reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mama listopadowa u lekarza!

Ale czosnek moze byc dla niektorych przyszłych mam zbyt drazniacy, a herbatki raczej wszystkie lubia i nie beda miały z nimi klopotów.
A co do domowych sposobow na przeziebieni, to moj brat je zawsze surowa cebule z cukrem, taki syrop wychodzi na drugi dzien jest ok, a na silny bol gardła polecam je plukac szałwia, ale płukac i wypluwac, nie pic tego ;-) :laugh2:

reklama
tez nie pomyslalam, ze w tak wczesnej ciazy przy rewolucjach zoladkowych to czosnek moze podraznic,,,, sama jem regularnie i dlatego moze jestem przyzwyczajona.

Jest jeszcze jedno przeciwskazanie do czosnku, a mianowicie jesli ktos ma niskie cisnienie i najje sie duzo czosnku to obniza jeszcze bardziej. Ja mam ten problem i dlatego jem w malych ilosciach, albo jak jestem chora to zawsze ktos musi na mnie uwazac, bo pare razy przydazyly mi sie omdlenia, ale ja z powodu niedocisnienia to mdleje juz od dziecka;-) nie moge przebywac szczegolnie zima w zatloczonych miejscach jak np. koscioly. Jak jest za duszno i przy tym za cieplo w pomieszczeniu to ja odlatuje:tak:

Mam fotke ;-) Co prawda robiłam telefonem zeby wrzucic na kompa, ale ładnie wyszła :tak: W srode malenstwo mialo 2,42 cm ;-) To chyba troche mało jak na 9-10 tc?? Czy normalnie??
fasolka2rc2.jpg

fasolka1ta5.jpg

Mam fotke ;-) Co prawda robiłam telefonem zeby wrzucic na kompa, ale ładnie wyszła :tak: W srode malenstwo mialo 2,42 cm ;-) To chyba troche mało jak na 9-10 tc?? Czy normalnie??

fasolka1ta5.jpg
Jaki słodki fasolek albo fasolinka:-D
Co do wymiarow najlepiej wypytaj lekarza bądź może bardziej doświadczone koleżanik będą umiały Ci doradzić

E tam fasolinka, ja tam widze glowke, raczki, nozki i w ogole :-D Hehe, lekarka mowila ze to fasolka albo kosmonauta :-D Ale najwazniejsze ze widziałam bijace serducho :tak:

W poniedziałek musze isc do gina, bo nie mam jeszcze wynikow badan moczu, krwi, cukru i cytologii, bo moj gin był w tym tygodniu na zwolnieniu. I wtedy mi pewnie powie kiedy kolejna wizyta i kolejne USG :-)

A ja tak wpadłam po znajomości niektórych Listopadówek popodczytywać Was ;-). Pozdrawiam serdecznie i miłej ciąży dziewczyny.

Jak najbardziej normalnie, wychodzi około 9 tygodnia. http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2

reklama
Do góry