reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam synusia, bede miec synusia, chce miec synusia.

hej
A ja co jak co ale do ukonczenia 5mies przez dziecko nie bede nic wiecej podawac prócz swojego cyca, bo dla mnie to głupota.... jakbym musiała czy cos bo do pracy to bym dawała mleko modyf ale na inne rzeczy to jest za wczesnie... :dry: :szok:
Pzdr

reklama
witam powakacjowo :-)
myślałam że temat umarł nikogo ni widu ni słychu :-(
a ja się za niedługo rozpakuję :rofl2: wariuję z tego powodu bo chce Alexa już przy sobie :sorry2: widzę ze wasze maluchy postępy robią a jak czas leci Govi już 3 miesiące :szok: ma Jessy

giov jezeli twoj maly dobrze toleruje jedzenie to mu dawaj i nie sluchaj tego co mowia inni,bo to bzdura,kazde dziecko jest inne.moj Hubi jakby do 5 miesiaca zyl na samym mleku,to by mi chyba z glodu umarl,on tez byl duzym chlopcem i samym mlekiem sie nie najadl,to tak jakby duzemu facetowi kazac zjesc rosol,dwa razy wysika i glodny.ja zaczelam zageszczac mleko bardzo szybko,a jak mial 3,5 miesiaca zaczelam podawac obiadki ze sloika,a na sniadanie musial zjesc wmiseczce kaszek na gesto na mleku i jak powiedzialam o tym lekarzowi,to nic nie mowil,oprocz tego,ze jak dziecko ma apetyt i nic mu nie dolega,to nie mam mu zalowac jedzenia.
kazde dziecko wychowuje sie inaczej,co nie oznazca ,ze gorzej.jedne dziecko jest takie,a drugie takie i najlepiej nie sluchac innych, ani nie czytac ksiazek,czy gazet,tylko kierowac sie instynktem macierzynskim,a kazda matka zna swoje dziecko i wie co dla niego jest najlepsze.;)

Ostatnia edycja:
dziewczyny zadam głupie pytanie!!!ale jesteście mamami więc odpowiecie głąbowi nie doświadczonemu ;)co to znaczy zagęszczać mleko???dziwne przeczytałam to w poście madalen ale nie wiem co to znaczy pierwszy raz słysze!!I czy to jest dobre??

eve ,zageszczac mleko tzn.do butelki z mlekiem wsypac kleik kukurydziany,ryzowy,albo kaszke owocowa.bo samo mleko jest luzne,moj syn np.nie mogl sie samym mlekiem najesc,wiec zaczelam mu zageszczac,zeby bylo tresciwsze szczegolnie na noc,aby lepiej mogl spac a nie za godzine sie obudzic,bo glodny..
i nie jestes niedoswiadczonym glabem,widze ze to twoje pierwsze dziecko,wiec wszystko przed toba,nauczysz sie..pozdrawiam :)

dziewczyny zadam głupie pytanie!!!ale jesteście mamami więc odpowiecie głąbowi nie doświadczonemu ;)co to znaczy zagęszczać mleko???dziwne przeczytałam to w poście madalen ale nie wiem co to znaczy pierwszy raz słysze!!I czy to jest dobre??

tzn. że robisz mleko gęściejsze niż jest. Możesz dodać kleiku lub kaszki ale nie tyle żeby było gęste tak żeby podawać łyżeczką tylko np na 150ml mleka w butelce dodajesz 2 łyżeczki kleiku lub kaszki. Dzieci po 5 mcu powinny już mieć każdą butelkę mleka zagęszczoną (tak mi pielęgniarka z którą widuje się w przychodni powiedziała).
A czy jest dobre? musisz zapytać swojego dzieciaczka bo mój uwielbia a ja to raczej nie :-)

Witam Mam na imię Malwina mam 20 lat i od 2 tygodni jestem mamą Oskara:)
Bardzo długo czekaliśmy na niego z narzeczonym
Byałam wcześniej w ciąży która zakończyła się poronieniem.
Kocham mojego synusia najbardziej na świecie i wiem że czuwa nad nim nasz mały Aniołek:)

reklama
Elizka21 Jesse swietnie toleruje nowe jedzonko, mniej ulewa, dluzej jest syty, juz nie budzi go glod. Gdy sie budzi nie slysze placzu, tylko ''gih'' i ''gih'' bo to jego ulubione ''slowa''! :tak::-) Heh. Dzis jadl zupke warzywna, tak mu smakowala, ze myslalam, ze lyzeczke polknie. :-D Takze nie zaluje swej decyzji.

clio87 a no leci, leci. Dopiero widzialam 30 tygodni, a tu juz 12 dni do porodu.. Super. Pewnie juz zmeczona czekaniem i podekscytowana. Jak my wszystkie, kolejny bb synek dolaczy do Nas. :tak:

fikusek1988 wyczytalam, ze Alanek juz sam stoi.. Super. Ale sie nalatasz juz niebawem, w pogoni za synkiem, lapac wszystko co mu do raczki wpadnie. :tak::-) Ajjj, juz nie moge sie doczekac.

madlen79 masz racje, raczej zdaje sie na intuicje, niz slucham ludzi. Choc fakt, posluchalam mamy. Gdyby nie ona dalej bym traktowala syna ksiazkowo przez co by glodowal. :no: Co tam u Was po wakacjach?? Jak dzieciaczki??

misia_777 gratuluje synka. Sliczny.

Pozdrawiam Was Mamusie.

Do góry