reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

reklama
Dzięki Dziewczyny. Były jeszcze podobne kapliczki z różnymi świętymi i archaniołami, ale ponieważ ja od poczęcia moją Bułę zawierzyłam Maryi w modlitwie, to wybrałam wizerunek koronacji tejże :) i jeszcze te pastelowe "dziewczynce" kolory ;)

a ja zaczęłam kupować wyprawkę dla dziecka i dla siebie do szpitala, mi może to być wcześniej potrzebne, oby nie, ale... a zresztą będę miała się czym bawić w łóżku :-) zamówiłam na allegro m.in.: pieluchy tetrowe x10, Pampersy 1 x1, sudocrem 120ml, wkładki laktacyjne x2, majtki poporodowe, ceratki pod prześcieradełko x2, body rozpinane, patyczki hig., ręczniczek, zestaw: nożyczki, cążki i pilniczek i takie duperele :zawstydzona/y:.

jeszcze chcę pieluchy flanelowe, rożek, śpiworek, inne ciuszki, prześcieradła, leżaczek ... ale ten sprzedawca nie miał :-( więc muszę uzbierać następne zamówienie u innego :-p

Pastela, a u kogo kupowałaś??? ja upatrzyłam sobie jednego sprzedającego, niejaki DAWIDAR. Ma dużo w ofercie, koszt przesyłki tylko 8 zeta (priorytet 10 zł) niezależnie od tego ile się zamawia, no i komentarze też są w porządku.Ale zamierzam zamówić coś dopiero po świętach.

Ankami, śliczny :-)

Zebrra, trafiła ci się super okazja!!! :-) Fotelik wyglada dobrze, myslę, ze bedziesz zadowolona :-)

ja zamawiałam w Myszka-Sklep ale widzę teraz, że skończyło się wiele aukcji, na których kupowałam :-( i ceny np. pieluch tetrowych poszły w górę:szok:, ja miałam taniej i większy wybór :-p jak przyjdzie przesyłka to zobaczę jakość.

z ciuszków to podały wcześniej dziewczyny:
Granika, 2o2, bettina27, kari74, ... tylu ich jest. Jak znacie jeszcze kogoś to piszcie będzie łatwiej.

zakupy miałam robić u innego, ale negatywów sporo było, a ceny najniższe nie chciałam ryzykować, że dostanę coś nie w tym kolorze, rozmiarze itp.

A dziś moja siostra pójdzie porównać ceny moich zakupów do sklepu Małolat :confused:

Rzeczywiście dużo taniej np u r_p77. Szukałam sprzedającego, który miałby dużą ofertę, bo nie chciałam kupować u każdego czegoś innego i oddzielnie płacić za przesyłkę i tak się natknęłam na Dawidar, ale widzę że można taniej kupić. Ogromne dzięki!!! Nie mogę siedzieć duzo przy komputerze, więc moje poszukiwania są ograniczone czasowo, a sprzedających strasznie duzo. Po prostu nie jestem w stanie przejrzeć wielu ofert. Ale jak dobrze ze mam Was :D
Jeśli możecie polecić jeszcze kogoś, to będę strasznie wdzięczna :)

Zebrra, jak mam być szczera, to fotelik samochodowy jest ostatnią rzeczą dla Dzidzi, na której bym oszczędzała. Wychodzę z założenia, że ciuszki, kocyki, pościel etc. można kupić lepsze lub gorsze, ale fotelik musi mieć wszelkie możliwe atesty i być po prostu najlepszy na rynku - bo ma zapewnić Dzidzi bezpieczeństwo. Nie musi być piękny; musi być komfortowy i wraz z bezpiecznym autem maksymalnie chronić Maleństwo.
Ale to, zaznaczam, moja prywatna opinia.

Mila ale przeciez "wszystkie" foteliki są najlepsze na rynku ;-)

A tak poza tym czy kupiony za 20 pln czy "dostany" w tzw "spadku" po kuzynie jeżeli bezwypadkowy to czemu nie... a przeciez tez uzywany to że tanio to może dlatego że nikt nie licytował a czy fotelik po mojej Julce jest zły :confused: uzywany przez 9 m-cy i nie zamierzam kupowac nowego :huh: to tak jakby ktos go kupił i dalej korzystał...

Mila dla Wiktorii własnie taki kupiłam i... niestety nie sprawdził się... miał być super-hiper a okazał się niwypałem... wtedy też mówiłam że wszystko tylko i wyłącznie nowe, a teraz już na szczęscie potrafię spasować... poza tym obserwując znajomych stwierdzam, że używane nie znaczy gorsze, a to że wyszedł tanio, to dla mnie jeszcze lepiej...

reklama
Znam wielu ludzi, którzy mimo, że mają foteliki (tylko dlatego, że muszą) przewożą dzieci odpięte albo w ogóle poza fotelikiem, bo mówią, że dzieckopłacze, jest mu niewygodnie i jeszcze jakieś inne dziwne wykręty, to jest dla mnie głupota, bo jeśli dziecko się przyzwyczai od początku do jazdy w foteliku, to potem w ogóle nie "narzeka", bo nie wie, że można inaczej... a kupowanie używanego fotelika??? cóz tu zgodzę się z Grubelkiem, ważne, żeby był bezwypadkowy...

Do góry