reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Musze sobie jeszcze dac troche czasu i wszystko przemyslec;) ale na dzien dzisiejszy chyba kupilabym jednak Deltim-Fokus i bez urazania nikogo uwazam ze wyglada delikatniej niz Roan a gondola nie jest duzo mniejsza i jest w miare nie drogi a pozniej lekka spacerowke do 8kg max.
Troche danych o wozeczku
lekki aluminiowy stelaż
centralny hamulec
proste składanie i rozkładanie wózka
aparat do składania montowany w rączce
blokada zabezpieczająca przed przypadkowym złożeniem wózka
trójstopniowy poziom amortyzacji na wszystkie koła
duży łatwo dostępny kosz na zakupy
nowe łatwe wpinanie gondoli i spacerówki w systemie CLICK
okienko wentylacyjne w budce
regulacja oparcia w gondoli
system cichego składania budki
torba na drobiazgi z wieloma kieszonkami i przewijakiem w komplecie
dwa pokrowce na nóżki oddzielny na gondolę i spacerówkę
regulowany podnóżek w spacerówce
regulacja oparcia
możliwość montowania budki do spacerówki
spacerówkę można montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy
foliowana barierka pod rączki
waga wersji głębokiej 14 kg
waga wersji spacerowej 13 kg
waga wersji z fotelikiem 12 kg
gwarancja 12 miesięcy
wymiary stelaża - rozłożony
szerokość - 62 cm
długość - 80 cm
wysokość - 103 cm
wymiary stelaża - złożony
szerokość - 64 cm
długość - 102 cm
wysokość - 30 cm
wymiary gondoli - wewnątrz
szerokość - 36 cm
długość - 75 cm
głębokość - 20 cm
wymiary spacerówki
szerokość - 38 cm
długość - 83 cm
szerokość siedziska - 38 cm
głębokość siedziska - 22 cm
wysokość oparcia - 52 cm
do podwozia można montować fotelik samochodowy Grillo za pomocą adaptera

reklama
Tak się złożyło, że dzisiaj ogladałam i fokusa i roana :) kurdę gdzyby udało mi się odzyskać ten mój wózeczek, a teraz musze kombinowac i się zastanawiać..

Ja jestem zdecydowanie za, zwłaszcza, że wielkość tych gondoli jest nieporównywalna z tymi nowoczesnymi... tyle, że trzeba się liczyć z tym, że spacerówka od tych wózków jest potem nie do użytku...może dosłownie na chwile, ale na dłuższą metę się nie nadaje...

Kurcze, własnie tego nie rozumiem, ciągle czytam powielane opinie, że te "nowoczesne" (czyli 3-funkcyjne?) wózki mają malutkie w porównaniu z deltimami itp. gondole, a ja wszędzie sprawdzam i zapisuję sobie wymiary i wychodzi mi na to, że jak na razie quinny ma największą gondolę (77x37x18), tylko emmaljunga go przebija. Jak to jest z tymi gondolami?

Co do spacerowki, to ja pozniej chce kupic jakas tradycyjna i leciutka do 7, 8kg max. Bo ta mi sie nie podoba. No a miedzy roanem i deltimem jako wozek gleboki to co uwazasz? Czy moglabys mi powiedziec jak ten deltim (bo mi przynajmiej na obrazku sie bardziej podoba:) ) jest wykonany, czy nie jest zrobiony z kiepskich materialow, no wiesz chodzi mi o to czy to jakos wyglada przyzwoicie za ta cene?

Bazylia, powyzej napisalam wymiary gondolki w fokusie;)
Masz racje quinny jest wieksza nawet od fokusa, tylko jest plytsza na 2cm;)

Apropo quinny mi sie bardzo podoba juz prawie go kupilismy z mezulkiem, ale niestety spacerowka niema opuszczanego oparcia, no a dla nas to dosc istotna funkcja:)

Tak wlasnie przeczytalam wage quinny, sama spacerowa wazy 12kg:szok:
Wiec chyba wole popchac deltima 14kg gdy dzidzia jest malutka, ale potem gdy dziecko bedzie ciezsze, miec spacerowke 7kg;)

Bazylia, z tymi wymiarami to chyba jakaś ściema, bo naprawdę gondola jest znacznie mniejsza, powiedz skąd je wzięłaś? Chyba, że to są wymiary zewnętrzne, to by się zgadzało, bo w fokusie to wymiary wewnętrzne...
Niusia one oba są bardzo dobrze wykonane, przynajmniej na mój gust :) Z tym, że przynajmniej w tych, które oglądałam fokus miał lepszy kosz na zakupy taki materiałowy, a roan metalową kratkę...

reklama
Właśnie sobie latam po allegro i znalazłam spacerówkę, nawet nie za ciężka, za bardzo małe pieniądze...sprzedawca nie ma żadnych negatywów i tak sobie pomyślałam, że może kupiłabym i zostawiła u dziadków, żeby za każdym razem nie wozić do nich wózka... co myślicie??? TU

Do góry