reklama
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
bramka zamontowana i mamy dwie jedna u gory firmy baby dream DreamBaby BRAMKA samozamF160 szer.71-82cm SklepWa (347946334) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy a druga na dole BABY DAN FLEX 3 Bramka ochronna 90-180 cm ATEST (344247519) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy no i zdecydowanie druga firma lepsza bardziej solidna latwo sie montuje i Szymek napewno nie odkryje jak to otworzyc
a co do mowienia to nie wiem dlaczego ale Szymek na ptaki mowi dziadzia a na wszystkie misie bobo
a co do mowienia to nie wiem dlaczego ale Szymek na ptaki mowi dziadzia a na wszystkie misie bobo
lil kate Twoja jeszcze nie chodzi, a moja jeszcze nie mówi... musi być zachowana jakaś równowaga w przyrodzie ;-)
Lenka jak zaczęła chodzić to przestała sylabować, tylko "baba", "yyyyyy' i pokazuje o co chodzi, no i wtedy wszystko jasne
Oli też miała dość długi okres, że nie mówiła za wiele, głównie tata. A o innych słowach, które wcześniej wypowiadała, zapomniała. Buzia jej się nie zamykała, ale paplała głównie po swojemu. A teraz gdzieś od tygodnia, może trochę dłużej, coraz więcej powtarza. Do mnie i do Tomka zwraca się "mama" "tata", do psa woła "Karo", do babć "baba", oprócz tego nauczyła się naśladować psa, kota i krowę, i teraz jak wychodzimy na dwór to za każdym psem leci i woła "hau hau" A jej ulubione słowa to "daj" i "nie"
podobno to normalne ze na pewin czas nowa dla dziecka czynnosc sparawia ze zapomina o czyms co juz umialo
no to ja ten przykład mam właśnie w domu
reklama
Podziel się: