reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamą po raz kolejny............

Witam,
Ja tez po raz kolejny zostane mama i ciesze sie, ze powstal ten watek. Zawsze to razniej ;-). Jezeli chodzi o mnie to mam 2 letniego synka Tomcia, no i teraz czekamy na kolejny skarb... Na razie jakos dajemy sobie rade (mdlosci i zmeczenie) i jestem pewna, ze bedzie wszystko ok. Wszystkim tez zyczymy przede wszystkim optymizmu na przyszlosc:tak:
Pozdrawiam w ten sloneczny dzien Was i Wasze Malenstwa:-)

reklama
Witajcie :-) Dołączam do grona ponownych mamuś - choć z doskoku, bo na stałe urzęduję na Czerwcówkach :-D Ale będę zaglądała, widzę że szykują się dzieciaczki z jeszcze mniejszą różnicą wieku niż u mnie - gratuluję! :-)

Super wątek - też będę podwójną mamusią i mam wiele obaw i wątpliwości, choć skrupulatnie planowalismy drugiego dzidziusia. Różnica wieku będzie 2 lata i 10 miesięcy

Cześć Dziewczyny! Ja również będę mamą po raz drugi. Mój synek Mikołaj za kilka dni skończy 4 latka. Więc to już spora róznica wieku - ale mam nadzieję że wszysko pójdzie głatko. Na razie Mikuś bardzo się cieszy na rodzeństwo - i na dobranoc daje mi buźki .... w brzuch :-).

Ja też się chcę dopisać. :-) Jestem mamą 2 letniego Antosia i 4 miesięcznego Jasia. Miałam wielę obaw jak dowiedziałam się że jestem drugi raz w ciąży bo nieplanowaliśmy, ale nie jest źle. Grunt to dobra organizacja, no i czasem trzeba sobie trochę odpuścić sprzątanie i takie tam. To nic że troche bałagnu, komu to przeszkadza:-). Najważniejsze są dzieci. Antoś super się opiekuje braciszkiem, kocha go i ściska, aż mi serce czasem staje z trwogi.:-) Ale jest ok. Najgorsze były dni w szpitalu. Co ja się napłakałam za moim Antosiem, ale powiem wam że ja gorzej to zniosłam niż on . Dzielny był mój chłopczyk kochany:-)

Witam, mam pytanie kierowane chyba bardziej do podwojnych mam :-) kiedy można poczuć ruchy dziecka w drugiej ciąży? moze pamiętacie jak to było u Was?

ICEDAL - teoria mowi ze w pierwszej ciazy okolo 20 tygodnia, a w drugiej okolo 16 tygodnia.......Pomijajac teorie - ja np w pierwszej ciazy poczulam w 16 tygodniu, a jak bedzie teraz - zobaczymy ;-)

reklama
Do góry