reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

a ja właśnie zjadłam świeżą bułeczkę z makrelą i ogórkiem korniszonem, pisałyście że jecie wszystko więc zrobiłam też tak i ja :-) mniam mniam mniam
Kto chce buziaka ?????:-p:-p:-p

reklama
Ja chcę!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jem to na co mam ochotę jedynie unikam wątróbki, surowego mięsa, i niepasteryzowanych serów. Chociaż na wątróbkę chyba się skuszę bo bardzo lubię taką duszoną z cebulą w sosie własnym. Parę kawałków mi ani małej nie zaszkodzi, tylko musiałabym do rzeźnika się udać, a mam daleko i strasznie mi się nie chce, więc może 14 jak i tak do położnej pojadę.
A dzisiaj na obiad rybka z fasolką szparagową zasmażaną na maśle z bułką tartą i mizeria.

styna26 ja właśnie jutro mam na obiad wątróbkę drobiową z kurczaka, nic nam się nie stanie, bez przesady :-)
mizeria mniam!
fasolka szparagowa - mniam !

zgłodniałam !!! :-)

Ja też i czuję że mała też zaczyna się domagać jedzenia bo coraz mocniej kopie więc chyba muszę pomidorówkę zarzucić bo ryby jeszcze nie rozmrożone do końca.
Ja wątróbkę wołową zawsze robię i daję dużo cebuli i trochę piwa, ale teraz zastanawiam się nad tym piwem.

wydaje mi się że drobiowa jest bardziej delikatna, zawsze robię ją z cebulą i wychodzi taki pyszny sosik :-)
o piwie pierwsze słyszę... a napiłabym się takiego prawdziwego z pianką, mmmmmmm !!!!!
No cóż... trochę jeszcze sobie pomarzę :-)

Dużo osób uważa że drobiowa jest delikatniejsza, ale to wszystko zależy od sposobu gotowania, piwo daję właśnie po to aby była taka krucha i delikatna, tak samo jak robię rolady wołowe albo cokolwiek z wołowiny ( nie jem wieprzowiny za wyjątkiem kotletów schabowych) to dodaję odrobinę bo mięsko wtedy tak fajnie kruszeje, i sól dodaję dopiero na koniec gotowania bo wcześniej mięso po soli twardnieje, chyba że dodaje się sól zmiękczającą mięso to można na samym początku.

reklama
Do góry