reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
jezu dziewczyny pomocy moj maly dzisiaj 6 pobudek... kuzwa dziecko mi sie zepsulo :-:)wściekła/y:

co jak sie w nocy budzi tez ta metode na wyplakanie stosowac??
co robicie w nocy jak sie budzi?
ile robicie drzemek, w jakich godzinach?

Lucky czy maly jest w stanie przespac noc na wieczornym cycu?? bo moze on sie budzi tylko zeby sie przytulic a nie jesc...??
niby je ale ja wiem czy on jest glodny ... jak mu Piotrek (zeby sprawdzic) zrobil butle w nocy to zjadl 50ml i wiecej nie chcial...

Aenye konto tak po 14 po9dam jak mama wroci z pracy.

Kicia cyc to juz napewno nie wystarczy. Odkad nie karmie tzn od 3 tygodni mala nie budzi sie. Moze sprobuj dac mu kaszke na gesto ok 1,5 dodzinki przed wieczornym cyckiem. U nas to dziala.
W dzien Marika spi dwa razy od 10-10.30 do 12-13 potem 16.30-17-17.30 i na noc o 20.30-21

Kicia, ja robię w dzień 2x po godzinie drzemki. Na razie więcej nie potrzebował.
A jak się budzi w nocy to czekam 5 min zanim wstanę do niego - ale on zasypia spowrotem w tym czasie, więc jeszcze nie wstawałam.

Mój też dziś w nocy kwęczał, ale sam zasypiał - takie miał 2min zrywy. Może pogoda? I obraził się na łóżeczko trochę, mama mi pisała, że jakoś po włożeniu wył - mimo że rano siedział w łóżeczku jak się myłam i zadowolony był. Kurcze, może przez to nie jedzenie w nocy teraz ma potrzebę przytulenia... Więc dziś kończę wcześniej prackę i idę go wypieścić przed wieczorem. :-)

dzieki dziewczyny :-)

a jak sie budzi w nocy to co trzeba robic??
brac do siebie , nie brac... karmic nie karmic...
uspokajac nie uspokajac... ???

moj syn ma chyba zapalenie ucha... :-:)sorry:
jestem u mamy, sciagnela mnie tu do malego.. maly non stop na rekach, rozpalony na maksa, jak dotknie ucha to wyje wnieboglosy...
lekarz bedzie o 16
na razie dalam ibufen i agantalgin (krople pbolowe do ucha) i maly sie uspokoil troche i zasnal
Boziu, przysiegam, nigdy tak zle nie bylo, nigdy tak zle nie wygladal
caly w wykwitach od goraczki i non stop placze
normalnie zrobilabym wszystko, zeby mu ulzyc...

i teraz mam wyrzuty sumienia, ze nie pomoglam mu w nocy... budzil sie co chwile z placzem, ale nie reagowalam... nie plakal za dlugo, wiedzial juz, ze nie przyjde.. i byl sam ze swoim cierpieniem :-(
matko chrystusowa
a rano wygladal calkiem niezle, nawet sie smial do mnie i lazikowal
ale tak szybko od pobudki go zapakowalam Dawidowi do auta (jechal rano do mamy go odstawic, bo planowo oboje mamy dzis zajecia), ze moglam nie zauwazyc po prostu

czuje sie ch...owo
masakra...

reklama
kicia, odn. drzemek - dwa razy dziennie ok godziny. rano nie wybudzam, wieczorem, jak za dlugo zamula, to owszem, ale chyba zrezygnuje, bo maly wtedy placze i to bez sensu. lepiej go pozniej klasc albo zupelnie przestawic.
wkladam go przynajmniej raz dzienie do wyrka na drzemke, zeby wyczail, ze to do spania sluzy. raz w wozku na balkonie lub na spacerze.
w nocy jak sie budzi nie wstaje, nie karmie, czekam 5min i tak jak kasia nie musialam jeszcze wstac, bo sam zasypia.
o 6.43 punkt budzi sie na mleko, robie mleko, daje do wyrka, czekam, az zje i smoczkuje. wtedy dalej spi.

no ale dzisiaj dalam d..py. bolalo go, a ja nie pomoglam. co za matka ze mnie...........

maja, ja wplace dopeiro wieczorem, bo teraz nie mam dostepu do konta

Do góry