reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Matusia - ja ostatnio próbuję zupy z bloga http://whiteplate.blogspot.com/
c
ebulowa, pomidorowa z cynamonem i porowo-ziemniaczana - wszystkie 3 są pycha, a w dodatku nie ma w ogóle z nimi roboty. Same się robią. Skutek jest taki że mąż się przyzwyczaił do takich obiadków i zapowiedział że nie puści mnie do pracy byle by dalej tak było:-D
 
Kamia, o, meksykańska. masz jakis sprawdzony przepis? Krem z ziemniaka tez chętnie zrobię.
marzena, z serków i pora robiłam już, ale dziękuję.
agacio, czerninę się robi z krwi najczęściej kaczki. ja jeszcze sama nie robiłam, tylko uczyła mnie babcia kilka miesięcy temu jak się okazało, że mój mąż uwielbia i mam zamiar to odtworzyć w ten weekend, bo mam kaczkę zamówioną. Dałaś radę przepis przeczytać?:-D Poproszę od Ciebie tą z ogórków. Kalafiorową tez umiem, tak jak szparagową robię.
salsera, dzięki. Bardzo lubię zupy, ale w koło tych samych można jeść. A najbardziej lubię nagotowane na mięsie:tak:.
 
ogórkowa ze świeżych ogórków:

Matusia gotuję wywar z kości i warzyw, można też na kostkach jak kto woli garnek chyba 1,5 litra taki mam na zupę:sorry:
5 ogórków dużych szklarniowych
serek śmietankowy podłużne opakowanie
pół szkl słodkiej śmietany
1 łyżeczka mąki ziemiaczanej
posiekany koperek

do wywaru wrzucić starte na tarce ogórki, gotować około3 min, serek roztrzepać w odrobinie zupy wlać, zupę "podbić" śmietaną z mąką wsypać koperek, doprawić solą i pieprzem najlepsza jest z groszkiem ptysiowym:tak: :tak:


Marzenka miała rację mogłam nie pytać o tą krwistą zupę prawie jak dla wampirów :-D:-D:-D fufufu ale o gustach się nie dyskutuje:laugh2:
 
agacio- :-) co masz na myśli dokładnie mówiąc o tym serku że podłużne opakowanie ? który to jest i w jakim sklepie można dostać ? jejaaa jak tu się wchodzi to chcica na jedzenie od razu! :szok::-D
 
futrzaczku mam na myśli ten 5902899103730.jpg można dać też taki mniejszy, no i gęstość dostosować do upodobań zrobić mniej lub więcej wywaru :tak:

a ja mam smaka na sałatkę gyros:zawstydzona/y:
 
agacio - hmm jak dawno nie jadłam czerniny... chyba ostatni raz u rodziców za czasów narzeczeństwa - mój M dostał tą czarną polewkę i niczego się nie domyślił hahaha i juz ponad 5 lat po ślubie :-D;-)
 
reklama
Ooooo ogorkowa ze swiezych ogorkow - tez baaaardzo lubie i robie - tyle, ze bez serka
:p :)

Jolus - ta zupka Marzenowa z serkow topioncyh jest b.dobra - i tuczaca..hehhe.. dodaje tez do niej jakas zupke krem do smaku w proszku - np z Knorra - moze byc grzybowa lub z pora wlasnie - fajnie podkreca smak ;)

edit: Dziewczynki - ciesze sie, ze szarlotka 'smakowala' - przepis jest na Maju wczorajszym !


http://justynakulikowskalar.blog.onet.pl/2,ID405991686,index.html
lub
http://emigrantki-gotuja.blog.onet.pl/Szarlotka-sypana,2,ID439944250,n
 
Ostatnia edycja:
Do góry