reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

No i Majeczek mój kochany wczoraj zaczął biegac na czworaczkach. Ach jaki to słodki widok... Dzisiaj trochę nie ma gdzie, bo sprzątamy przed swietami i każdy kawałek podłogi pozastawiany.

reklama
ja juz jestem po wizycie u pediatry i czuję się taka lekka- chyba naqprawdę tego potrzebowałam. Z moim promyczkiem wszystko jest super ok :tak::tak::tak:to że nie siedzi to nie jest tragedia bo za to pięknie podnosi się do stania i etap raczkowania zwyczajnie przeszkoczy- woli odrazu sięgać głową chmur. zamykanie i otwieranie rączek pokrzykiwanie to efekt tego że wszystko przeżywa- i pewnie zacznie też szybko mówić. no i zdecydowanie przy wadze jaką ma 10kg i 72cm to zdrowy chłop zakochany w mamy mleczku.
więc ulżyło mi zdecydowanie że to nie jest żadne napięcie mięśni.
myślę że może i ja już za kilka chwil pochwalę sie że
Szymek sam chodzi.:-D

Karola bardzo sie ciesze,ze wszystko ok:-):tak:.Tak szczerze,to lutowkowe dzieciaki jakos szybko siadaly,raczkowaly,wstawaly:tak:.
Konrad mi od 3 dni w wielkiej zlosci caly sie napina,zacisk,stoi w miejscu,wydaje glosny podluzny stek i robi sie caly czerwony.potem zwykle zaczyna plakac dopiero:sorry2:.dziwnie sie na niego patrzy,mam nadzieje,ze nie bedzie jakims nerwusem:sorry2:.

zupełnie jakbym czytała o Szymku ale podobno to efekt ząbkowania lub oglądania telewizji. no i ząbkowanie to fakt bo Szymciowy wychodzą dwie 2 u góry i pewnie dlatego tak beczy i się męczy bo to zęby oczne i jedne z najbardziej bolących- więc może u was to samo.
a Pani doktor zadała mi pytanie: a woli pani dziecko co tylko siedzi i patrzy czy lepszy taki ruchliwy maluszek??I musze pani powiedziec że to raczej rodzice takich misiów siedzących mają problem bo to trzeba obserwować.

Karola bardzo sie ciesze,ze wszystko ok:-):tak:.Tak szczerze,to lutowkowe dzieciaki jakos szybko siadaly,raczkowaly,wstawaly:tak:.
Konrad mi od 3 dni w wielkiej zlosci caly sie napina,zacisk,stoi w miejscu,wydaje glosny podluzny stek i robi sie caly czerwony.potem zwykle zaczyna plakac dopiero:sorry2:.dziwnie sie na niego patrzy,mam nadzieje,ze nie bedzie jakims nerwusem:sorry2:.

Tycia,u nas bylo tak samo, tylko ze Milenka nie plakala na koniec. Tez sie zastanawialam czy to tylko nerwy czy moze cos wiecej. Na szczescie to byly na pewno nerwy - zlosnicy. Teraz juz bardzo rzadko tak robi, no i zawsze w okreslonych sytuacjach tzn. np. jak cos czhce a nie moze tego dostac.

Pamiętacie, ja też pisałam z miesiąc temu, że Oliwka zaczęła mi się złościć, zaciskała ze złości pięści, robiła się cała czerwona i w wrzask. Nie trwało to długo, minięło wraz z chorobą, teraz jest na nowo spokojna i wesoła, bez napadów złości. Nie wiem skąd jej się to wzięło, może w czasie choroby i wychodzenia zębów szybciej traciła cierpliwość.

reklama
Karola cieszę sie baaardzo że z Szymkiem wszystko ok :tak::tak:

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH CHODZĄCYCH, RACZKUJACYCH I MÓWIĄCYCH :-D:-D:-D:-D:-D

Do góry