reklama
_Roszpunka_
szczęśliwa mamusia :)
wiecie co ... ja to mam nawet zachcianki jak w ciązy nie jestem więc nawet na to nie patrzę..
hehe bo ciąża nie ma nic do tego że mam chęć na pączka polskiego
jak nie byłam to też miałam..
nie moja wina że tu lipne pączki robią a w polskim sklepie sprzedają stare
hehe bo ciąża nie ma nic do tego że mam chęć na pączka polskiego
jak nie byłam to też miałam..
nie moja wina że tu lipne pączki robią a w polskim sklepie sprzedają stare
no tak, bez ciąży też miałam tak samo. Jak mnie napadła ochota na grzanki to i potrafiłam o 22 robić, a potem umierać z bólu brzuchu
dzisiaj musiałam zrobić owsiankę, właśnie wciągam mniam.Jakoś naszła mnie ochota po kolacji.
dzisiaj musiałam zrobić owsiankę, właśnie wciągam mniam.Jakoś naszła mnie ochota po kolacji.
- Dołączył(a)
- 11 Grudzień 2010
- Postów
- 7
Napisałam na majowym wątku,że wstawie przepis-może się komuś przyda:-)To przepis na klopsa-pyszny..mi przypomina jedzonko babci... Dziś właśnie na niego miałam ochotę...Polecam!
KLOPS Z JAJKIEM:
> (Składniki na brytfankę o dł 35 cm)
> * 90 dag chudego mięsa mielonego
> * ok.4 łyżki kukurydzy z puszki
> * 2 ogórki kons.
> * 4 plastry sera żółtego (niekoniecznie)
> * 2 jaja
> * 4-5 jaj na twardo
> * sucha kajzerka
> * szklanka mleka
> * cebula
> * przyprawy: vegeta,pieprz,zioła prowansalskie,czosnek w proszku
> * masło i bułka tarta do wysmarowania formy
> Sposób wykonania:
> Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć i wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i
> przyprawami.
> Podłużną foremkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
> Nałożyć część masy na dno,następnie jaja na twardo,pokrojone w słupek
> ogórki kons i kukurydzę,na jaja po plasterku sera.Przykryć resztą mięsa.
> Piec w temp. ok 190 przez ok 60 min.
> Klops b.smaczny i szybko się go robi(ok 20 min)Może być również na
> kanapki jako wędlina :-)
- Smacznego! -
KLOPS Z JAJKIEM:
> (Składniki na brytfankę o dł 35 cm)
> * 90 dag chudego mięsa mielonego
> * ok.4 łyżki kukurydzy z puszki
> * 2 ogórki kons.
> * 4 plastry sera żółtego (niekoniecznie)
> * 2 jaja
> * 4-5 jaj na twardo
> * sucha kajzerka
> * szklanka mleka
> * cebula
> * przyprawy: vegeta,pieprz,zioła prowansalskie,czosnek w proszku
> * masło i bułka tarta do wysmarowania formy
> Sposób wykonania:
> Bułkę namoczyć w mleku,odcisnąć i wymieszać z mięsem,posiekaną cebulą i
> przyprawami.
> Podłużną foremkę wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
> Nałożyć część masy na dno,następnie jaja na twardo,pokrojone w słupek
> ogórki kons i kukurydzę,na jaja po plasterku sera.Przykryć resztą mięsa.
> Piec w temp. ok 190 przez ok 60 min.
> Klops b.smaczny i szybko się go robi(ok 20 min)Może być również na
> kanapki jako wędlina :-)
- Smacznego! -
persefona
Fanka BB :)
A ja spałaszowałam właśnie dwie paróweczki z dużą ilością chrzanu i kwaszonym ogórkiem. A potem przegryzłam (teraz mnie wyśmiejecie,bo pisałam,że mnie słodycze nie ciągną) - Lionem w białej czekoladzie-ale rewelacyjny był. Mniam
Marzena przez ciebie właśnie gotowałam budyń czekoladowy, a dzisiaj znowu odkryłam dodatkowe 1,5 kg
Lutek dzięki brzmi ciekawie na pewno spróbuję.
Dombar no bo jak już objadłam się lodami to uznałam że coś zdrowego trzeba teraz zjeść i te rzodkiewki tak machały do mnie.
Lutek dzięki brzmi ciekawie na pewno spróbuję.
Dombar no bo jak już objadłam się lodami to uznałam że coś zdrowego trzeba teraz zjeść i te rzodkiewki tak machały do mnie.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: