reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Aaaaaaaaaaaa i jeszcze jedno. Jeżeli zaczną sie u Was odwiedziny nowego członka rodziny dobrze by było gdyby każdy gość miał dla "starszaka" odrobinę zainteresowania i małe coś (np. kinder jajo lub inny mały drobiazg). W przeciwnym razie starsze dziecko moze poczuć sie odtrącone, a tak zawsze ono było w centrum uwagi.

Hmmmm dla mnie to oczywiste... ja jak ide gdzies gdzie są dzieci zawsze mam cos dla nich.... :-) ale Marika ma rację, nie każdy jest domyslny....

reklama
Ja tak zamierzam robić ;)

Marika
wazne żebyś to Ty pamietała i miała w zapasie coś dla swojej małej, podajesz gościom, a oni dają to Oli... :)

Trzeba sobie radzić sposobem, ale rzeczywiście, jesli wybieram się do domu, w którym są dzieci, to zawsze cos dla nich przynosze, nie tylko tym najmłodszym...

Hmmmm dla mnie to oczywiste... ja jak ide gdzies gdzie są dzieci zawsze mam cos dla nich.... :-) ale Marika ma rację, nie każdy jest domyslny....

O to właśnie chodzi, że nie każdy może o tym pomyśleć, ale myślę, że najbliźsi sie nie obrażą jak im podsuniemy ten pomysł.

Trzeba sobie radzić sposobem, ale rzeczywiście, jesli wybieram się do domu, w którym są dzieci, to zawsze cos dla nich przynosze, nie tylko tym najmłodszym...

tak Zeberrko też o tym pomyślałam ale nie zawsze mogę być przygotowana-zrobię zapas ;-)

I tak się zastanawiam jak przywieziemy małe ze szpitala to kupić oli jakąś zabawkę? że dostanie w ten dzień? głupio tak..bo zajmie się zabawką zamiast nowym członkiem rodziny-boje się troszkę tego pierwszego dnia w domu..jak to z Olą będzie..jestem dobrej myśli lecz obawy są

Dziewczyny ja jestem ciekawa jak u nas to bedzie wygladało aż sie boje zawsze było Oliwka to Oliwka tamto :tak:ale mam nadzieje że szybko odnajdzie sie w nowej sytuacji . Nawet nie mysle jaka bedzie miała minke jak wszyscy bedą oglądać malca ,aż mi jej żal:-(

Hihihi... Marika ja to bym sie cieszyła gdyby Julka zajęła się zabawką a nie np wydłubywaniem oczu dzidzi.... :baffled:

hehehe no wiesz!! aż tak źle może być?:szok::laugh2::laugh2::-p Grubelku ty się śmiej ale Julka już dużo rozumie i na pewno będzie widziała że mama teraz sporo czasu poświęca nie tylko jej..

Oliwka twoja córcia też jest w takim wieku że faktycznie może być zazdrosna...
nie wiem co mam poradzić ja sama w strachu( to też Olę od września wysyłam do przedszkola!:-p)

Powiem Wam szczerze, że najpierw wydawało mi się, ze im większa róznica wieku tym dziecku łatwiej zrozumieć i jest mniej zazdrosne, ale teraz twierdzę, że jest odwrotnie... Wika strasznie chciała rodzeństwo, ale teraz bardzo to przeżywa, mówi, że pewnie przestaniemy ją kochać, że się wyprowadzi do dziadków itp... dużo z nią rozmawiam, duzo tłumaczę, ale to jest dla niej bardzo trudne... przezież przez prawie 7 lat była jadynakiem... i jedynym dzieckiem w rodzinie...

reklama
Hello Dziewczynki!!!
Wklejam ostatnio zrobione zakupki...
Pozatym musze dzisiaj zrobic liste czego mi jeszcze brak...oby nie była duza,bom spłukana :zawstydzona/y: :-( :szok:

Nikoya Piekny pokoik...Ja Ci zazdroszczę,bo my to w 9 metrach kwadratowych musimy sie pomiescić,a i tak o malowanie nie moge sie doprosic i o wyrzucenie starych mebli :wściekła/y: :wściekła/y:
Narazie nici z wicia gniazdka,bo wszystko upchane po kątach,wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... :wściekła/y: :wściekła/y: :eek:

Fajną koszulke znalazłam w Auchanie :) ta różowa z napisami :dry: :-D

Do góry