reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Gosia jestem w szoku,super sobie poradziła Emilka z rysowaniem,w tej kwestii Kuba tez daleko w tyle.Maluje zazwyczaj "oło",czyli koło:-D

reklama
OLI, MARTUSIA, KUBUS; MILENKA wielkie gratki!!!!
EMILKA obrazek super!!
no jestem w szoku :szok::tak::-Dale takim pozytywnym:-):-p

Brawo dla Wikusi :tak:

A Oli od kilku dni mówi nieśmiało niektórym sąsiadom "dzień dobry" :tak:
Co prawda cicho i zazwyczaj jak już są w tyle za nami, ale pierwsze próby są :-D

Ostatnia edycja:
Lepiliśmy dzis aniołki z masy solnej,Kuba ulepił kulkę z odbiciem rączki.:tak:
Foty póżniej na z....:-D

U nas coraz więcej słów sie pojawia, ale i tak mało...
Umie odpowiedizęc na pytanie "ja masz na imię" mowi "iiip"

Mówi:
myj myj, jesc, pic, aaa...jesie- jeszcze, meko, biben -Bili i ben-taka bajka, lola - tez bajka, jajo, leb -chleb, pam - czyli tam,
łączy w dwuwyrazowe zwroty - typu: mama aaa, tata myj myj,

Milenka ostatnio jedzie z babcią samochodem i na skrzyżowaniu:
"Babciu! Zielone świantenko (=światełko) już, można jechać!" :tak:
Nie powtarzam więcej co mówi, bo Milenka buduje już zdania złożone ciągiem z 8-10 wyrazów, w ogóle to straszna gadułka mi rośnie :sorry2:
I uwielbia zdrobnienia ostatnio: chlebuś, misiaczek, nietoperzyk itp..
Na szczęście przeklinać jeszcze nie zaczęła :-D

Hehe, Oli tak samo popędza Tomka, jak stoimy na światłach :tak::-D
Zdania już też buduje pokaźne, podobnie jak Milenka i też buzia jej się nie zamyka:tak:
A najbardziej mnie rozśmiesza, że ostatnio zamiast słowa nie mówi stale nie, dziękuję! W niektórych sytuacjach to naprawdę zabawnie brzmi, kiedy taki mały brzdąc tak odpowiada :-D
U nas zdrobnień nie ma, bo my jesteśmy na nie uczuleni (mamy osobę w rodzinie, która przesadza ze zdrabnianiem).
A ostatnio jak słyszy, że nie może czegoś, bo to jest dla starszych, to godzi się nawet bez sprzeciwu i mówi wtedy: ja jestem malutka :tak:

reklama
Jakie mądre dziewczynki z Milenki i Oliwki:szok::tak:.Konrad tez mowi pojedyncze słowa i coraz wiecej powtarza,ale jak cos powie to starsznie sie wstydzi...Chyba za bardzo sie ciesze i troche go to peszy:sorry2::confused:.

Do góry