reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

hehe - kasiu - no najchętniej to odesłałabym cię z problemem zmieniającej się mamy do kate_less:cool2::cool2::cool2::-D

krawężniki to uwierzcie - mnie rozwalają na amen....:eek:

A ta gupia moja siostra ma naprawde problem...

reklama
Pingwinek to malusia jest. Ile wazy? Bo moja Marika na trojeczkach jest juz od miesiaca. Nie jest dluga bo ma z 65cm ale wazy ponad 7kg.

Nonek - a moze weź ją gdzieś tylko ją... na zakupy, na basen, do kina... tylko ją - będzie taka ważna!!! i delikatnie podpytaj ją... zapytaj też w przedszkolu - może pani coś zauwazyła???

Dita -
1. a jaki siostra ma problem?????
2. generalnie to wiem co się z nią dzieje:baffled: jest sama... młodsza córa za granicą... my w Ś-cy... to od niej 25 km.... i boi się, że całkiem zostanie sama:tak: zarabia teraz znowu dobrze i niech wydaje kasę na wnuczki!!!
dodatkowo przyjaciół czy znajomych - jak na lekarstwo... oto zapłata za swoje egoistyczne życie...:dry:
ja na prawdę nie wiem jak się zachowć z nią na zakupach... to takie nienaturalne dla mnie... jestem cała zestresowana:eek:

Dita niezle powiedzialas tej sasiadce hahahpopieram.
A co do wtracania sie rodzicow i tesciow w wychowanie i karmienie dzieci to oja tesciowa jak Marika miala 2 tygodnie chciala jej podac espumisan na wzdecia bo stwierdzila ze juz nieduzo jej brakuje do skonczenia miesiaca chociaz na ultce bylo wyraznie napisane zeby nie podawac przed 1 mieisacem.A moja mama wpadla na genialny pomysl zeby mala trzymac przez kilka tygodni w tetrach bo sa zdrowsze od pampersow. Stwierdzila ze dziecku nie mozna pozwolic plakac bo to zle wplywa na jego psychike i przy kapielinie ma prawa nalac sie nawet kropla wody dziecku do ucha. Jak zapytalam dlaczego powiedziala ze nie mozna i juz. Wyczerpujaca odpowiedz prawda?
Wec mysle ze nie ma sie co przejmowac gadaniem starszych bo za ich czasow bylo inaczej i trudno im sie przestawic.

Pingwinek szkoda ze bede wtedy w Pl bo napewno skusilabym sie na wizyte:sick: :sick: :sick: :sick: .
Piszecie o sasiadach ... ciekawe co moi o mnie mysla haha ... szczerze to mam to gdzies:tak:

Mamusia Asia oraz Romi tez mi sie wydaje ze trzeba olac rodzicow, przyjdzie czas i się zmienia

Kate tez nie wiem jakbym sie zachowala, bo niby fajnie jak mama chce wmuczkom kupowac fajne rzeczy, ale Ty do tego nie przyzwyczajona wiec dziwnie Ci z tym

Maja moja ma teraz okolo 60cm i wage cos kolo 5.3 kg. No jest z niech kruszynka, ale ma tluszczyku na nozkach, jest proporcjonalna, chociaz kregoslup jej widac. Ostatnio niby mi spadla z 25 na 10 centyl, ale mi sie wydaje ze u lekarza jakas waga trefna. Teraz ja dokarmiam sporo sztuczniakiem. Jak za 2 tyg bedzie nadal ponizej 25 centyla to ostro rusze z kaszkami.

Dita
a masz jakies inne newsy od siostry, czy po prostu dalszy ciag tematu ze jednak nie chce byc z tym swoim chlopakiem? Jak tak to prosze nie zamartwiaj sie, przeciez nic na sile dziewczynie nie wylumaczysz, nic nie zmienisz, a zycie i tak sie dla niej dobrze ulozy z tym czy z innym facetem.

uffffff troche tego bylo... czytania znaczy

Roni no trudno starych sie nie wybiera... staraj sie to olac , choc napewno nie jest to proste.
Jasiek poprostu... wow 12kg normalnie szok!!

Dita z tym mocherkiem to normalnie pierwsza klasa, rozwalilas mnie :-D :laugh2:

Nieistotna a polam nawet 50 dlugopisow jak ci to pomoze sie odstresowac!!

Kate no to fajnie, ze mama chce cos kupowac dziewczynka, niech korzystaja poki ma gest, a ramach rewanzu mozesz zaprosic mame na kawe i np jakis deser...

Nonku a moze babcia jakos ja podpyta co to sie dzieje w tym przedszkolu?? bo jak faktycznie dzieci nie chca sie z nia bawic to jest pewnie bidulce bardzo przykro, w domu chce zwrocic na siebie uwage i moze stad to zachowanie?!

Wiecie, tylko Julka jest bajkopisarka. Kiedys przy mnie dziadek zaczepil noga krzeslo na ktorym Julka siedziala, a ta poleciala poskarzyc sie babci, ze dziadek ja skopal. Ja kiedys mocniej pociagnelam ja za wlosy jak sciagalam jej gumki, to poiwedziala, ze ja szarpie za wlosy i podnosze do gory, a jak mi sie kiedys rzucila na podloge w czasie jak kucajac ja przytrzymywalam, to opowiedziala tatusiowi, ze nia rzucilam o podloge i udarzalam glowa o nia!!!!! ona ma 4 lata, co bedzie pozniej?????????????????????

reklama
Pingwinek malusezk zniej. A moj maz narzeka ze Marika ostatnio schudla ( tak mu si wydaje chociaz ja widze ze poszlo jej w dlugosc i dlatego wysmuklala).Moj mama z kolei jak widzi zdjecia to mowi ze z niej tluscioszek.
Ale jak to mowi moja mama to nie problem jak dziecko nie chce jesc. Problem jak je za duzo. Moze ma racje? I ciagle krzyczy zebym nie przekarmiala malej.

Do góry