reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Jeny a ja to w ciąży też mam straszną chcicę na gazowane a w sczególności na mega zimną cherry coke i fante :tak:.

a przed chwilką zjadłam pól chałeczki z masełkiem i dżemikiem malinowym a do tego gorące kakao i popchnęłam jogurtem kremowym kokosowo-migdałowym :tak: manimmm

Ja coli niet :-) nigdy za nią jakoś szczególnie nie przepadałam.
Do gazowanych też mnie nie ciągnie.
Ale słodycze mogłabym jeść non stop :-) a tyłek rośnie :crazy:

a mnie odrzuca od gazowanych, przed ciażą byłam prawie uzależniona od coli szczególnie tej light.A teraz od sierpnia może wypiłam puszkę, z braku innej opcji.Ale nie pamiętam.
Tylko soczek wyciskany- wyciskarka pracuje pełną parą:D i woda.I czasami kawka z mlekiem:)

Dzisiaj ogórkowa, dodałam tyle ogórków ,że jest mega kwaśna, mniaam. Na drugie kotlety z kurczaka. Próbuje kupować gęsinę, nie jest tak chemiczna jak kurczak i wieprzowina,ale nie zawsze mam w domu zapas.

jaipur a masz jakis ciekawy przepis na gęsinę? osobiście jeszcze nie kupowalam i nigdy nie jadlam,z reguly kupuję kurze mięsko, ale z chęcią spróbuję czegoś nowego.

bra, nie wiem czy jest ciekawy- ja robie tak jak kaczkę, tylko daję dodatkowo czosnek, a do kaczki nie daję(tylko pieprz).Czyli najpierw obsmażone a potem wrzucam do pieczenia.Z ziemniaczkami itd. Udka i piersi- obsmażam owinięte plastrami boczku, potem dochodza do miękkości w głębokim garnku,albo w piekarniku.albo można zrobić takie normalne kotlety- jak z kurczaka.No i fajnie smakuje samo mięsko z sosami słodko-kwaśnym itd(a'la chińczyk).
Najlepsza jst typowo pieczona- czyli nadziewana , z jabłkami, sliwkami ,żurawiną ale taką to jadam tylko okazyjnie w knajpach , jak jest- bo powinno sie ją robić ze świeżej, poza tym taka gąska potrafi ważyc 4-5kg:D więc trzeba mieć w domu drużynę piłkarską:D do skonsumowania.

Ostatnia edycja:
teżbym zjadła lody waniliowe ale z polewą wiśniową i wiśniami :-) już złożyłam zamówienie u męża by mi kupił jak będzie wracał ale kiedy to będzie...

a ja dziś ugotowałam gar :-) żurku z białą kiełbaską (jedyne miejsce gdzie ją toleruję ) objedliśmy się z G na całego i pół jeszcze zostało , a wieczorem naleśniki na słodko mnnnnnnniiaaam

reklama
Do góry