reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

Julka artystka kolejna.
Kuba mówi dziś 'tata brum brum daieko".Normalnie szok.
Po za tym kupiłam mu zwierzaczka,małego krokodyla(do jego kolekcji gumowych zwierzaków)i Kuba go nazywa "gongon":-D,bo ma długi ogon.:tak:

reklama
Brawo Julcia :tak:

Paulina dziś nauczyła Oliwkę mówić: Oli kocha mamunię (Oli mówi: Oli koka mamunia). Choć wiem, że nie rozumie tego co mówi do końca, to normalnie zrobiło mi się ciepło na duszy :sorry2::-)

Brawo dla Oliwki i Kubulka:tak:
Jenni pare razy udalo sie powiedziec "dobre " jak jadla ale po niemiecku:tak: i jak dzis myla lale to mowila myju myju":tak:

Brawo dla Jenni :tak:

Aga, nie uczymy Oliwki mówić w 3 osobie :no: tak napisałam, ale Paulina mówiła do niej poprawnie, jednak Oli już powtórzyła w 3 osobie, sama o sobie mówi zawsze w 3 osobie, zresztą większość (jak nie wszystkie) dzieci tak mówią na początku. Czasem się zdarzy powiedzieć inaczej, bo to się udziela, ale staramy się mowić poprawnie.

Tycia, Oli mówi mamunia albo mamuś, tak się nauczyła, faktycznie to słodko brzmi :sorry2:

Oli dziś zaczęła w swoich wypowiedziach używać spójnika "i". Siedzieliśmy sobie przy ławie, każdy ze swoim laptopikiem (Oli z zabawkowym) i mała zaczęła wymieniać: "mamunia, tatuś i Oli".

Brawo dla Oliwki i Kubulka:tak:
Jenni pare razy udalo sie powiedziec "dobre " jak jadla ale po niemiecku:tak: i jak dzis myla lale to mowila myju myju":tak:
No prosze ,brawo.

Do kuby tez mówimy poprawnie,ale on i tak mówi w 3 osobie (to znaczy próbuje i cos mu tam wychodzi)
To normalny eta prozwojowy,dzieci tak właśnie mówią.:tak:

Nie no, Oliwka mnie zachwyca...

Emilka nawet za bardzo z linie nie powyjeżdżała..Filip jak dostał malowane to cała zamazał w kreski i "ślimaki":-D

aż mi sie serce kraje jak widze moje dziecko takie porzucone i wręcz sie cofające..

reklama
Jenni nauczyla sie mowic zmija:-D bo ja do niej mowilam nieraz jak cos narozrabiala Jenni ty zmijo mala a ona mi dzis przez caly dzien mama mija mama mija:-D

Do góry