reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

Będę zaglądać. Bo jednak jeszcze wchodzę na fora powiedzmy bo lubię. Od tych siedmiu lat dużo czytam i od czasu do czasu się udzielę.
Joaszka szanse są zawsze mam córkę, która ma 23 lata i endometrioze więc nie zawsze chodzi o wiek. Znam wiele przykładów. Ale też własnie tych optymistycznych.
Chociaż wiadomo z wiekiem coś trudniej i czas ucieka.
Zresztą sama jestem tego przykładem i mój mały również, który miał być roślinką...wg jednej pani doktor.

reklama
Dziękuję @JolaMi . Miło przeczytać Twój wpis. Daje nadzieję. Jakoś mnie po tym zdołowaniu przez koleżanki z pracy podniósł na duchu. A tego mi potrzeba - dobrych myśli, życzliwych ludzi, by stres zredukować, bo wtedy jest większa szansa na zafasolkowanie. Trzymajmy się kobietki razem i wspierajmy :)

@wisna u mnie tez ciezko ze zrozumieniem ze chce byc jeszcze mamą tylko moja dorosla corka mnie wspiera i mama oraz dwie kuzynki bardzo mi kibicuja a reszta jak uslyszala ze( jestem) bylam w ciazy to od razu teksty typu "wpadka co ty sie nie zabezpieczalas "? Itd ...ale my z mężem mamy to głęboko w ....to nasze zycie nasze decyzje [emoji12]
Kochane czterdziestki i nie tylko trzymam za was wszystkie kciuki [emoji8][emoji110][emoji8][emoji110][emoji8][emoji110][emoji8][emoji110][emoji177]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Potrzebujecie wsparcia obcych ludzi, żeby walczyć o własne marzenia?

Ja chcę mieć troje dzieci. Według społeczeństwa troje dzieci mają dziecioroby, polujący na 500+, niedojrzali, nieumiejący zapanować nad własną prokreacją, szaleńcy, patologia. Lepiej kupić nowy telewizor lub zostać dłużej w pracy.

Mam to w doopie. Oni za mnie nie żyją.

Jestem w ciąży, mi się udało ale to nie znaczy, że z tego powodu żyję w różowej chmurze. Usłyszę słowa krytyki, usłyszę głupie, przykre, nieprzemyślane zdania.

Tak jak wciąż słyszę - jak mogę nie mieć telewizora? Ano nie mam. Biedni, omotani kapitalizmem ludzie myślą, że skoro nie mam badziewnego pudła w domu, jestem oderwana od infirmacji, nie wiem co myśleć, bo nikt mi z tego pudła nie powiedział.

Jeśli w "tym wieku" ciężko zajść w ciążę, to dlaczego ja w niej jestem? Dlaczego JolaMi ma dziecko? Dlaczego moja sąsiadka z dwójką dorosłych synów dwa tygodnie temu przywiozła do domu noworodka? Dlaczego w ciążę zachodzą i rodzą Wasze koleżanki, sąsiadki, rodzina?

Ja chcę mieć troje dzieci. Według społeczeństwa troje dzieci mają dziecioroby, polujący na 500+, niedojrzali, nieumiejący zapanować nad własną prokreacją, szaleńcy, patologia. Lepiej kupić nowy telewizor lub zostać dłużej w pracy.

Mam to w doopie. Oni za mnie nie żyją.

Jestem w ciąży, mi się udało ale to nie znaczy, że z tego powodu żyję w różowej chmurze. Usłyszę słowa krytyki, usłyszę głupie, przykre, nieprzemyślane zdania.

Tak jak wciąż słyszę - jak mogę nie mieć telewizora? Ano nie mam. Biedni, omotani kapitalizmem ludzie myślą, że skoro nie mam badziewnego pudła w domu, jestem oderwana od infirmacji, nie wiem co myśleć, bo nikt mi z tego pudła nie powiedział.

Jeśli w "tym wieku" ciężko zajść w ciążę, to dlaczego ja w niej jestem? Dlaczego JolaMi ma dziecko? Dlaczego moja sąsiadka z dwójką dorosłych synów dwa tygodnie temu przywiozła do domu noworodka? Dlaczego w ciążę zachodzą i rodzą Wasze koleżanki, sąsiadki, rodzina?

co do ludzi to mam w dupie co myślą i mówią. Co do zachodzenia - inni zachodzą jak widać a ja nie. bo mam problemy. a nie tylko wiek. Choć on nie pomaga.
Gdybym miała te problemy jako osoba przed 30 miałabym jeszcze dużo czasu by z nimi walczyć. z racji wieku - tego czasu mam bardzo mało

Skłamałabym mówiąc, że nie potrzebuję wsparcia innych ludzi, bo potrzebuję. Lubię ludzi i żyje mi się lepiej jak są mi życzliwi. A decyzje wiadomo, że są moje osobiste i czyjeś głupie gadanie nie przekona mnie do ich zmiany. Choć świadomość tego co może pójść nie tak, też mam bo pracuję "w branży". I może dlatego to gadanie analizuję i mnie boli, bo wiem że jest w nim ziarno prawdy. Ale to jest ryzyko, które wkalkulowałam w moją decyzję. Teraz jestem świeżutko po badaniu lekarskim i mam nadzieję,bo wszystko idzie w dobrym kierunku. Więc trzeba się brać do tworzenia życia :)

I kolejna koleżanka w ciąży...
I nadal ***** pali...
Gdzie jest ***** sprawiedliwość na tym świecie?

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Siedzę w domu i sprzątam heheh . Urodzinowa impreza Alicji w niedzielę ...
Niby dużo czasu ale zdrowie już nie te ;) aby w jeden dzień cały dom posprzątać.

Wczoraj koleżanka mi doniosła , że nasz gin znowu gdzieś wyjeżdża. Umówiłam się od razu na poniedziałek. Mam nadzieję, że torbieli nie będzie... i nowy plan wdrożymy w życie jak tylko dostanę @.

Biore orgamentril i zaciekawił mnie 2 dniowy skok temperatury ..teoretycznie nie powinno go być.
Chodź dostaję teraz ataki gorąca..hm... menopauza ?

Ogólnie - uważam, że każdy decyduje o sobie, Miło jest mnieć wsparcie, doping..to pozwala przetrwać chwile zwątpienia ..i walczyć dalej. Same uznamy kiedy powiedzieć STOP.

reklama
Hej dziewczyny! Siedzę w domu i sprzątam heheh . Urodzinowa impreza Alicji w niedzielę ...
Niby dużo czasu ale zdrowie już nie te ;) aby w jeden dzień cały dom posprzątać.

Wczoraj koleżanka mi doniosła , że nasz gin znowu gdzieś wyjeżdża. Umówiłam się od razu na poniedziałek. Mam nadzieję, że torbieli nie będzie... i nowy plan wdrożymy w życie jak tylko dostanę @.

Biore orgamentril i zaciekawił mnie 2 dniowy skok temperatury ..teoretycznie nie powinno go być.
Chodź dostaję teraz ataki gorąca..hm... menopauza ?

Ogólnie - uważam, że każdy decyduje o sobie, Miło jest mnieć wsparcie, doping..to pozwala przetrwać chwile zwątpienia ..i walczyć dalej. Same uznamy kiedy powiedzieć STOP.
Aga, moja ginekolog powiedziała że dolegliwości okołomenopauzalne przy zażywaniu orgametrilu są zupełnie normalne

Napisane na E6653 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry