reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Kasia, a wapno, wit C jakie dawki?
Ja jadę na jakiś kroplach nosowych i ibuprofenie. Młody na razie maść majerankowa i coś do inhalacji (babcia kupiła nie wiem co) i wit c co i tak dostaje bo furagina. podobno po maści mniej mu nos cieknie :happy:

Wysłałam Asię z Nat na dwór
musiałam, bo inaczej bym jej zrobiła krzywdę;-)
Biedna ty z kolei z nogą. Ibuprofen w maści super działa. I usztywnić jak zwichnięcie.

co za dzień jakiś dupiasty dziś :crazy::confused2:

Rady mojej babci:

Dla Ciebie

gorąca kąpiel /max. 15 min/ w wodzie z solą
soli ok. pół szklanki
woda tak ciepła, żeby twoje ciało było czerwonawe
masz się porządnie rozgrzać
Wapno 3 szt. rozpuszczalne + polopiryna /aspiryna szt.2/
do tego biroę ok. 10 tabletek Cerutinu /wit. C+rutyna/
+ ibum 1 tabl.
skarpety na nogi, ciepła piżama i spać
to jest taka dawka uderzeniowa dla Ciebie
rano - jak skowronek:-)
I hope so...

Dla Młodego

wapno dla dzieci 1,5-2 dawki na noc
Cebion 15 kropel
ibuprofen - tyle, co w ulotce
to też dawka nocna
może być po ciepłej kąpieli w soli

Aha - jest taki syrop dla dzieci PYROSAL
rewelacja!!!
ale nie wiem czy dla takich maluchów jest OK
zapytaj w aptece
jak tak - to też mu daj na noc

Byliśmy u lekarza-Dawid chory
tzn.przeziębiony:-:)-:)-(
ma zaczerwienione gardełko i kaszle go nadal
gorączki nie ma na płucach czysto(bogu dzięki)-dostał lekarstwa
Najgorsze jest to że na dwór nie można wyjść:wściekła/y: a jest taka piękna pogoda

A czemu nie można? Przeciez takie świeże powietrze super działa na przeziębienie...
Mój z okazji katarku wraca do domu tylko na posiłki, tak go babcia wietrzy, bo na dworzu katar znika do zera... inhalacje z jodu i solanki Sopockiej zalicza ;-)

reklama
u nas tez jakas lipa zdrowotna
maly ma chore gardlo, wiec lekarka zglupiala czy to wogle jest 3dniowka
ale chyba powoli pojawia sie wysypka wiec ja stawiam na 3dniowke polaczona z bolem gardla i zebami
fak fak
dostal tantum verde, rubistol syrop, dalej czopki na goraczke i wit C
nadal nic nie chce jesc

marudzi przez te zebochy jak pijak, polamal kubeczek i rozwalil pilot od tv

ale mysle ze niebawem wyjdziemy na prostą :)

Do góry