reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamo, popatrz co juz potrafie!!!

brawa dla Majeczki (oj bedzie wkrotce wstawac jak juz jest na kolankacj!!)
no i dla bystrej Oliwci!!!!

Joasiek super to musi byc uczucie ze Milutek zdobywa nowe umiejetnosci przy Was!!!!

moja mala akrobatka dzis jak w lozeczku stala to zaczela podnosic noge i trzymala sie jedna raczka....do czego sie przymierza?;-):-p

reklama
Joasiek, wcale jeszcze nie musi naśladować gestów, Milenka jest w połowie ósmego miesiąca, a więc jeszcze ma czas. Zresztą i w tych kalendarzach piszą, że podają tylko orientacyjnie, dzieci tak różnie się rozwijają, jedne szybciej gadają inne wstają. Milenka już wstaje na nogi przecież.
A nie wiem, czy pamietasz, jak mi rehabilitantka powiedziała badając 3 miesięczną Oliwkę, że głowę podnosi na poziomie dwumiesięczniaka. No i co? Jak ruszyła z kopyta to nawet lekarka w szoku była.

dzieci tak różnie się rozwijają, jedne szybciej gadają inne wstają.

Dokładnie :tak:Widzę że dla Milenki teraz najważniejsze jest stanie i próby chodzenia. Stara się robić już kroczki trzymając się jedną rączką, czasem też próbuje sie schylac, a nawet stojąc całkiem się puszcza i trzeba ja asekurować... widać że się nie boi i twardo prze do przodu.

Jasne że pamiętam Kasiad powody rehabilitacji Oliwki. Podobnie było u nas, niby była opóźniona, a teraz z rozwojem ruchowym pooooleciała tak szybko do przodu w przeciągu miesiąca że jesteśmy w szoku :happy2:

LAila to robi tak : staje na kolankach daleko od szczebelkow potem staje na jedna nozke na druga potem daje kroczka albo dwa do przodu pozera szczebelek gorny no i dzis tak sie gimnastykowala z tymi nozkami i raczkami...podobnie tez robila na moich kolanach. tylko ze wte´dy jest wlasnie schylona i dzis takie fajne ruchy robila jak maly karateka:-):-p

juz sobie wyobrazac Milenke jak ambitnie probuje chodzic!!!!

szok jak szybko umiejetnosci sie poglebiaja....ja juz nie moge sie nadziwic ze nasze dzieci maja 8 miesiecy.....

susu ja też jestem zdumiona... przyzwyczaiłam się że przez wiele miesięcy Milenka tylko na brzuszku fikała i wszystko było pod kontrolą. A teraz nagle... nie wiem kiedy to się stało... normalnie pyrtek ucieka przede mną i to tak szybko, że goniąc ją na czworaka ledwo za nią nadążam :-D

reklama
A Oliwka wcale nie jest szybka. Robi wszystko jakby z rozwagą, jest bardzo ostrożna, zawsze najpierw zbada teren zanim postawi rękę czy nogę.

Do góry