reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam apetyt....przepisy dla mam karmiących i nie tylko :)

reklama
poziomeczko mam ten sam przepis, tylko w moim jest jeszcze 1/3szklanki oleju... ale faktycznie goferki wychodzą pyszne :):)
 
wiem że warto u rodziców miałam gofrownice i z siostrą niemal co tydzień robiłyśmy gofrową imprezę, a teraz zajadam babke z wiśniami i zagryzam paprykowymi chipsami.
 
zanka - podeslij przepis na sos spaghetti, bomi nie najlepszy wychodzi:(

proszę bardzo:
na oleju podsmażam cebulkę z czosnkiem ( conajmniej dwa ząbki ), jak się już przyrumieną to wrzucam mięsko mielone i smażę aż będzie średnio miękkie. Później dolewam szklankę wody z rosołkiem ( tak by był smak rosołu), dorzucam koncentrat pomidorowy i 1/2 puszki pomidorów pokrojonych. Trzeba tylko uważać by nie przedobrzyć bo sos może wyjść zbyt kwaśny, jeżeli już taki wyjdzie to dodaję troszkę cukru. No:-)
Następnie doprawiam: solą, oregano i bazylią (najlepiej świeżą ) oraz pieprzem. Można zabielić odrobiną śmietany - sos gotowy :-)
pycha i w miarę zero konserwantów :tak:
 
Ja dzisiaj planuję szybki i łatwy obiadek udka z kurczaka z smażonymi kartoflami i marchewką w sosie własnym. A łatwy bo udka przyprawiam układam w brytwance obok układam ziemniaki i marchewkę , i tylko wszystko się razem piecze i przechodzi aromatem kurczaka. Kartofle pierwszo wrzucam do mikrofali na 15 minut aby się szybciej potem zrobiły. Palce lizać a no i oczywiście mizeria.
 
reklama
Do góry