reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe zakupy :)

marika :-) - ja wczoraj byłam w końcu w szpitalu i spisałam sobie listę potrzebnych rzeczy, dziś zaczynam ostateczne pakowanie torby ale tylko rzeczy dla siebie bo wcześniej się kładę do szpitala, a rzeczy dla dziecka weźmie mąż jak będzie jechał w dniu porodu :)

reklama
Alkmena a musisz mieć w tym szpitalu rzeczy dla dziecka? czy w dniu wyjścia?
Ja dziś dowiadywałam się o szpitalu w Śremie bo byłam na KTG co trzeba mieć...czyli swoje lumpy(koszule, szlafrok, kosmetyki) dla dziecka nic...jedynie pampersy i mokre chusteczki bo szpital tylko posiada pieluchy tetrowe...
już nie wiem gdzie mam rodzic...czy w Poznaniu czy tu w Śremie..
A co musisz mieć w swoim szpitalu? jakie rzeczy?

marika - dla siebie wszystko (m.in. 3 koszule nocne - 1 krótka na poród i 2 na połóg), dla dziecka ubranka, pampersy 1op, 3 pieluchy tetrowe, okrycie kąpielowe, rożek albo kocyk. Szpital zapewnia kosmetyki dla dziecka :-)

Dzis juz po zakupkach, troche zmeczona.
Kupilam kapcie i koszule do szpitala, biustonosz.
Jeszcze musze poczekac na termometry bo znowu niebylo:no:

P.S
Moze widzialyscie gdzies na sieci ramki na pierwszy skan?

Jeszcze jedno pytanie, kiedys rozmawialysmy na temat gruszek i aspiratorow. Wszystkie z Nas doszly do wniosku ze aspiratory sa bezpieczniejsze-ok.
W polsce sa aspiratory frida ktore wygladaja tak jak na obrazku z lewej)
A u mnie takich niema, roznia sie koncowka, powiedzcie czy tak po fotce, uwazacie ze rowniez jest bezpieczny jak ten frida czy lepiej zamowic ten z PL?
Z gory dziekuje za odp;-)

Sama końcóweczka nie ma, aż takiego znaczenia, chodzi o samą zasadę działania, żeby siła ssania nie była zbyt duża i żebyśmy mogły same ją regulować, także myślę, że spokojnie możesz zamówić ten, który jest u Was dostępny...

ja to jestem dobra poszlam wczoraj na weekendowe zakupy i dla picu kupilam papmersy a juz mam ale to sie nie zgubi:-D no i dla siebie jeszcze jednorazowe wkladki z Nuk-a:-D jak ja lubie robic zakupy:tak:

Zebrra,dzieki ale szczerze to ja myslalam ze koncowka rowniez ma znaczenie, ze moze mozna ja za gleboko wsadzic itp...

Anka, my kobiety juz tak mamy z tymi zakupami:-D

Kurcze, pierwsza lipcóweczka już urodziła, a ja nie mam jeszcze spakowanej torby. W każdym bądź razie przestudiowałam od początku cały wątek "Torba do szpitala" i kilka artykułów i ... zrobiłam właśną listę.

Teraz nie pozostało mi nic innego jak zacząć sie pakować :)

reklama
Widzę, ze u Was zakupy i przygotowania dobiegają już ku końcowi :)

Osobiście cały czas "tworzę" swoją wyprawkę dla maluszka - jak się nauczę to powklejam kilka zdjęć.

Do góry