reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Nie wiem czemu nie powiedziala, moze sie przestraszyla sama?Bo nigdy jej sie nie zdarzyla taka sytuacja. Dalam jej w szmatce kawalek lodu dla ochlody i zadzialania p.bolowego. Zasnela. Jutro juz powinno byc git.
Za to moj szanowny ma klopot z kregoslupem. Wlasnie przyjechal z pracy i sie polozyl. A nasz kot, ktory normalnie omija go szerokim lukiem (M ma alergie na koty i go zawsze goni) wlazl mu na plecy, polozyl sie na krzyzu i zejsc nie chce. To zwierze ma wyczucie normalnie. Szok. I M grzecznie lezy i sie nie rusza.
A Maniana meczy bule, zasnac nie chce brzdac maly.

Kiciu wlasnie to samo sobie mysle od kilku dni. Jakby te nasze maluchy zaczely chociaz troche gadac co by pomoc troszke rodzicom. Te jeki mnie juz czasem doprowadzaja do szalu, a wystarczylo by kilka slow boli,piciu,nudno,spac,przytul mnie mamo:-D

nieistotna - a i mi melancholijnie jakoś.
Szkoda mi Ali bo tak się stara nauczyć tej piosenki bidulka, szkoda mi A bo poszedł do drugiego pokoju spać z powodu bólu zęba(nie moze mu się zatruć z jakiegos powodu, dentysty nie ma, musi do rana wytrzymać), Natka śpi, nie mam piwa, ech.....;-)

Nonek no jutro juz nie powinno jej nic bolec, ja ostatnio sie oparzyla...spalam z reka w lodzie:-D. A koty tak maja do siebie, niech maske zalozy na buzie, a kot mu wygrzeje plecy.

nonek - koty wyczuwają chore miejsca - poprzez podwyższoną temperaturę ciała w miejscu stanu zapalnego. Kładą się w tym miejscu, a jednoczesnie nagrzewają własnym ciałem - działają leczniczo - więc niech sobie sierściuch wypoczywa na zdrowie na mężowskim krzyżu;-)

taa, moj T tez juz nie wierzy w 2 dni przed i dwa dni po, nie ma szalenstw bez zabezpieczen:dry:

a ja chyba sie napije likieru tofikowego z braku czego lepszego, mam jeszcze tequile ale jakis mega niedobry ten rodzaj, no i rum, ale z kolei coli niet

Ja tam standardowo pyfko popijam. Majerana wreszcie zasnela, ale za to pokasluje. Musze koniecznie sie zaopatrzyc w jakis inhalator. Atol godny jest ten lek co dziewczyny wspominaly? Jak on sie nazywal? A moze o cos inngo molestowac jutro lek.med? Doradz cos, plis.

berodual krople, mucosolvvan plyn (nie syrop)

jak dla mnie to bardziej przy astmatycznych sprawach

moze pokasluje bo sucho w mieszkaniu, albo katar jej splywa

Helena tez pokasluje ale ja jakos nie zwracam na to uwagi

lekarz zapytac zawsze mozesz, o ile jest jakas sensowna, bo moja to i tak napisze to co jej zasugeruje, musze tylko dobrze zagadac i juz

reklama
a inhalacje to mozna przeciez przy przeziebieniu robic z inhalolu albo z olbas oil takie ziolowe olejki bez recepty

nie bardzo wiem czy Majerana jest chora, czy tak kaszle bez powodu?

Do góry