reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam ząbek!!!

Mati nie plucze i nie pluje. Ale daje mu naprawde minimalne ilosci.
nasza dentystka powiedziała, że dziecko musiałoby zjeść całe opakowanie pasty na raz, żeby zaszkodziło:-p
super, że Mati sam tak chętnie ząbki myje:tak:
no ja też nie narzekam, Alka chce myć zęby przy każdym wejściu do łazienki:-)
u nas już wszystkie ząbki:tak:

reklama
Sara tez chce myc zeby za kazdym razem jak znajdzie sie w lazience, ale tylko "siama" :-p Mnie za cholere nie pozwala sie dotknac - tlumaczenia nie pomagaja :sorry2:
No i zebow mamy 15 sztuk (chociaz trojki jeszcze calkiem nie wyrosly):tak::-)

hihi skad ja to znam :D choc udaje mi sie najpierw jej troche umyc a pozniej ona sama :)

boze ale powiem wam odnosni szczotkowania zebow to dostala jakiegos fiola non stop tylko slysze: "mommy give me a toothrush ! i wat a toothbrush! chce myc zabki chce myc zabki"!
no doslownie caly dzien potrafi krzyczec :D

Domiska, nic tylko sie cieszyc :tak::-D Mala czyscioszka :-)

Bedytka, ja sie wlasnie zastanawialam czy nie isc z Sara do dentysty, zeby jej polakierowala na wszelki wypadek zabki, ale w sumie niewiele sie orientuje w tym temacie :sorry2:
Wiem, ze jest cos takiego jak lapisowanie, ale po tym chyba zabki ciemnieja, nie?

sandra dopiero nie mam pojęcia o czym mówisz, jak mi Alka w poniedziałek rano wstanie, bo Wojtek ma plombowanie na 8 to ją zabieram na przegląd i wtedy zapytam:tak:

U nas ostatnia piatka w czesci ujrzala swiatlo dzienne w koncu. Podejrzewam, ze jeszcze troszke - moze tydzien - i bedzie cala na wierzchu... Juz mam dosc nocek z placzem od zebow i przeziebien tez od zebow...

reklama
.:ANIDENT:. Lakowanie Bruzd, Stomatologia, Warszawa
dość fajnie opisane;-)
lapisowanie to jeszcze nie dla naszych dzieciaków, lapisuje się mleczne ząbki już z próchnicą:tak:
my po wizycie u dentystki:
Alka ma zgryz otwarty, przez nawyk przygryzania dolnej wargi, mamy z tym walczyć, żeby nie skończyło się aparatem, a na dodatek na dolnych czwórkach i jednej górnej ma maleńkie dziurki, ale na razie nie do ruszenia, bo to jednak chwilę trwa wyczyszczenie i nałożenie lakieru, więc musimy wyczuć moment kiedy da sobie coś w buzi zrobić, na wizycie źle nie było, pokazała ładnie ząbki i nawet dała sobie po dotykać, i po pierwszej wizycie:-p
no i pasta a fluorem to podstawa!!

Do góry