reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Nie koniecznie. Oliwka tak samo robi. Uderza mocno dwoma zabawkami, które ma w ręce, albo wali zabawką o stół jak siedzi na kolanach. Podoba jej się odgłos i pewnie dlatego tak robi.

reklama
A co powiecie na to?Ja to dopiero mam gagatka:tak:.Otóż wczoraj moja mama jedząc kanapkę ,zakrztusiła się:szok:.A Kuba w taki śmiech,ze nie wiem.Smiał się póżniej za każdym razem jak mama zakasłała.:-):-):-)
A po za tym w szalonym tempie turla się po podłodze i tylko patrzy, co może wziąć w swojełapki(wiszącą serwetę już próbował ściągnąć razem z wazonem i kwiatkami.)

Oliwka mi niedawno wsadziła całą rękę centralnie w jajecznicę na moim talerzu :-D
Leciałam biegiem jej rękę umyc bo juz prawie ją zdążyła wziąć do buzi.

Niedługo serwetki wazoniki itp będzie trzeba pousuwac z ławy.

Michaś ostatnio opanował umiejętność, na którą czekałam z utęsknieniem - umie odpocząć leżąc na brzuszku:-) Do tej pory jak się zmęczył to płakał, a jak się go odwróciło, to nic nie dawało, bo zaraz wracał na brzuch:rofl2: A teraz kładzie na chwilę główkę, odpocznie i bawi się dalej:tak:

Daniel zaczął się podciągać do siadania. A poza tym to też łapie wszystko co ma w zasięgu rączek i do buzi. Na brzuszq ładnie leży i chwyta to co przed nim jest. Narazie jeszcze nie nauczył się przekręcać z pleców na brzuch.

Oliwka od kilku dni już bezproblemowo radzi sobie z butlą. Jak powiększyłam dziurkę w smoczku to załapała, więc może przyczyną odrzucania butli była zbyt mała dziurka, ale bałam się, że jak za łatwo jej będzie szło z butli, to odrzuci pierś. No teraz mam nadzieję, że jest na tyle duża, że piersi już nie odrzuci. Dlatego daję jej picie w butli na zmianę z niekapkiem.

A to próby stawania Oliwki na czworakach. Próbuje się bujać w przód i w tył, lecz trzymuje się w takiej pozycji dość krótko, jeszcze ręce ma słabe.

Co Oliwcia taka zaplakana na pierwszym zdjeciu:-(az nie podobne to do niej:happy2:
Ale sie stara spryciula, pewnie juz niedlugo jej to raczkowanie swietnie wyjdzie:tak:

reklama
Pochwalę się, że Majka dzisiaj już sama siedziała. Do tej pory ją asekurowaliśmy, a dziś sama już przez kilka chwil siedziała, łądnie sią prostowała i balansowała łapiąc równowagę.HURA!!!! A leżąc na brzuszku zaczyna unosić pupę. Narazie odrobinę i na chwilę, ale już próbuje. A Oliwka jak zwykle rewelacja. Wzór do naśladowania dla reszty. Tylko tak dalej.

Do góry