reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Marika zupełnie mnie nie zrozumiałaś... ja napisałam, że masz rację, bo ja też nie ze wszystkim na tej liście się zgadzam... nic o podważaniu nie było, a nawet jeśli poważasz, to bardzo dobrze, zawsze lepiej, jak jest wiecej opinii... :tak::tak::tak:

reklama
zebra - podpisuję się pod poprzedniczkami - lista potrzebnych rzeczy jest SUPER:-) ja już podobną listę mam od jakiegoś czasu i powiem, ze są niemal identyczne :-)

Wczoraj byliśmy oglądać wózek - ten który mi się baaardzo podobał ze zdjęć :) po obmacaniu powiem, że nadal chcę go mieć!!! :) Znalazłam fajny sklepik (Warszawa Praga). Można tam kupić całą wyprawkę (od łóżeczka po smoczek) a dodatkowo ceny ma bardzo niskie - niższe niż na allegro!!:happy: Bardzo miły Pan powiedział, ze wystarczy zrobić listę co jest potrzebne i mu ją wysłać mailem - wpisze on ceny a potem obok sumy wpisze kwotę po rabacie np. przy 2000 mogą dać rabat 200 zł :)

Pewne jest więc, ze to u niego będę kupowała wyprawkę :):-)

Dziewczyny mam pytanie, czy słyszałyście coś na temat łóżeczek turystycznych? A może któraś z Was używała? Napiszcie coś na ten temat, bo nie ukrywam, że w swoim czasie będę chciała kupić... dzisiaj tak sobie oglądałam na allegro i niektóre (nawet nie takie bardzo drogie) są bardzo fajne... Z takich tańszych podoba mi się np. to :) lub to i troszkę droższe: to lub to, co o tym myślicie?

Zebrra, a ja mam pytanko do Ciebie, jesteś moim guru od maluszkowych zakupów :)
Oglądalismy wczoraj w sklepie łóżeczka i zauważyłam, ze niektóre są takimi łóżeczko-kołyskami, zamiast normalnych kółek (a propos, czy łóżeczko powinno byc na kółkach?? wszystkie je miały) były takie płozy jak w kołysce i bujały się na boki, czy takie coś jest wygodne? wyglądało na fajne, ale nie wiem jak w praktyce to się sprawdza? napisz plis

Zebrra bardzo ładne te łóżeczka choć na lato to chyba najlepsze te z moskitierą :tak: ,choć powiem szczerze że według mnie nadają się one tylko na jakieś wyjazdy bo mam wrażenie że ten spód nie jest wcale jakiś sztywny i niewiem czy plecki maluszka by w jakiś sposób nie ucierpiały,lecz nie jestem ekspertem bo nie posiadałam nigdy takiego :tak: :-)

Bazylia wydaje mi się ze nie musi być na kółkach ( są też takie bez :tak: ) choć to jakaś wygoda w przesuwaniu:tak: .Jeśli chodzi o takie płozy to ja trochę żałowałam że kupiłam bez bo moje maleństwo lubi być bujane :-) (teraz jak znajdę na allegro to zakupię same płozy)Natomiast niewiem jak się one sprawdzają po położeniu na nim (na łóżeczku) przewijaka :-) czy to niebędzie za mało stabilne??Tutaj też chciałabym się dowiedzieć od naszego eksperta-jeśli wie ;-)

Ja byłam ostatnio na oględzinach wózków (choć musiałam to zrobić bardzo szybko :-) i jak na mój przedział to chyba kupię Deltima Focusa :tak: Czy wy macie już swoje typy????Jeśli tak to jakie????

Bazylia awans na guru zobowiazuje, więc już Ci odpowiadam :) Prawdę mówiąc ja nie jestem za wszelkiego rodzaju kołyskami, wiec łóżeczko mojej Wiki było najzwyklejszym łózeczkiem. Nie miało kółek i tak z perspetywy czasu sądzę, że to dobrze, chyba że mają jakąś blokadę. Bo jak sobie wyobrażę co wyczyniało moje dziecko jak już trochę podrosło, to obawiałabym się o jej życie :) Ja kupiłam jedno z tańszych łóżeczek sosnowych (takie tylko bez szuflady) i myslę, że był to dobry wybór, bo nie dość, że dziecko je gryzie (to nie tylko moje doświadczenie :)), to mimo, że tanie służy teraz czwartemu dziecku... :)
Kolejna rzecz, to to, na co zwróciła uwagę Karinka nie wyobrażam sobie położenia na takim łóżeczku przewijaka...

Karinka łóżeczko turystyczne ma nam służyć jako turystyczne właśnie :) w domku będzie zwykłe drewniane :) Często wyjeżdżamy do dziadków i tam nam się przyda :)
A co do wózka, to ja mam głęboki i będę go używać na pewno, potem kupię dwie spcerówki, pierwszą taką większą i drugą jak najlżejszą, oczywiście nie jednocześnie, najpierw jedną potem drugą... :) Nie mam jeszcze upatrzonych firm i na razie się za to nie zabieram, bo jestem zakupoholiczką i jesli zacznę rozglądać się już teraz, to skończy się tak jak przy Wice sześcioma wózkami...

reklama
Do góry