reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mam 40 lat i co z tego

reklama
Obawiać się jest czego. Poronienia. Wad. Przedwczesnego porodu. Robić coś czy nie robić, lekarze są tak niejednomyślni, że człowiek musi ważne decyzje podejmować sam. Pierwsza ciąża była fantastyczna też dlatego, że byłam głupia jak but i nic nie wiedziałam :laugh2:

Niewiedza jednak się mści. Teraz wiem tyle, że spać nie mogę :laugh2: To przez hormony, śmieję się i zaraz potem płaczę, choroba dwubiegunowa maciczna :-D

@moniafryz Wy się godzicie a my się kłóciliśmy, też skuteczne :p

Kobieto Po ci te zle mysli , najgorsze jak mowisz zajsc I usg serca no i potem 12 tc liczenie koteczek s tak trza zyc pozytywniee I koniec nie mozna myslec zle bo w stresie wydalamy zly hormon ktory jest zly dla plodu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A to jest w ogóle możliwe? Jak się odpędza złe myśli :-) :)

Ja zaczelam czytac ksiazki o niemowletach ;)) plus basen no i praca i caly czas mowilam do brzucha Tylko raz Sue wystraszylam i stres byl bo w 22 tc wykryli lozysko przodujace, uwazalam poczytalam o tym I przeszly zle mysli

Ja zaczelam czytac ksiazki o niemowletach ;)) plus basen no i praca i caly czas mowilam do brzucha Tylko raz Sue wystraszylam i stres byl bo w 22 tc wykryli lozysko przodujace, uwazalam poczytalam o tym I przeszly zle mysli

Zaczelam przegladac ciuszki i nawet kupilam jedne spiochy zolte w 7 tc ..
Jest wiele pomyslow hope by nie myslec zle .... nie mysl negatywnie i koniec

Aha I co u mnie bylam u dr dal tabsy thyrox 50 na thyroid , pierwszy lekarz ktory trzyma kciuki za ciaze mimo 5 cio miesiecznej przerwy Po porodzie wa[emoji13][emoji23][emoji23]
Dzialam maz wraca w sobote [emoji39][emoji39]

Inviato dal mio iPhone utilizzando Forum BabyBoom

No i okresu dalej brak. Ale poczekam jeszcze pare dni do testu. Dzis 8 dzień. Boli mnie podbrzusze jak na okres no moze mniej. A tu sucho [emoji6]

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam dylemat dziewczyny
Mam zapisany luttagen -> czyli progesteron , ktory powinnam brać po OVU dla zwiększenie progesteronu. Tylko ..kiedy ..była OVU .. Jak robiłam test w zeszły czwartek to wyszły II ładne kreski (niby OVU) w piątek USG .. i śladu OVU nie było ..tylko pęcherzyki . po 2 dniach ..w poniedziałek (a to już 16 dc) pęcherzyk jakiś w prawym ..ale zatoka daglasa wolna.. (a w lewym te "problematyczne" torbiele ). Dzisiaj już środa : 18 dc . Terminów na USG brak -> abym mogła stwierdzić czy była OVU czy nie...
hm..skoro w poniedziałek był pęcherzyk w prawym (lekarz stwierdził, że OVU nie może wykluczyć) ..hm ..to może do jutra już by pękł.. To luttagen wziełabym od czwartku (19 DC)
Noż sama nie wiem co robić ... bo jeśli nno coś by zaskoczyło... a ja tu nie wspomogę ;)

Wizytę mam 30/09 ,
Na jutro jestem zapisana do gin ...ale Ona nie zrobi USG . Będę jeszcze dzwonić ..może uda mi się jakimś cudem sie umowić na to USG (ktoś zwolni miejsce) ..aby mieć pewność... była ..nie była ta OVU.
W zasadzie to chyba moglabym brać od 22 DC (niedziela)..gdyby jednak była spóźniona OVU (najpóźniej miałam stwierdzoną w 17 dc .

Przy stymulacji powinien być ścisły monitoring ..ech

Do góry