas, nic nie pierz, ja i tak bede prala wsio!!! glupolu :-D
jak juz bedziecie osluchani i zdrowi to jade ;-) co prawda nie pytalam malza, czy mi auto da jutro, fak..

ja szukam dobrego, jak jest dobry to ja kupie
musze wyprobowac

Pat, znalazlam dresik hehe a co wczoraj mlaskania bylo i wspomnien przy tych ciuszkach :laugh2:
Jasiek ma mini gile i czasem kaszle
dam znac co lekarka powie
jade w sumie po recepty bo mi sie leki do inhalacji koncza

reklama
aenye czy jesteś na zwolnieniu , czy pracujesz czy jesteś bezrobotna to wystko jedno jeżeli otrzymujesz jakiekolwiek dochody to wiadomo że podatek potrącony i możesz odliczać ulgę 1145,08 na jedno dziecko , jeżeli dwoje to x2:tak:

Ponieważ ulga przeznaczona jest dla osób objętych podatkiem dochodowym od osób fizycznych, nie może przysługiwać rodzinom rolników płacących podatek rolny. Z ulgi nie skorzystają również podatnicy opodatkowani wyłącznie w formie karty podatkowej oraz ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych. Ulga nie jest również dostępna dla podatników podatku liniowego.

Do góry