reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

Ja dzisiaj jako że byłam u pobrania krwi to śniadanko jem w pracy. Wymyśliłam sobie chałkę, kupiłam jedną, dżemik taki jednorazowy i mini masełko. I to masło niby ważne jeszcze a w środku zepsute ;-( I mam chałkę z samym dżemem tylko, ale i tak pyyyycha.

reklama
u mnie dzis ochota na ... z góry przepraszam... PĄCZKI !!! takie z marmoladką, mmmmmm, jakie to szczęście, że niedługo muszę wyjść i będzie okazja kupić ;)))
a na obiad domowa pizza :D znalazłam super przepis na ciasto- niby z pizza hut, jest pyszne, bo juz robiłam.
do tego mozarella, suszone pomidorki, czarne oliwki i do pieca ;D druga połowa bardziej pikantna, dla M, z salami :)))

jest łatwa do zrobienia i pyszna :) ja zawsze robilam z kiełbaską, cebulką, pieczarkami i serem ale juz nam się chyba przejadlo ;) na ciasto rozprowadzam zawsze taki sosik pomidorowy: koncentrat pomidorowy, oliwa z oliwek ( lub olej jak nie ma), w to fullll przypraw, do tego świeży czosnek, sól, pieprz :D juz mi ślinka leciiiiii :)

Brzmi pysznie :)
Ja na sniadanko musli a potem kanapka z serkiem wiejskim i szczypiorkiem. Czytalam, ze na tym etapie ciazy dzieciaczki potrzebuja mnostwo wapnia, zeby wzmocnic kosci wiec szukam wszystkiego, co zawiera wapn.

Bra ja rano bylam na zakupach i tez sobei paczki kupilam. Jeszcze nie zjadlam, ale sa w razie czego, jakbym juz bez nich wytrzymac nie mogla :)

ja codziennie na śniadanko płatki z mlekiem, a jak nie, to bułka i kakao, potem w ciągu dnia jogurt, a przed zaśnięciem obowiązkowo znowu kakao lub mleko :) bardzo sie boje, aby wapń nie schodził ze mnie :/ bo wtedy ząbki ucierpią ;/ także mądrze prawisz adeczka ;D

tak, na tym etapie ciąży nasze maleństwa potrzebują dużo białka, witaminy C oraz wapnia. Większa cześć wapnia teraz właśnie jest wchłaniana do kości maluszków naszych :-)

reklama
Do góry