reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Anna on jest bardzo fajny tylko cieplutki, Julka urodziła sie w grudniu... ale w sumie na jesień czy zimę nasze maluchy beda jeszcze głównie leżące...

zebrra - każda wypowiedz jest dla mnie ważna :-) ja chciałabym kupić wszystko u jednego sprzedawcy... bo jeśli miałabym dokupic moskitierę chociażby w sklepie w Warszawie to chyba wyjdzie drożej... tak samo i na allegro+ koszty wysyłki. Z tego co się orientuję w sklepach niestety króluje tylko pościel DREWEX i DARLAND (a ich wykonanie nie za bardzo mi się podoba), falbany to chcę tylko dla polepszenia wyglądu i zakrycia dołu łóżeczka bo chcemy mieć z szufladą a wierzę :happy:, że dzięki falbanie będzie się mniej kurzyła pokrywa od niej.

Anna_79 - ja prawdopodobnie kupię od mamo-tato, wysyłka przy wpłacie na konto 12zł a wykonanie tych elementów wydaje mi się bardzo staranne... porównując chociażby pościel z DARLAND to jeśli chodzi o ochraniacz to oni nie przykładają wagi do tego, ze wzorek jest przekręcony o 90st albo jest do góry nogami a od mamo-tato - ochraniacz jest ok.
dwie pierwsze to DARLAND a dwie następne to MAMO-TATO...

Teraz ja się wypowiem :) Poduszkę mam, ale używać długo, długo nie będę, dzieko nie śpi na poduszce, bo po pierwsze moze się udusić, a po drugie, to nie zdrowe dla kręgosłupika...

Jesli chodzi o poduszkę "bezpieczny sen", to moim skromnym zdaniem lepiej podłożyć coś pod materacyk, żeby maluch leżał pod kątem i tyle...

Do wózka zakupiłam pościel, ale tylko dlatego, że się w niej zakochałam, nie wiem czy zdążę użyć, bo w lato może być za ciepło, a na zimę przewiduję śpiworek...

Zebrra, to w czym dziecko ma leżeć w wózku na spacerach? prześcieradło + rożek albo pielucha tetrowa jak ciepło, śpiworek jak zimno?
A w czym ma spać w łóżeczku w domu? też w rożku i ewentualnie jakiś kocyk polarowy? czy w śpiworku?

Zebrra, to w czym dziecko ma leżeć w wózku na spacerach? prześcieradło + rożek albo pielucha tetrowa jak ciepło, śpiworek jak zimno?
A w czym ma spać w łóżeczku w domu? też w rożku i ewentualnie jakiś kocyk polarowy? czy w śpiworku?

Bazylia wszystko zalezy od wózka... czy typowy głęboki czy wielofunkcyjny z usztywniona torbą...

Kochana jak będzie gorąco, to w wózku pod spód mozesz połozyć pieluchę flanelową, zresztą na wierzch też, albo jakiś ciekni kocyk, a w domku w pościelową powłoczkę kocyk i tyle...

reklama
Do góry