reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
Ja lubię wszystkie rodzaje pierogów, ale z mięsem mi nie wychodzą nie wiem jakiś ten mój farsz jest dziwny. A może podzielisz się swoim przepisem to spróbuję któregoś dnia.
 
jolek27, proszę bardzo:

ciasto orzechowe

właściwie jest to urozmaicona wersja murzynka, przepis jest na dużą blachę:
3 jaja
3/4 kostki margaryny
1 i 2/3 szklanki cukru
1 op cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki czekolady w proszku
4 szkl mąki tortowej
1 szkl zimnego mleka
orzechy włoskie, rozdrobnione

Wsypać do miski mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia, czekoladę w proszku, jaja, roztopiony niegorący tłuszcz oraz mleko. Wymieszać wszystko razem na gładką masę a na końcu dodać orzechy, wymieszać !
I tu uwaga, w zależności dla kogo trafi ciasto: kawałki orzechów mogą uwierać osoby np przy sztucznej szczęce:laugh2: ja zwykle je przy ciastach rozgniatam prawie na miał.
Piec około 55 minut w temp 180 st !!

Można po upieczeniu rozciąć ciasto na dwa kawałki wzdłuż i przesmarować dżemem i posypać cukrem pudrem ;-)

jak kto woli!

wiadomo że wypiek z cukierni to nie jest ale na zachciankę ciastową w ciąży jest w sam raz :-)
 
Ostatnia edycja:
Kurcze cukru waniliowego nie mam a tak to bym upiekła, mama mi smaka narobiła bo mówi że właśnie kawę z sernikiem duńskim wypili tutaj ciasto orzechowe same pyszności. Jakiś przepis na coś bez cukru waniliowego może macie, wiem że w necie można znaleźć, ale nie chcę takiego niesprawdzonego. Nie omieszkam dodać że właśnie pożarłam świeże bułki jedną z dżemem wiśniowym, a drugą połowa z serkiem Philadelphia ze szczypiorkiem, a druga połowa z pasztetem z kogutkiem pycha. Niestety dalej jestem głodna:zawstydzona/y:
 
Ostatnia edycja:
ale zrobiłyście mi smaka tymi goframi... niedobre dziewczyny:-p

wczoraj robiłam banany w cieście na to polewa czekoladowa i bita śmietana - pyszności

a i nie mam weny na dzisiejszy obiad jakieś podpowiedzi?
 
reklama
Do góry