reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Mnie kojarzy się zupełnie z czymś innym, z brakiem powietrza i tym kurzem, o którym juz duzo było... Zresztą i tak każda z nas wybierze tak jak jej się podoba :))

Grubelku cudne, a zebrra oczywiście najpiękniejsza ;))

Grubelku śliczne ciuszki :-)
A ja mam pyt. do rampersika to się zakłada zapewne skarpetki na nóżki :confused: dla starszych dzieci to na pewno super wygodne a dla młodszych też:confused:
ja nie wiem? kto odpowie?

Pastela tak skarpetki a jak jest jak to sie mówi 30 stopni w cieniu to i bez no wiadomo że nie takie 3 dniowe maleństwo ;-) ale myślę że latem takie 2 tygodniowego to przy takim upale wystarczy rampers i skarpetki. no i cos na główeczke przed słońcem... dzidziusiom tez jest gorąco a one przecież leżą w tych wózkach... moim zdaniem to samo body wystarczy i ewentualnie pieluszką przykryc... to tylko moje zdanie bo znam mamy które dzieci w polary ubieraja np urodzone w czerwcu , na poczatku lipca. mam taką koleżankę... urodziła 13.06 i spotkałam ją 2 .07 na spacerze a jej synek w polarach i jeszcze okryty kocem i zaciągniety rękaw na wózek (ten ochraniacz na nóżki wiecie o co chodzi :confused: ) a ja szłam w tym czasie na plaże... no cóż kazdy ma swoje zdanie. Takie urodzone maluchy lubią ciepełko ale bez przesady... :-)

Ja jeszcze o tych rampersikach... jak bedziecie kupowały tolepsze sa takie rozpinane z przodu " na całości" chociaz ciężko kupić, najczęściej mają zapięcia w kroczku i na ramionku... a taki rozpinany w całości łatwiej sie nakłada

Drogie Drobie i Niedrobie ;-), mam dwie prośby o info.
Po pierwsze, jak to "poduszka jest zbędna, przynajmniej na początku"? Naprawdę nie powinno się jej używać? Do jakiego wieku?
Po drugie, odpowiedzcie mi, proszę, na to moje stare, niezauważone chyba pytanie: jaki ekwipunek kupić do wózka (poduszkę? kołdrę? kocyk? coś innego?).
Zebrzaste body jest czaderskie :-).

Przyłączam się do prośby Milki
Z poduszką to wydaje mi się, że chodzi o to, aby dzidziuś jej sobie podczas snu nie naciągnął na facjatę..

Bazylia :-D :laugh2: :-D :laugh2: facjatę !!! Buziulkę!

A jeżeli chodzi opoduszki to moja Julka spała na takie plaskatej sa takie komplety do wózka mała poduszka i kołderka. Ja na poczatku miałam wiklinowy kosz do spania i tam tez była taka pościel (naleśnikowata poduszka i kołderka) łóżeczko i normalna pościel kupiliśmy jak julka Miała 2 m-ce ale spała tam dopiero jak skończyła 7 i wtedy ta "normalna" poduszka była ok. Zaraz poszukam aukcji z pościelą do wózka to wam pokaże o co chodzi.
A do przykrycia to zależy co ktowoli, ja juz kupiłam cienki kocyk,ale mam po Julce kołderkę i poduszke właśnie wózkową, przykryc mozna też rożkiem... ale na dwór w takie upały to myslę że sama pieluszka wystarczy.
Są też na allegro takie poduszki "bezpieczny sen" [oduszkaw kształcie klina podobno wygodne gdy dziecko ulewa...

Ja mam takie pościele: HIT WIOSENNY 2006/2007 KOMPLET DO WÓZKA 5 FUNKCJ (175656771) - Aukcje internetowe Allegro

POŚCIEL do wózka z POLARU z owieczką (179154069) - Aukcje internetowe Allegro

pierwszą kremową druga różową

Nie używać poduszki?? :confused: Piszcie o tym coś więcej...

Grubelek - moja koleżanka jak urodziła swoją córeczkę w kwietniu to przez całe lato trzymała ją poubieraną jak eskimos. Polary, czapeczki, kombinezony, dwie czapeczki, kołderki, koce - normalnie aż żal było na dziecko patrzeć. No i przez pierwsze dwa miesiące z domu nie wychodziła bo dziecko się zaziębi. A maj i kwiecień były wówczas upalne! I nie wolno ją było odwiedzać, bo dziecko mogłoby się zarazić. Narobiła sobie wrogów tymi zakazami :tak:

reklama
Anna no cóż.... :szok: z tymi wizytami to troche rozumiem... ale tez bez przesady, ja bym tak nie robiła bo po 1 miesiącu nie jest tak źle i wiadomo że na raz nie zaprasza się stada znajomych... natomiast z tym ubieraniem to :szok: :szok: :szok: mogła sama sie tak ubrać... ja mojej Julki od poczatku nie przegrzewałam, nie jest chowana pod kloszem i ani razu nie chorowała tylko katar...

Do góry