reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

jolek, Ty spryciulo! A ja w sobotę ryłam dzień po dniu:wściekła/y:, a pamiętałam że to kwiecień był:-). Teraz zapisalam sobie wszystko.

Hope pewnie pozwoli :-)to wklejam, co mi wtedy radziła (uwielbiam ostatnie zdanie:-D) :

"Musztarda, czosnek, oliwa, oregano, bazylia, majeranek, słodka lub ostra papryka, sól, pieprz, wymerdać z ziemniakami pokrojonymi na cząstki - łódeczki, piec w 220 stopniach około 40 minut, zajadać

Ziemniaki pokrojone na części wrzucam do dużej michy, zalewam musztardową miksturą (sporo oliwy lub oleju), mieszam ręką aż wszystkie ziemniaki ładnie się pobrudzą i zostawiam na jakieś 15 minut.
Potem wykładam na dużą blachę na papierze do pieczenia lub folii,
tak, żeby ziemniaki nie nakładały się na siebie, jeden obok drugiego, nie zalewam resztą sosu.
Solę dopiero po upieczeniu, wtedy nie są suche i nie tracą wody.
Nie przykrywam i zostawiam w skórkach.
Tylko pilnuj spodów, układaj ziemniaki na skórce i co jakiś czas
zaglądaj czy nie są doły za mocno spieczone (zależy od piekarnika).
Jeśli pozwolisz im się mocno spiec, będą smakowały jak z ogniska ale fragmenty trzeba wyrzucić.Ziemniak jak nie jest przykryty ma z wierzchu skórkę a w środku jest miękki, przykryty parzy się i gotuje bardziej niż piecze. Smakiem też się bardzo wtedy różnią.

Ja to się zawsze przy tych ziemniaczkach ufajdam jak świnia,
pożeram jeden za drugim, rękami, żal patrzeć "
 
reklama
proszę bardzo:)
Ciasteczka maślane w cukrze
Składniki:
200 g masła
300 g mąki
100 g cukru pudru
cukier waniliowy
szczypta soli
Przygotowanie:
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym ale delikatnie, dodajemy mąkę i wyrabiamy elastyczne ciasto. Rolujemy ciasto w rulon jak na kopytka. Rulon zwilżamy wodą i obtaczamy w cukrze. Kroimy w plastry 0.5cm i układamy na blaszce. Wypiekamy w temp. 180 stopni przez około 10 minut.
 
reklama
Niech Ci będzie - masz, ale z braków materiałowych zmieniłam trochę Twój przepis. Zamiast orzechów włoskich dałam posiekane laskowe, nie miałam włoskich, a nie chciało mi się do sklepu cieknąć:-D, ale i tak jest pyszne, objadłam się, aż mnie brzuchacz boli:-)
 
Do góry