BOCIANOWA - ja przyjmuje Cordafen - u mnie skutki uboczne to kołatanie serca, drżenie rąk, czasem zawroty głowy, bardzo szybkie męczenie sie i co za tym idzie zadyszkaWitajcie
czy któras z Was przyjmuje cordafen???
jesli tak to napiszcie ja sie czujecie bo ja z biegiem czasu coaraz gorzej puchne jestem coraz słabsza i ogolnie kanał(
reklama
żaneta28
Fan(ka)
ja przyjmuję Fenoterol Isoptin, zadyszka, kołatotanie serca, totalny brak sił
CzarnaAnutka
Wdrożona(y)
to ja chyba mam jakąś zwiększoną tolerancję na te leki. Objawy, o których piszecie miałam tylko na początku, natomiast teraz już nie czuję różnicy i skutków ubocznych nie odczuwam. żaneta28 może Tobie też niedługo miną te nieprzyjemne dolegliwości i wszystko wróci do normy, czego Ci z całego serducha życzę ;-)
Witam forumowiczki
Siedze w domu bo mam 7 dni urlopu. Stalo sie. Jestem chora i caly czas sie martwie o dzidzie. 2 dni bylam w szpitalu na zakazenie ukladu moczowego (infekcja nerek) a teraz leze w domu. Biore antybiotyk Cefalexin. Martwie sie ze dzidzi to wszystko zaszkodzi Jestem w 27 tygodniu ciazy. Od wczoraj boli/piecze mnie z prawej strony pod zebrem, mysle ze to chyba watroba. Nie wiem czy to od antybiotyku czy od czego innego? Wiec sie matwie podwojnie. Ponoc bole watroby/woreczka zolciowego moga wynikac z rosnacego brzucha i reorganizacji narzadow. Ale sama juz nie wiem co myslec i sie martwie... Czy ktoras z Was miala podobne bole pod prawym zebrem?
Mam zamiar wybrac sie do lekarza i poprosic o badanie krwi - enzymow watroby i plytek krwi. Moze to mnie uspokoi.
Pozdrawiam serdecznie
Siedze w domu bo mam 7 dni urlopu. Stalo sie. Jestem chora i caly czas sie martwie o dzidzie. 2 dni bylam w szpitalu na zakazenie ukladu moczowego (infekcja nerek) a teraz leze w domu. Biore antybiotyk Cefalexin. Martwie sie ze dzidzi to wszystko zaszkodzi Jestem w 27 tygodniu ciazy. Od wczoraj boli/piecze mnie z prawej strony pod zebrem, mysle ze to chyba watroba. Nie wiem czy to od antybiotyku czy od czego innego? Wiec sie matwie podwojnie. Ponoc bole watroby/woreczka zolciowego moga wynikac z rosnacego brzucha i reorganizacji narzadow. Ale sama juz nie wiem co myslec i sie martwie... Czy ktoras z Was miala podobne bole pod prawym zebrem?
Mam zamiar wybrac sie do lekarza i poprosic o badanie krwi - enzymow watroby i plytek krwi. Moze to mnie uspokoi.
Pozdrawiam serdecznie
maliinka_ev
Fanka BB :)
Sarenka-a ja 2 tygodnie temu lezalam w szpitalu z powodu bolu pod prawym zebrem, pozniej pojawila sie krew w moczu i stwierdzili kolke nerkowa. Dali kroplowke po 2 dniach przeszlo i wypuscili do domu. Teraz czasem czuje takie lekkie klucia w tym miejscu ale u mnie to ponoc nerki nie watroba.
BOCIANOWA - ja przyjmuje Cordafen - u mnie skutki uboczne to kołatanie serca, drżenie rąk, czasem zawroty głowy, bardzo szybkie męczenie sie i co za tym idzie zadyszka
Witam
ja myslalam ze to tylko u mnie jakies takie anomalie wystepuja.
Byłam dzisiaj u lekarza mimo ze mampessar biore no spe i cordafen a przy tym sie nie przemeczam to porod zagraaza mi coraz bardziej juz mnie glowa boli od tych zmartwien
dostałam tez recepte na zastrzyk majacy na celu przyspieszenie rozwoju pluc u malutkiej
Trzyma kciuki za Was i za siebie
nathaliep
Fanka BB :)
Bocianowa nic sie nie martw ... trzymaj sie cieplutko... a z tego co pytałam lekarza ten zastrzyk na rozwój płuc podaje sie teraz profilaktycznie i w sumie to od lekarza zależy kiedy... ja też sie martwiłam bo lekarz mi powiedział że mam za krótką szyjke macicy 2,5 cm (a mój chrzesniak z tego tytułu urodził się w 27 tyg ciązy) ale stwierdziłam że co ma być to będzie poza tym chodze teraz co dwa tygodnie na kontrole tej szyjki i póki co nic złego się nie dzieje... lekarz powiedział mi że tak będzie aż do 34 tygodnia a póxniej niech sie dzieje wola nieba... na szczescie synuś rośnie jak na drożdżach i doktor przewiduję DUZY skarb;D...
Pozdrawiam Wszystkie Mamy
Pozdrawiam Wszystkie Mamy
Mamusie, mogę Was pocieszyć, że w pierwszej ciązy też skracała mi się szyjka od 4 miesiąca, miałam skurcze - zażywałam fenoterol i w siódmym miesiącu dostałam zastrzyki na przyspieszenie rozwoju płuc, leki zostały odstawione w 36 tygodniu i wtedy zaczęłam wstawać, chodzić, robić zakupy do nowego domu, a dzidziuś urodził się w 41 tygodniu - zdrowiutki i do dziś dobrze się rozwija (a ma już 8 lat). Też strasznie bałam się przedwczesnego porodu i denerwowałam się cały czas, że cos się stanie, ale tak wcale nie musi być, więc głowy do góry i cierpliwości w leżeniu i oszczędzaniu się. Pozdrawiam mocno.
reklama
nik_i
Entuzjast(k)a
Witam
Dziewczyny trzeba być dobrej myśli grunt to pozytywne myślenie i stosowanie się do zaleceń lekarza skoro zalecił zastrzyk to przynajmniej maluch będzie zabespieczony "w razie czego"... głowa do góry BEDZIE DOBRZE:-) ny idziemy do lekarza jutro , ciekawa jestem co mi powie.
Dziewczyny trzeba być dobrej myśli grunt to pozytywne myślenie i stosowanie się do zaleceń lekarza skoro zalecił zastrzyk to przynajmniej maluch będzie zabespieczony "w razie czego"... głowa do góry BEDZIE DOBRZE:-) ny idziemy do lekarza jutro , ciekawa jestem co mi powie.