reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
cześć dziewczyny moze moje pytanie wyda sie wam dziwne moze to moje fanaberie wyssane z palca otórz termin porodu miałam na 0501-2008 teraz wg ostatniego USG 22-12-2007 bardzo sie boję ze moje dziecko bedzie o rok spóźniona za dziecm ze swojego roccznika urodzonymi w pierwszej połowie roku jak wy obserwując wsze dzieci to widzicie potem szkoła czy dzieci z grudnia nie mają wiekszych problemów
POMÓZCIE

myszorka nie panikuj będzie dobrze
terminów porodów ja miałam 6 wachały się od 06.12 do 06.01 także głowa do góry
dzieci szybko niwelują różnice kilku miesięcy
nie panikuj

Lucky co się dzieje??
ściskam mocno

Myszorka:-D:-D:-D Na poczatku zauwaza sie roznice nawet kilkudniowa, im dziecko starsze tym mniejsza roznice widac w stosunku do rowiesnikow.
Mam znajomych z grudnia i jakos nie zauwazylam roznicy.

Dzieciom też robi się testy dojrzałości szkolnej - jak odstaje od "rówieśników" z tego samego rocznika, to przeważnie proponuje się rodzicom wysłanie rok później do szkoły - u mnie w klasie w podstawówce była właśnie taka dziewczynka, która chodziła z rokiem później. Ale przeważnie nie ma to żadnego znaczenia. Mój brat jest z grudnia, nigdy nie miał problemów w szkole

reklama
dzięki za ściski

Myszorka nie martw się na zapas, zobaczysz jakiego albo jaką bystrzachę będziesz mieć
nawet nie będzie czasu na zastanawianie sie czy będzie miało trudności
bedzie najmądrzejsze i już;-)

Do góry