reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe zakupy :)

Marika zupełnie mnie nie zrozumiałaś... ja napisałam, że masz rację, bo ja też nie ze wszystkim na tej liście się zgadzam... nic o podważaniu nie było, a nawet jeśli poważasz, to bardzo dobrze, zawsze lepiej, jak jest wiecej opinii... :tak::tak::tak:

reklama
zebra - podpisuję się pod poprzedniczkami - lista potrzebnych rzeczy jest SUPER:-) ja już podobną listę mam od jakiegoś czasu i powiem, ze są niemal identyczne :-)

Wczoraj byliśmy oglądać wózek - ten który mi się baaardzo podobał ze zdjęć :) po obmacaniu powiem, że nadal chcę go mieć!!! :) Znalazłam fajny sklepik (Warszawa Praga). Można tam kupić całą wyprawkę (od łóżeczka po smoczek) a dodatkowo ceny ma bardzo niskie - niższe niż na allegro!!:happy: Bardzo miły Pan powiedział, ze wystarczy zrobić listę co jest potrzebne i mu ją wysłać mailem - wpisze on ceny a potem obok sumy wpisze kwotę po rabacie np. przy 2000 mogą dać rabat 200 zł :)

Pewne jest więc, ze to u niego będę kupowała wyprawkę :):-)

Dziewczyny mam pytanie, czy słyszałyście coś na temat łóżeczek turystycznych? A może któraś z Was używała? Napiszcie coś na ten temat, bo nie ukrywam, że w swoim czasie będę chciała kupić... dzisiaj tak sobie oglądałam na allegro i niektóre (nawet nie takie bardzo drogie) są bardzo fajne... Z takich tańszych podoba mi się np. to :) lub to i troszkę droższe: to lub to, co o tym myślicie?

Zebrra, a ja mam pytanko do Ciebie, jesteś moim guru od maluszkowych zakupów :)
Oglądalismy wczoraj w sklepie łóżeczka i zauważyłam, ze niektóre są takimi łóżeczko-kołyskami, zamiast normalnych kółek (a propos, czy łóżeczko powinno byc na kółkach?? wszystkie je miały) były takie płozy jak w kołysce i bujały się na boki, czy takie coś jest wygodne? wyglądało na fajne, ale nie wiem jak w praktyce to się sprawdza? napisz plis

Zebrra bardzo ładne te łóżeczka choć na lato to chyba najlepsze te z moskitierą :tak: ,choć powiem szczerze że według mnie nadają się one tylko na jakieś wyjazdy bo mam wrażenie że ten spód nie jest wcale jakiś sztywny i niewiem czy plecki maluszka by w jakiś sposób nie ucierpiały,lecz nie jestem ekspertem bo nie posiadałam nigdy takiego :tak: :-)

Bazylia wydaje mi się ze nie musi być na kółkach ( są też takie bez :tak: ) choć to jakaś wygoda w przesuwaniu:tak: .Jeśli chodzi o takie płozy to ja trochę żałowałam że kupiłam bez bo moje maleństwo lubi być bujane :-) (teraz jak znajdę na allegro to zakupię same płozy)Natomiast niewiem jak się one sprawdzają po położeniu na nim (na łóżeczku) przewijaka :-) czy to niebędzie za mało stabilne??Tutaj też chciałabym się dowiedzieć od naszego eksperta-jeśli wie ;-)

Ja byłam ostatnio na oględzinach wózków (choć musiałam to zrobić bardzo szybko :-) i jak na mój przedział to chyba kupię Deltima Focusa :tak: Czy wy macie już swoje typy????Jeśli tak to jakie????

Bazylia awans na guru zobowiazuje, więc już Ci odpowiadam :) Prawdę mówiąc ja nie jestem za wszelkiego rodzaju kołyskami, wiec łóżeczko mojej Wiki było najzwyklejszym łózeczkiem. Nie miało kółek i tak z perspetywy czasu sądzę, że to dobrze, chyba że mają jakąś blokadę. Bo jak sobie wyobrażę co wyczyniało moje dziecko jak już trochę podrosło, to obawiałabym się o jej życie :) Ja kupiłam jedno z tańszych łóżeczek sosnowych (takie tylko bez szuflady) i myslę, że był to dobry wybór, bo nie dość, że dziecko je gryzie (to nie tylko moje doświadczenie :)), to mimo, że tanie służy teraz czwartemu dziecku... :)
Kolejna rzecz, to to, na co zwróciła uwagę Karinka nie wyobrażam sobie położenia na takim łóżeczku przewijaka...

Karinka łóżeczko turystyczne ma nam służyć jako turystyczne właśnie :) w domku będzie zwykłe drewniane :) Często wyjeżdżamy do dziadków i tam nam się przyda :)
A co do wózka, to ja mam głęboki i będę go używać na pewno, potem kupię dwie spcerówki, pierwszą taką większą i drugą jak najlżejszą, oczywiście nie jednocześnie, najpierw jedną potem drugą... :) Nie mam jeszcze upatrzonych firm i na razie się za to nie zabieram, bo jestem zakupoholiczką i jesli zacznę rozglądać się już teraz, to skończy się tak jak przy Wice sześcioma wózkami...

reklama
Do góry