reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

u mnie nabiał to podstawa, uwielbiam mleko i jego przetwory, dziennie wypijam spokojnie pół litra mleka(w tym 1 kakao, mleko z płatkami) a oprocz tego jem serki wiejskie, sery białe, jogurty - i dzięki Bogu mała nie ma żadnej alergii (oczywiscie bez śmietany) (czekoladę jadłam w 1 tyg po urodzeniu, Nince nic nie było ale postanowiłam odstawić słodycze ze względu na siebie :-)...
mięso gotuję, piekę w woreczkach foliowych i griluję jak jestem na działce
jem ciemne pieczywo choc jak jest na zakwasie moze wzdymać ale moj chelebek slonecznikowy na szczescie jakos tak nie działa :-)
nie jem cytrusów, warzyw straczkowych, i uwazam na owoce np. po kilku truskawkach była kolka..., niedlugo jak będą tanszę bede probowac kochane malinki i arbuzy mam nadzieję ze bede mogla się rozkoszować...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja też jem dużo nabiału , mleko z płatkami , serki wiejskie , jogurty i jest ok , truskawki też już jadłam i póki co nic nie widać :-)

A ja właśnie zeżarłam dwa kawałki pizzy z serem, szynką, pieczarkami. Mam nadzieję, że mały nie odchoruje bo w sumie nic takiego w tej pizzy nie było ;)

jolek a czemu plasterek tylko???
ja ostatnio w cieście pochłonęłam sporo ananasa :-D i jescze przy robieniu wyjadłam połowę z puszki :-p

marzena a ja wciągnęłam całą pizze kebabobwą z tydzięń temu z sosem czosnkowym:tak:
i małej nic nie dolegało ;-)

o co chodzi z tą pizzą? serek zółty zdrowy, pieczarki też,szynka też ok,
robiłam ostatnio zapiekanki z tym samym,pyszne były mniam,szczególnie, że po 23 juz było
a dzisiaj będą placki ziemniaczane z wędzoną rybką

Nie wiem Kamcia . Tak mi powiedziała położna.

A ja dziś zgrzeszę i robię frytki, mam taką chcicę,że muszę:) Mam nadzieję,że mój syn mi to wybaczy i nie będzie cierpiał:/

a ja muszę odstawić wszystkie warzywa na tydzień bo mały nadal ma krosteczki na twarzy i nie wiemy z czego. Pediatra zalecił próbę pokarmową, no to się męczę, nawet szynki zjeść nie mogę, jak już to filet z kurczaka poddusić i na chlebek - masakra ! Już nie wiem co jeść :/

reklama
U nas gazy straszne u Lenki, mleko i jego przetwory odstawiłam już jakiś czas temu (chociaż uwielbiam), nie jem chleba, który na zakwasie, w ogóle ubogo jem, nic nie pomaga.
Od dzisiaj podajemy kropelki delicol, ale dieta nadal...

Do góry