reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Musze sie Wam pochwalic, ze Sara nauczyla sie myc zabki :-) Codziennie wieczorem w kapieli dostaje szczoteczke zamoczona w wodzie i myje zabki, normalnymi "doroslymi" ruchami :-) Nie zawsze oczywiscie jej wychodzi, ale widze ze sie stara, bo propbuje nasladowac nas :-)
No a zebow dalej sztuk 4
No a zebow dalej sztuk 4
Wczoraj wieczorem odkrylam ze Patrykowi ulamal sie zabek. Lewa dolna dwojka. Nie jest mocno uszczerbiony i nie jest ostry, ale mniejszy. Nie wiem kiedy nie wiem jak, tylko nawet zdjecia porownywalam i widze roznice. na szczecie ulamanie jest w miare lagodne i poziome wiec mocno nie widac.
a my sie wybieramy do stomatologa... mała ma przebarwienia na górnych jedynkach i dość mocne , mysle ze to brak fluoru(choc nie wiem czy u takich maluchów takie cos można stwierdzić) a do tego tak zgrzyta ząbkami że szok , nie zauwazyłam aby zgrzytała w jakiś konkretnych sytuacjach i nie wiem z czym to powiązac a w nocy to tak jedzie ze dziw że sie nie obudzi
Mada Pat tez strasznie zgrzyta zebami. I zastanawiam sie czy to nie mialo wplywu na jego uszkodzenie dwojki. A co do fluoru, to odkad malemu zaczely pojawiac sie zabki to lekarka zmienila mi witaminy na takie co maja fluor bo powiedziala ze dzieci nie maja innego zrodla skad go wziac. Daj znac jak bylo u dentysty.
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
Co do fluoru to czytalam kiedys w ktorej "dzidziowej" gazecie, ze czesto dzieciom podaje sie fluor w kroplach, ale to oczywiscie albo stomatolog albo pediatra moze stwierdzic.
Wama, a moze Pat gdzies sie huknal i nawet nie zauwazylas i wtedy ukruszyl sobie zabka Sara non stop gdzies sie obija i az sie dziwie, ze jeszcze jest cala
Mada, no i kiedy sie wybieracie do dentysty?
Wama, a moze Pat gdzies sie huknal i nawet nie zauwazylas i wtedy ukruszyl sobie zabka Sara non stop gdzies sie obija i az sie dziwie, ze jeszcze jest cala
Mada, no i kiedy sie wybieracie do dentysty?
własnie wyczytałam że zgrzytanie( zwłaszcza nocne) zebami jest w wiekszości spowodowane obecnościa owsików wiec najpierw zrobie badanie kału aby je wykluczyć a póxniej pójdziemy do dentysty
a tak po za tym to ciekawe czy to jest dziedziczne bo mój tato zgrzyta, ja zgrzytam wiec moze Ami ma to rodzinne
jutro jak kupka będzie "o czasie" to zaniose do analizy a póxniej umówie nas do dentysty bo te przebarwienia tez mnie niepokoją:-(
a tak po za tym to ciekawe czy to jest dziedziczne bo mój tato zgrzyta, ja zgrzytam wiec moze Ami ma to rodzinne
jutro jak kupka będzie "o czasie" to zaniose do analizy a póxniej umówie nas do dentysty bo te przebarwienia tez mnie niepokoją:-(
reklama
Podziel się: