reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

marika :-) - ja wczoraj byłam w końcu w szpitalu i spisałam sobie listę potrzebnych rzeczy, dziś zaczynam ostateczne pakowanie torby ale tylko rzeczy dla siebie bo wcześniej się kładę do szpitala, a rzeczy dla dziecka weźmie mąż jak będzie jechał w dniu porodu :)

reklama
Alkmena a musisz mieć w tym szpitalu rzeczy dla dziecka? czy w dniu wyjścia?
Ja dziś dowiadywałam się o szpitalu w Śremie bo byłam na KTG co trzeba mieć...czyli swoje lumpy(koszule, szlafrok, kosmetyki) dla dziecka nic...jedynie pampersy i mokre chusteczki bo szpital tylko posiada pieluchy tetrowe...
już nie wiem gdzie mam rodzic...czy w Poznaniu czy tu w Śremie..
A co musisz mieć w swoim szpitalu? jakie rzeczy?

marika - dla siebie wszystko (m.in. 3 koszule nocne - 1 krótka na poród i 2 na połóg), dla dziecka ubranka, pampersy 1op, 3 pieluchy tetrowe, okrycie kąpielowe, rożek albo kocyk. Szpital zapewnia kosmetyki dla dziecka :-)

Dzis juz po zakupkach, troche zmeczona.
Kupilam kapcie i koszule do szpitala, biustonosz.
Jeszcze musze poczekac na termometry bo znowu niebylo:no:

P.S
Moze widzialyscie gdzies na sieci ramki na pierwszy skan?

Jeszcze jedno pytanie, kiedys rozmawialysmy na temat gruszek i aspiratorow. Wszystkie z Nas doszly do wniosku ze aspiratory sa bezpieczniejsze-ok.
W polsce sa aspiratory frida ktore wygladaja tak jak na obrazku z lewej)
A u mnie takich niema, roznia sie koncowka, powiedzcie czy tak po fotce, uwazacie ze rowniez jest bezpieczny jak ten frida czy lepiej zamowic ten z PL?
Z gory dziekuje za odp;-)

Sama końcóweczka nie ma, aż takiego znaczenia, chodzi o samą zasadę działania, żeby siła ssania nie była zbyt duża i żebyśmy mogły same ją regulować, także myślę, że spokojnie możesz zamówić ten, który jest u Was dostępny...

ja to jestem dobra poszlam wczoraj na weekendowe zakupy i dla picu kupilam papmersy a juz mam ale to sie nie zgubi:-D no i dla siebie jeszcze jednorazowe wkladki z Nuk-a:-D jak ja lubie robic zakupy:tak:

Zebrra,dzieki ale szczerze to ja myslalam ze koncowka rowniez ma znaczenie, ze moze mozna ja za gleboko wsadzic itp...

Anka, my kobiety juz tak mamy z tymi zakupami:-D

Kurcze, pierwsza lipcóweczka już urodziła, a ja nie mam jeszcze spakowanej torby. W każdym bądź razie przestudiowałam od początku cały wątek "Torba do szpitala" i kilka artykułów i ... zrobiłam właśną listę.

Teraz nie pozostało mi nic innego jak zacząć sie pakować :)

reklama
Widzę, ze u Was zakupy i przygotowania dobiegają już ku końcowi :)

Osobiście cały czas "tworzę" swoją wyprawkę dla maluszka - jak się nauczę to powklejam kilka zdjęć.

Do góry