reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

mnie naszla masakryczna, megaochota na zupę ogórkową... jutro z rana lecę do sklepu po skladniki bo nie wytrzymam. jak do tej pory jest to pierwszy taki napad od początku ciąży ;)))

reklama
wiecie co ... ja to mam nawet zachcianki jak w ciązy nie jestem więc nawet na to nie patrzę..
hehe bo ciąża nie ma nic do tego że mam chęć na pączka polskiego:-p
jak nie byłam to też miałam..
nie moja wina że tu lipne pączki robią a w polskim sklepie sprzedają stare:sorry2:

no tak, bez ciąży też miałam tak samo. Jak mnie napadła ochota na grzanki to i potrafiłam o 22 robić, a potem umierać z bólu brzuchu:D

dzisiaj musiałam zrobić owsiankę, właśnie wciągam mniam.Jakoś naszła mnie ochota po kolacji.

Napisałam na majowym wątku,że wstawie przepis-może się komuś przyda:-)To przepis na klopsa-pyszny..mi przypomina jedzonko babci... Dziś właśnie na niego miałam ochotę...Polecam!

KLOPS Z JAJKIEM:

> (Składniki na brytfankę o dł 35 cm)

> * 90 dag chudego mięsa mielonego
> * ok.4 łyżki kukurydzy z puszki
> * 2 ogórki kons.
> * 4 plastry sera żółtego (niekoniecznie)
> * 2 jaja
> * 4-5 jaj na twardo
> * sucha kajzerka
> * szklanka mleka
> * cebula
> * przyprawy: vegeta,pieprz,zioła prowansalskie,czosnek w proszku
> * masło i bułka tarta do wysmarowania formy

> Sposób wykonania:
> Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć i wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i
> przyprawami.
> Podłużną foremkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
> Nałożyć część masy na dno,następnie jaja na twardo,pokrojone w słupek
> ogórki kons i kukurydzę,na jaja po plasterku sera.Przykryć resztą mięsa.
> Piec w temp. ok 190 przez ok 60 min.

> Klops b.smaczny i szybko się go robi(ok 20 min)Może być również na
> kanapki jako wędlina :-)
- Smacznego! -

A ja spałaszowałam właśnie dwie paróweczki z dużą ilością chrzanu i kwaszonym ogórkiem. A potem przegryzłam (teraz mnie wyśmiejecie,bo pisałam,że mnie słodycze nie ciągną:unsure:) - Lionem w białej czekoladzie-ale rewelacyjny był. Mniam:hmm:

o, mięsko:-) lutek thx za przepis, brzmi smakowicie i na kanapce może nieźle smakować

persefona, nie no Lion to nie słodkości, to prawie mięsko ;-) słodkości Cie nie interesują

Marzena przez ciebie właśnie gotowałam budyń czekoladowy, a dzisiaj znowu odkryłam dodatkowe 1,5 kg :wściekła/y:
Lutek dzięki brzmi ciekawie na pewno spróbuję.
Dombar no bo jak już objadłam się lodami to uznałam że coś zdrowego trzeba teraz zjeść i te rzodkiewki tak machały do mnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Kanapka z chleba razowego, z masłem, pasztetem i ogórkiem świeżym, na topie 6 miesiąc :zawstydzona/y: właśnie jem i to wasza wina bo tylko o żarciu w kółko :-p

Do góry