reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Dziewczyny cudne rzeczy kupujecie :-) takie sliczności, ze oczu oderwać nie mozna.

Mam pytanie odnośnie kołderki. Na poczatek mam kupiony spiworek, ale chciałam kupic też kołderkę, najwyzej poleży kilka miesięcy zanim jej użyjemy. Tylko zastanawiam się nad rozmiarem :baffled: 120x90 czy 135x100??? Czy jest w ogóle jakaś różnica czy to raczej obojetne??? I czy ta 135x100 nie jest za duża do łóżeczka???

reklama
dziękuję Zebrra :)

Dobrze, ze można się poradzic kogoś, bo jak przeglądam w necie wszystkie rzeczy dla maluszków, to oczopląsu dosteję i nie wiem co wybrać :)

Chciałabym wybrac się do sklepu i "na żywo" poogladać np pościel, łóżeczka, ubranka, ale pozostają mi tak jak Pasteli zakupki przez internet. Fajnie, że chociaż tak mogę poszaleć :D

Capri, ja jestem na etapie wyszukiwania łóżeczka. Najpierw chce coś znaleźć w necie a potem przed kupnem pooglądać na żywo. Chodzi mi o łóżeczko w przedziale cenowym do ok 250 PLN, koniecznie z plastikowymi nakładkami na dłuższe krawędzie. Jak na razie to wyhaczyłam z Drewexu modele Laura i Maja inne już nie na moją kieszeń.
Dziewczyny jak widziałyście jeszcze jakieś z tym plastikiem to dajcie znać.
A co do kołderki to cały czas się zastanawiam czy kupować wcześniej z łóżeczkiem czy dopiero na jesieni. W lato to i tak mały będzie spał przykryty kocykiem albo czymś lżejszym.

Kasiulec mówisz o opuszczanym boku, czy o jakimś plastiku, bo ja nie bardzo rozumiem... co to są plastikowe nakładki na dłuższe krawędzie??? I do czego to niby ma służyć???

Chodzi mi o plastik żeby dzidzia nie gryzła łóżeczka. Przeźroczyste osłonki są nie na szczebelakch tylko na dłuższych krawędziach łóżeczka od góry. Chcę kupić białe łóżeczko więc szczególnie mi zależy żeby mały nie najadł się lakieru.

reklama
To bardzo praktyczne rozwiązanie. Jak już wspomniałam, lakier łóżeczka nie szkodzi dziecku, po drugie małe ząbki nie zostawiają śladów, po trzecie łatwiej możesz zadbać o czystość tej częsci łóżeczka, bo dziecka raczej nie oduczysz gryzienia i lizania :-D dlatego uparłam się na te osłonki i szukam tylko takich łóżeczek.

Do góry