reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

hmmm cmokac Olek też cmoka. Po prostu odkrył, że tak można i jedzie z tym światem...umie już namacać smoczka w okolicy głowy i co któryś raz udaje mu się go wsadzić do buzi, by zaraz go wyjąc i sprawdzać z której strony jest bardziej przydatny to szorowania po dziąsłach. Ze smoczkiem jako gryzakiem radzi sobie świetnie, gryzaki jakoś mu w otwór gębowy nie pasują, sa albo za długie, albo za szerokie, wiec je odrzuca i zapycha do buzi pieluchę albo piąstki. Ewidentnie idą zęby...bo pięści wpycha prawie się dławiąc. w ruch idzie calgel i myślałam już dziś o czopku z paracetamolu, bo biedny o niczym innym nie myślał tylko o tym , ze go boli lub swędzi...nawet gadać nie chciał.

reklama
u mnie rrrrrrr było dokładnie tydzień temu. Mąż aż teściową zawołał, a córcia krakała rrrr jak stara wrona. I zawsze najpierw z głośno dodawała E.
I przez tydzień była cisza z rrrr, aż dziś do grzechotki zrobiła rrrrrrr

hej :-)

fajnie móc się tak pochwalić :happy: Mania to jedno ze starszych dzieci i tak: główke trzyma pięknie i w pionie i na brzuszku, chwyta zabawki w obie rączki i w jedną i przeklada je sobie i do buźki pakuje co tylko znajdzie w okolicy, zna już ruch zgodny ze wskazowkami zegara i przemieszcza sie w ten sposób z upodobaniem. mamy za sobą pierwsze udane próby przewrotu na brzuszek ale na wakacjach wiecej czasu spedzałą w wózku gdzie mało miejsca więc nie miałą kiedy ćwiczyć...

no i śmieje się do rozpuku gdy M prowokuje ją do głaskania buzi swojej, uwielbia jak śpiewam jej wrr albo grr albo brr i stara sie powtarzać...

i to co najbardziej mnie zadziwia czy niepokoi czy co... strasznie rwie się do siadania... najszczęśliwsza jest jak tylko moze posiedziec :-D

ech... strasznie szybko nam się te nasze szkraby rozwijają...

a u nas z gaworzenia to ajj, uuu. ej....oooo ... :o) i hmmmm.

Alinko do siedzenia to już połowa się rwie hi hi, ćwiczą mięśnie brzucha, kurka chyba powinnam z nich wziąć przykład, bo ja z tym daaaleko w tyle ;-)

oj moja jeszcze się nie przekręca z brzuszka na plecki:-( ale umie się przekręcać już sama z plecków na boczki , bawi się nóżkami i na brzuszku już coraz chętniej i udaje jej się jedną rączkę podnieść jak leży na brzuszku tak jakby chciała coś złapać :-)

Dziewczyny piszecie, że Wasze dzieciaki długo leżą nabrzuszku. Ile to jest długo w Waszym rozumieniu?
Nef - mój krzyczy na słoneczko w tym pałąku TL, cos go w nim wkurza, wiec jasłoneczku zakładam starą czapkę, zeby go widać nie było:-D
kruczka - mój to chyba nie szybko odkryje swoje stópki, bogigantyczny brzuchal mu to skutecznie uniemożliwia:baffled: generalnie dzisiaj po raz pierwszy obrócił się na boczek. Chyba z racji swojej wagi jest taki kluchowaty albo ja tak przyzwyczaiłam, nie wiem, ale przyspieszać nic nie będę;-)
dominiczka - mój też tak czasem robi, może to oznaka głodu?

reklama
pscółka jak ja mojemu postawqie to je zauwaza ale widze coraz wieksze zainteresowanie no nogi coraz wzej

paluchy non stop w buzi, jak kocyk jest to rez od razu na twarzy, nie zapiete body to od razu brzuchol wszystkim pokazuje i sie rozbiera, na boczek na razie tylko raz mu sie udało za to mama powiedziała ze jak mu dała raczki to sie podciagnał w co jakos watpie bo czasami tylko delikatnie unosi głowe w pozycji połlezaczej, duze zabawki fajnie trzyma, typowe grzechotki jeszcze mu nie pasuja, to by było tyle
mkna nasze dzieciaki jak burza

Do góry