reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mam 40 lat i co z tego

@Peugeotka36 dziękuję :rolleyes: Macie rację. Trzeba zająć głowę czymś innym. Np. kupię nowy test i zobaczę czy kreska ściemniała a potem będę się na niego gapiła cały dzień :laugh2:
To działaj, leki masz, mąż będzie, powodzenia!

@Ansure test owulacyjny wskazał, że organizm zbliża się do owulacji ale nie, że owu była na 100%. Można wywnioskować, że faktycznie byłaś blisko ale np. pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel czynnościowa.
Wygląda na to, że albo będziesz miała cykl z późną owulacją albo bezowulacyjny z powodu niepęknięcia pęcherzyka. Ja bym poczekała do 22 dc. A od przyszłego cyklu mierzyłabym temperaturę, bo chociaż nie potwierdzi ovu na 100%, to będziesz wiedziała w której fazie cyklu jesteś i czy możesz spokojnie brać progesteron.

Jak dla mnie jajeczkujesz (na clo a może i bez), problem z pękaniem (torbiele - zastrzyk na pękanie warto przemyśleć) a progesteron może być różny co cykl (jest zależny od wielu czynników), więc nie szkodzi go brać. Przy takim zestawie konieczny jest chociaż jeden cykl dobrze obstawiony monitoringiem i DUŻO SERDUSZKOWANIA cały cykl (albo do fl którą określi pomiar temperatury, czyli dwa tygodnie cyklu).

Ja bym tak intensywnie powalczyła ze trzy miesiące. Potem wzięłabym tabletki anty na 3 miesiące i od razu po odstawieniu kolejne trzy z intensywnym serduszkowaniem.

Cały czas kwas foliowy no i przyda się po każdej @ wziąć kilka dni probiotyki dla kobiet.

reklama
@Peugeotka36 dziękuję :rolleyes: Macie rację. Trzeba zająć głowę czymś innym. Np. kupię nowy test i zobaczę czy kreska ściemniała a potem będę się na niego gapiła cały dzień :laugh2:
To działaj, leki masz, mąż będzie, powodzenia!

@Ansure test owulacyjny wskazał, że organizm zbliża się do owulacji ale nie, że owu była na 100%. Można wywnioskować, że faktycznie byłaś blisko ale np. pęcherzyk nie pękł i zrobiła się torbiel czynnościowa.
Wygląda na to, że albo będziesz miała cykl z późną owulacją albo bezowulacyjny z powodu niepęknięcia pęcherzyka. Ja bym poczekała do 22 dc. A od przyszłego cyklu mierzyłabym temperaturę, bo chociaż nie potwierdzi ovu na 100%, to będziesz wiedziała w której fazie cyklu jesteś i czy możesz spokojnie brać progesteron.

Jak dla mnie jajeczkujesz (na clo a może i bez), problem z pękaniem (torbiele - zastrzyk na pękanie warto przemyśleć) a progesteron może być różny co cykl (jest zależny od wielu czynników), więc nie szkodzi go brać. Przy takim zestawie konieczny jest chociaż jeden cykl dobrze obstawiony monitoringiem i DUŻO SERDUSZKOWANIA cały cykl (albo do fl którą określi pomiar temperatury, czyli dwa tygodnie cyklu).

Ja bym tak intensywnie powalczyła ze trzy miesiące. Potem wzięłabym tabletki anty na 3 miesiące i od razu po odstawieniu kolejne trzy z intensywnym serduszkowaniem.

Cały czas kwas foliowy no i przyda się po każdej @ wziąć kilka dni probiotyki dla kobiet.

I tak zrobię. Może uda mi się jakoś umówić na USG i sprawdzić. Jajnik lewy przestał już mnie boleć , jajnik prawy - jeszcze odczuwam lekki ból. No zobaczymy!
Trochę brakuje mi dyscypliny do tej temperatury :o.
A jak najlepiej mierzyć tzn wiem, ze rano..ale w buzi..?

No serduszkujemy .. serduszkujemy ..średnio do 2 , 15 dnia ;) Z nadzieją, że może :)

Mierzyć najlepiej na dole.
Restrykcyjne mówią, że zawsze o tej samej porze, po minimum 3 godzinach snu, przed wstaniem z łóżka.

Mniej restrykcyjne mówią, że o podobnej porze (+- pół godziny), w toalecie na porannym siusiu, w ustach lub na dole.

Ja jestem z tych mniej restrykcyjnych ;-) ;) A wykres wyszedł aż za dobrze ;-) ;)
Ovufriend ma fajny system. Czytelny i prosty. Systematyzuje i pomaga. Ja nie jestem systematyczna a to mierzenie jest jedyną rzeczą jaką o dziwo robiłam codziennie i nikt mi nie kazał :laugh2:

Mierzyć najlepiej na dole.
Restrykcyjne mówią, że zawsze o tej samej porze, po minimum 3 godzinach snu, przed wstaniem z łóżka.

Mniej restrykcyjne mówią, że o podobnej porze (+- pół godziny), w toalecie na porannym siusiu, w ustach lub na dole.

Ja jestem z tych mniej restrykcyjnych ;-) ;) A wykres wyszedł aż za dobrze ;-) ;)
Ovufriend ma fajny system. Czytelny i prosty. Systematyzuje i pomaga. Ja nie jestem systematyczna a to mierzenie jest jedyną rzeczą jaką o dziwo robiłam codziennie i nikt mi nie kazał :laugh2:

No i jak Tobie dobrze wyszło :) Super :)

A powiedzcie mi. Jakbym w piatek zrobila z krwi wynik to nie zawczesnie. Bedzie 10 dzień po terminie miesiączki.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji1]. Bo na miesiączke to sie nie zapowiada[emoji1]. Chyba ze coś sie przesunelo. Ale cos mam przeczucie

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry