reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

ewelinka2106 ja juz tak sie nastawilam na chlopca, ze nie widze innej opcji. Oczywiscie core tez bede kochala ponad zycie.. Ale mialaby ona wszystko niebieskie i zadnych sukienek, bo cala wyprawke mam dla chlopca. :) Choc lepiej tak, niz chlopiec w samych rozowych i sukienkach. ;P Jak uslyszalam od midwife BABY BOY to byla najszczesliwsza chwila w moim zyciu. A kolejna juz niedlugo, jak sie narodzi.. Z tych imionek najbardziej mi sie podoba Marcel. Ale wszystkie sa ladne. My z narzeczonym wybralismy juz pol roku temu JESSE i JESSICA. Ogladalismy ksiazki z imionami, zrobilismy listy z ulubionymi i kilka sie pokrylo. Potem czytalismy znaczenia -oba oznaczaja DAR OD BOGA i choc mamy innych Bogow, dla obojga Nas to wielki dar, dlatego wybralismy wlasnie te. Pozdrawiam obecne i przyszle mamusie. Echh, jeszcze 19 dni, a cos czuje ze tez przenosze 10-14.. :( Nie moge sie juz doczekac, ajj..

reklama
ewelinka2106 ja juz tak sie nastawilam na chlopca, ze nie widze innej opcji. Oczywiscie core tez bede kochala ponad zycie.. Ale mialaby ona wszystko niebieskie i zadnych sukienek, bo cala wyprawke mam dla chlopca. :) Choc lepiej tak, niz chlopiec w samych rozowych i sukienkach. ;P Jak uslyszalam od midwife BABY BOY to byla najszczesliwsza chwila w moim zyciu. A kolejna juz niedlugo, jak sie narodzi.. Z tych imionek najbardziej mi sie podoba Marcel. Ale wszystkie sa ladne. My z narzeczonym wybralismy juz pol roku temu JESSE i JESSICA. Ogladalismy ksiazki z imionami, zrobilismy listy z ulubionymi i kilka sie pokrylo. Potem czytalismy znaczenia -oba oznaczaja DAR OD BOGA i choc mamy innych Bogow, dla obojga Nas to wielki dar, dlatego wybralismy wlasnie te. Pozdrawiam obecne i przyszle mamusie. Echh, jeszcze 19 dni, a cos czuje ze tez przenosze 10-14.. :( Nie moge sie juz doczekac, ajj..
Bardzo ladne imona wybraliscie :) Co do przenoszenia to pierwsza ciaze czesto sie przenosi ja przenosilam 8 dni. Pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania

mamcia10 a dziekuje bardzo. Musielismy wybrac angielskie, zeby bylo neutralnie, choc nazwisko narzeczonego wiec bedzie mial przewage. :) Tak odliczam te dni, ze teraz doby mi sie ciagna podwojnie.. Znajac zycie przenosze, a najchetniej urodzilabym juz dzis. No nic, 18 dni, a maximum 32 dni, moge tylko czekac.. Pozdrawiam obecne i przyszle mamusie.

My tez raczej wybierzemy angielskie imie :) Podoba nam sie Luis :) dla chlopca dla dziewczynki jeszcze nie mamy Pozdrawiam i zycze milego dnia

mamcia10 Luis -bardzo ladnie. Gdzie mieszkacie w UK?? My w Birmingham. Pozdrawiamy. Milego wieczorku.

giov jeszcze troche i przytulisz swojego malego mezczyzne.koncowka ciazy zawsze sie ciagnie,ale cierpliwosci,pozdrawiam :)

a moj maly facet dostal w szkole dzisiaj dyplom,ze jest wjatkowa osoba :))jestem z niego dumna tymbardziej,ze na poczatku mialam z nim trocge problemy,bo nie chcial chodzic do szkoly..caly czas ze mna i bylo mu ciezko,jak zostawialam go samego w klasie,ale juz teraz jest dobrze;)

madlen79 mnie to czekanie wykancza. Nigdy nic mi sie tak nie dluzylo.. Niedlugo dostane fiola. Mysle o porodzie i synku 24h na dobe. Nawet mi sie to sni. :) To mega ciezkie. Nawet zastanawialam sie nad sposobami wywolania porodu (od 2 tygodni juz), ale tutaj na szczescie moja glupota przegrala. Sam sobie wybierze czas, a ja musze czekac, a nie na odwrot. Coraz bardziej sie tylko martwie tym, ze nie wiem czy na czas sie zorientuje, ze to juz to, nie wiem czego sie spodziewac, zaczynam miec paranoje na ten temat.. :/ Gratuluje synka. I krolewny. Tez bym byla dumna. To niesamowite, to wlasnie Ty uczysz dziecka jak ma postepowac w zyciu, nikt inny. Ajj, nie moge sie doczekac... Gdzie mieszkacie w UK?? Pozdrawiam.

Hej. Jestem Paula mam 21 lat i od 28 grudnia jestem mamą Aleksa:)
Aluś i jego tata są całym moim życiem. Dodatkowo mój synek to kopia tatusia(klon normalnie:))
Planujemy następne dziecko ale to dopiero za kilka lat:)

giov my mieszkamy w irlandii polnocnej..
cierpliwosci,ja wiem ze fajnie mi sie pisze,ale nic z tym nie zrobisz,a czas bedzie sie ciagnal,mialam tak samo przy pierwszej ciazy..juz chcialam,ale dziecko samo wie kiedy jest czas..odpoczywaj poki jeszcze maly w brzuchu,bo pozniej nie raz powiesz..a tak bylo fajnie,jak bylam w ciazy..zobaczysz,wiec odpoczywaj i zbieraj sily,jak juz sie urodzi :)

paulus89 czemu chcesz zcekac kilka lat na drugie dziecko??nie zebym cie namawiala,ale z wlasnego doswiadczenia wiem,ze im mniejsza przerwa miedzy dzieciaczkami tym lepiej..razem sie bawia ai ty odchowasz je za jedny razem..my czekalismy dwa lata..takze miedzy moimi jest 3-letnia roznica..i zaluje,ze nie zdecydowalam sie wczesniej..czasami sie razem bawia,ale sa dni,ze klotnia od rana do nocy..

reklama
Giov,
Nic się nie martw. Zorientujesz się, że to poród. Będzie Cię boleć jak jasna cholera. Przynajmniej mnie bolało :) i jak pisze madlen odpoczywaj idź do kina kosmetyczki fryzjera bo potem to juz przechlapane. Ja bym wolała w ciąży być czasem :)) i chyba niedługo tak sie stanie. lepiej to mieć z głowy za jednym razem. A potem 3 na pocieszenie za 10 lat:)

Do góry