reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamo, ja już TO potrafię!

reklama
Dominika tak chlapie nogami, że nie ma czasu na oględziny:-D. Dopiero przy ubieraniu zjada stopy, a ostatnio psoci i odkleja sobie pieluchy. Dobrze, że już upałów nie ma.

Olkowi zdarzyło się raz. ostatnimi dniami obrażony jest na kąpiel. mimo ponownego grzania w łazience do kąpieli chyba za duża różnica temperatur choć woda jest na styk.

u nas jednak stopy rzadza, a podczas wycierania i ubierania olek wygina sie i koszyk z kosmetykami mi roznosi, w ogole podczas przebierania zabiera mi pieluche, chusteczki, spodnie tez

Lenka u nas to samo od dwóch tygodni. miałam pytać czy u was też zaczyna się faza, że trzeba czymś zając ręce bo inaczej się nie da ubrać malucha.
Do wczorajszego pełzania dokładamy próby wstania na 4. Tylko zęby tak swędzą, że robi to na łokciach do dłonie wpycha w tym momencie do buzi co kończy się oczywiście upadkiem :-) on sie chyba nie nauczy raczkować nim mu zęby choć trochę nie odpuszczą....aha i przestał gaworzyć, nie ma jak bo ciągle coś jest w buzi...za to potwornie stęka...i od czasu do czasu, jedyne symptomy rozwoju mowy to pojedyncze sylaby. ale na serio pojedyncze bo raz dziennie wyrwie sie jakieś "da" lub "nie". NA dźwięk mieszanego mleka uśmiecha się od jakichs 3-4 tyg. a od tygodnia wyciąga ręce po butelkę, choć jej potem nie ma ochoty trzymać.

Mania dwa dni temu odkryla radosc gawozenia i wciaz slyszymy bababa mama mamama :-D i na czworaczkach buja sie dupka w przud i tyl :-) i proboje przemieszczac konczynki...
Strasznie jest wtedy zabawna...

Mój Młody kocha brzuszkować ;) turlać się, przewracac z brzucha na plecki i z plecków na brzuch:) próbuje też raczkować ale traci jeszcze równowagę i upada na boczki:-D

reklama
Tomek znalazł idealny sposób na przemieszczanie się po różnego rodzaju powierzchniach - turla się, potrafi się przez cały pokój przeturlać, z oczu go spuścić nie można :-)

Jakieś dwa tygodnie temu zaczął też "pierdzieć" ustami, podczas śmiechu, podczas płaczu, a najchętniej podczas jedzenia łyżeczką, gdzie wszystko ląduje na tatusiu :-D

Do góry