reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Mila, z tego co ja się orientuję, to nie wszystkie dzieci wymagają tzw. pieluchowania. Chyba tylko, kiedy coś nie w porządku z biodrami mają. Ale moja mama też się gdzieś naczytała o tym pieluchowaniu tetrami i mi suszyła głowę ;)
A co do prania, to na większości tych ubranek, które kupiłam jest zalecane pranie w temp. do 60 st.C, więc nie wiem jak zareagowałyby na gotowanie...

reklama
Dziewczynki, śliczne ciuszki i akcesoria :tak:. Też wkleję potem jakąś fotkę (późnym wieczorem).
Nazbierało mi się trochę pytań do tych bardziej doświadczonych.
Kochane szopy pracze :-), chcę zrobić pierwsze pranko rzeczy Malutkiej (drugie pod koniec czerwca), żeby je już schować do nowej szafy. Czy do tego pierwszego prania też użyć proszku dla dzieci, czy też wystarczy "normalny" proszek, a dziecinny dopiero do drugiego? W jakich temperaturach pierze się rzeczy dla niemowlaka? Chyba nie trzeba (i nie można) wszystkich gotować? Które wygotować?
Pytanka łóżeczkowe: czy zakładać pod prześcieradło coś nieprzemakalnego? Co? Czy np. podkłady nie powodują odparzeń?
Pytanko pieluchowe: jak moja mama usłyszała, że zamierzam od początku stosować tylko Pampersy (wersja New Baby jest polecana już od pierwszych dni życia), to zaczęła coś mówić o konieczności tzw. szerokiego pieluchowania (dodatkową tetrą). Wiecie coś o tym?

MILA -ja piore do ok 8 miesiecy tylko w proszku dla niemowlat, potem powoli stosuje inne
pod przescieradlo ceratka umnie lezala i bedzie lezec
jesli chodzi o pieluchy to ja na pampersa nakładałam pieluche dla Krzysia, od 1 do 2 badania bioderek z tego co pamietam,i mysle ze tak trzeba, szkoda potem komplikacji

Mila, z tego co ja się orientuję, to nie wszystkie dzieci wymagają tzw. pieluchowania. Chyba tylko, kiedy coś nie w porządku z biodrami mają. Ale moja mama też się gdzieś naczytała o tym pieluchowaniu tetrami i mi suszyła głowę ;)
A co do prania, to na większości tych ubranek, które kupiłam jest zalecane pranie w temp. do 60 st.C, więc nie wiem jak zareagowałyby na gotowanie...

nie wszyskie wymagaja bo te co wymagaja to maja szyne zakladana a zalecane jest szerokie pieluchowanie dla wszystkich dzieci

Mila ja ceratki nie używałam-do niczego nie była mi potrzebna..materacyk i prześcieradełko- ceratkę możesz położyć starszakowi jak uczysz spania bez pieluchy...
Pieluszkowanie nie wiem...Ola miała robione badanie bioderek i lekarz zlecił..z dwa dni się stosowałam i potem miałam to w du...młoda dziś ma zdrowe biodra..i na kolejną wizytę nie pojechałam(podejrzewam że ten facet zdzierał kasę jedyny w śremie spec...i wszystkie znajome miały to samo..jechały raz..jak jest coś nie tak to zakładają tą szynę czy coś..)

Co do prania to powtarzam ja tak jak ZEBRRA prałam w loveli! byłam zadowolona i teraz też kupie.Nie pamiętam dokładnie ile w niej prałam ale jak Ola miała chyba 6 miesięcy zaczęłam dosypywać do loveli vizir, nic jej nie było i stopniowo przeszłam na zwykły proszek. Prałam w tem podanej na metce śpiocha czy innego ubranka..40-60 st.Wygotowywać? nigdy tego nie robiłam, a pieluszki tetrowe prałam z białymi rzeczami w 60-80 stopniach.

Co do pieluch tetrowych jeszcze nie kupiłam ale mam zamiar kupić tylko 6 sztuk-więcej mi nie trzeba.Flanelowe mam 2 dokopię jeszcze dwie i starczy;-)

My się szeroko nie pieluchowałyśmy i ortopeda nie zalecał tego kiedy nie było takiej konieczności, mówił, że szerokośc zwykłej pieluchy jednorazowej jest wystarczająca.

CK One to moje perfumy od co najmniej 7 lat.. :)) Uwielbiam je...

A ciuszki piorę w proszku dla niemowląt w temperaturze podanej na metkach, myślę, że wygotowane zrobiłyby się jak szmaty...

Alkmena super, mam nadzieję, że dostaniesz :)

A co do podkładania ceratki pod prześcieradło, to jestem zdecydowanie za, nie tylko jeśli chodzi o zasiusianie, ale również ulewanie... Mojej Wice ulewało się często i jak pomyślę, że miałoby to wsiąkać w materacyk i potem rozsiewać woń po mieszkaniu to dziękuję bardzo, wolę, że tak powiem zapobiegać...

My się szeroko nie pieluchowałyśmy i ortopeda nie zalecał tego kiedy nie było takiej konieczności, mówił, że szerokośc zwykłej pieluchy jednorazowej jest wystarczająca.

CK One to moje perfumy od co najmniej 7 lat.. :)) Uwielbiam je...

A ciuszki piorę w proszku dla niemowląt w temperaturze podanej na metkach, myślę, że wygotowane zrobiłyby się jak szmaty...

nie dziwie się sa piekne
zeberko ale te na alegro to chyba podrobki, bo ja 150 zaplacilam za 50ml.albo mnie wydoili w sklepie

reklama
Do góry